mateoskr1 Opublikowano 8 Października 2015 Opublikowano 8 Października 2015 Witam. Byłem jakiś czas temu na hamowni i mój ASN wydmuchał tylko 197 KM, w dodatku wykres powyżej 4300 obr jest poszarpany. Wałek od dolotu z gruszkami wymieniony, rozrząd ustawiony dobrze, katalizatorów już sie pozbyłem, cewki sprawne, świece nowe. Jedyne co mi przychodzi do głowy to przepływka lub zmienne fazy rozrządu.. Miał ktoś podobny problem?
Gość radzio33c Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Przepływkę można podmienić od kogoś na sprawdzenie ale ja bym obstawiał rozrząd. A szarpie Ci czasem autem w czasie jazdy?
BeyerBrown Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Zmienne fazy rozrządu sprawdzisz poprzez nastawy podstawowe - grupa 094 i 096. Na jakim paliwie był robiony pomiar? 3.0 preferuje Pb98...
Robero321 Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Podciśnienie też ma duży wpływ na moc u mnie nie podpięty był jeden przewód od podciśnienie i ubytek był rzędu 50 koni na hamowni. Może masz jakąś małą nieszczelność Po za tym wiesz w jakim stanie masz silnik. Kompresja np. jaka jest? Może to normalny ubytek związany z wiekem samochodu
mateoskr1 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Opublikowano 9 Października 2015 Pomiar był robiony na 98, bo nie leje innej benzyny do niego. A jakie wartości powinny być w grupach 94, 96? Kompresji nigdy nie sprawdzałem.
BeyerBrown Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 "System OK" na każdym wałku A w grupie 093 jakie masz wartości w poszczególnych oknach? Jakie korekty w grupie 032?
mateoskr1 Opublikowano 9 Października 2015 Autor Opublikowano 9 Października 2015 Dokładnie nie pamietam ile jest w 93, ale było sprawdzane i wartości sa bliskie 0. A co jest w grupie 032?
BeyerBrown Opublikowano 9 Października 2015 Opublikowano 9 Października 2015 Korekty dawki paliwa. Dzięki nim sterownik pudruje np. zasyfione wtryski.
Rekomendowane odpowiedzi