radekaudi Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Witam Opisze moj problem. Od jakiegos czasu zaobserwowalem ze po nocy jak wsiadam do auta i wrzuce wsteczny uruchamia sie ciagly dzwiek od czujników parkowania (wczesniej byl jeden krotki dziwk i koniec chyba ze jak zblizalem sie za blisko to uruchamial sie dzwiek czujnikow parkowania) a teraz jest ciagly dzwiek a gdy przejade autem pare kilometrow przy ponownym wrzuceniu wstecznego jest ok. Czego to moze byc przyczyna jesli ktos by mógl mi podpowiedziec.. pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 10 Października 2015 Opublikowano 10 Października 2015 Woda w jednym z czujników i robi się zwarcie. Sprawdź który to i albo pomoże uszczelnienie albo niestety wymiana.
nitroo Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Podłącz VAG i sprawdź oprócz błędów odległości, jakie pokazują czujniki, ale chyba padł któryś.
Manitou Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Ciągły dźwięk oznacza awarie systemu. Na vagu pokaże, który czujnik padł. Mam tak samo, najpierw po myciu piszczało a teraz zawsze mam tylko ciągły. Nie działa jeden czujnik
jacek70 Opublikowano 11 Października 2015 Opublikowano 11 Października 2015 Wymień go na nowy i po sprawie.
damian19886 Opublikowano 22 Października 2015 Opublikowano 22 Października 2015 Witam. Panowie jakim programem diagnostycznym sie moge polaczyc z PDC? Mam vcds 11 i 12.12 ale nie moge sie nimi polaczyc a mam problem z czujnikami. W bilem wsteczny to tylko jeden czujnik cykal a pozostale 3 nie wiec chyba nie dzialaja.
nitroo Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Widocznie masz za słaby kabel.
damian19886 Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Nitroo polecasz jakis kabel bym mogl sie polaczyc z pdc i rns-e?
nitroo Opublikowano 23 Października 2015 Opublikowano 23 Października 2015 Zobacz kolego w dziale diagnostyka, bo ja wiem tylko, że kabel Viakena B7 już nie obsłuży raczej
Rekomendowane odpowiedzi