thorpw Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 (edytowane) Witam Znalazłem coś w tym temacie. http://www.money.pl/gospodarka/raporty/artykul/pozew-zbiorowy-przeciwko-volkswagenowi,110,0,1941102.html http://www.pozywamy-zbiorowo.pl Edytowane 5 Marca 2016 przez thorpw Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodzak33 Opublikowano 5 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2016 Stopvw.pl ja tu mam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaciu Opublikowano 21 Marca 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) Ciekawe co zrobią u mnie? Mam wirusa wgranego przez ABT w serwisie Audi. Jest wpis w systemie serwisowym Audi i wszystko. Teoretycznie powinni go zostawić, albo tak zrobić żeby moc została na niezmienionym poziomie tylko czy będą mieli techniczne możliwości? Edytowane 2 Kwietnia 2016 przez gaciu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qnie Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Robił juz ktos aktualizacje softu w serwisie??? Interesuje mnie kwestia osiągow silnika po takiej akcji serwisowej? Osiągi zostana na takim samym poziomie czy spadną? :> Mam na myśli auta bez wgranego wirusa... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dembu19 Opublikowano 22 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 22 Kwietnia 2016 (edytowane) Robił juz ktos aktualizacje softu w serwisie??? Interesuje mnie kwestia osiągow silnika po takiej akcji serwisowej? Osiągi zostana na takim samym poziomie czy spadną? :> Mam na myśli auta bez wgranego wirusa... "Pojazd o podanym numerze podwozia WAUZZZ8k.......... został objęty akcją serwisową dotyczącą silników wysokoprężnych EA189. Nie wyznaczono jeszcze terminu przeprowadzenia niezbędnych prac. W tym celu firma Audi skontaktuje się z Państwem. Informacja lub jej część może ulec zmianie." Taka informacja wyświetla się na stronie Audi dla A4 Allroad 2.0TDI 163KM na dzień 22/04/2016 Edytowane 22 Kwietnia 2016 przez dembu19 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pioter_ Opublikowano 3 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Maja 2016 Ponoć ruszyła, ale zaczęli od dostawczych i terenowych (przynajmniej taką informację dostałem przy okazji ostatniej wizyty w serwisie). Ponoć teraz lecą Amaroki, osobówki raczej 3 lub 4 kwartał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qnie Opublikowano 13 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2016 Ja dostałem zaproszenie na akcje serwisowa na piątek 17.06. Pytanie tylko czy auto będzie jezdziło i paliło tak samo jak teraz...? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafaell68 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2016 Swego czasu czytając temat afery gdzieś w necie nie widziałem w tabelach żeby CJCD się łapał, jednak wpisując VIN w linki od Audi okazuje się, że mam przyjechać : 1) 23Q4 - Akcja serwisowa - norma emisji spalin, silnik wysokoprężny 2) 23Q7 - Sterownik silnika (NOx) EA 189 Dajcie info jak ktoś pojedzie. Obawiam się, że będzie to kosztem mocy lub charakterystyki pracy. Nie wiem jakim cudem mieliby nagle cudownie ograniczyć emisję szkodliwych spalin, skoro pracując nad konstruowaniem silników nie potrafili tego dokonać i musieli odwalić taki numer. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tas83pl Opublikowano 18 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2016 Witam wszystkich, 24 maja byłem w serwisie Audi w związku z akcją serwisową dotycząca silników EA 189, przy okazji załapałem się na akcję w związku z układem klimatyzacji. Jeżeli chodzi o pracę silnika, różnice w osiągach oraz spalaniu mogę powiedzieć jedynie tyle, że nie widzę absolutnie żadnej różnicy. Pozdrawiam P.S. W pracy klimy też nic się nie zmieniło Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sensei Opublikowano 20 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2016 (edytowane) Witam wszystkich, 24 maja byłem w serwisie Audi w związku z akcją serwisową dotycząca silników EA 189, przy okazji załapałem się na akcję w związku z układem klimatyzacji. Jeżeli chodzi o pracę silnika, różnice w osiągach oraz spalaniu mogę powiedzieć jedynie tyle, że nie widzę absolutnie żadnej różnicy. Pozdrawiam P.S. W pracy klimy też nic się nie zmieniło Pewno znowu zmienili na cudowne oprogramowanie. Trochę potrwa zanim amerykańce się pokapują Edytowane 20 Czerwca 2016 przez Sensei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qnie Opublikowano 24 Czerwca 2016 Udostępnij Opublikowano 24 Czerwca 2016 W VW byłem na akcji serwisowej: 23R7-sterownik silnika NOx EA189 Róznic w dynamice auta czy spalaniu nie stwierdziłem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusch Opublikowano 8 Lipca 2016 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2016 Ktoś jeszcze wybrał sie na zmianę oprogramowania? Coś zauważyliście po dłuższym czasie? Dostałem ostatnio list, że mogę umówić sie na termin. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mgajder Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2016 Ktoś jeszcze był juz na akcji serwisowej i moze sie podzielic swoja opinia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnny2002 Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Tyle czasu i nic? Czy nikt jeszcze nie byl na zmianie? Jeźeli ktoś był to dajcie znać jak wraźenia. Czy osiągi spadają, a moźe rośnie zuźycie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kodzak33 Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 U Patryka Pachury był jakiś wieśwagen na pomiarze przed i po wgraniu softu. Żadnych wzrostów oraz spadków hamownia nie wykazała. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iwadrian Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 Moja już po zmianie softu. Na razie nie zauważyłem jakichś drastycznych zmian. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
darusch Opublikowano 25 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2016 U mniej też już po. Póki co nic zauważalnego. W piątek dłuższa trasa więc porównam sobie spalanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wrclaguna Opublikowano 26 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2016 U Patryka Pachury był jakiś wieśwagen na pomiarze przed i po wgraniu softu. Żadnych wzrostów oraz spadków hamownia nie wykazała. Czyli wychodzi na to ze wizyta w ASO to sciema tutaj pasuje zrobic logi przed i po Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mikemx Opublikowano 18 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2016 (edytowane) Byłem na akcji serwisowej i wgrali mi nowe oprogramowania. Nie zauważyłem żadnych różnic ani w spalaniu, ani w osiągach. Po ok 2 miesiącach wybrałem się do R_PERFORMANCE i na hamowni wyszło mi 180KM i 385Nm. Wygląda więc na to że serwis nie ingerował w osiągi auta. Mam 2.0 TDI 170KM CAHA Edytowane 18 Listopada 2016 przez mikemx Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gienek79 Opublikowano 26 Listopada 2016 Udostępnij Opublikowano 26 Listopada 2016 Witam kolegów, Pytanie do tych co byli na akcji naprawczej - czy nie wzrosło Wam zużycie adblue? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi