Doniu1007 Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Witam, Od jakiegos czasu mam problem z wyciekiem płynu chodniczego w Audi A4 B5 1.8T 150KM ANB LPG . Nie mam pojęcia skad może wyciekać, przeglądnołem wszystkie węże, opaski itp. rzeczy i wydaje sie, że wszystko jest dobrze. Jedynie co udało mi sie znaleść to plame płynu chłodniczego. Ponizej dodam zdjęcie tej plamy, może ktoś bedzie wiedział z kąd może wyciekać płyn i zostawia plamę . Od razu dodam, że płyn mam czysty - nie ma w nim oleju, Olej silnikowy ma swój poziom nie przybywa w nim płynu. korek od oleju nie ma białych śladów. Z góry dziękuje za POMOC. http://www.directupload.net/file/d/4139/fqcokmiu_jpg.htm
ayew Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 Sprawdź chłodniczke oleju i trójnik z tyłu.
--Rafcio-- Opublikowano 13 Października 2015 Opublikowano 13 Października 2015 No jak wszystko przejrzałeś to może sama chłodnica się rozszczelnia, ja tak miałem no i wchodzi w grę tylko wymiana na nową.
Doniu1007 Opublikowano 15 Października 2015 Autor Opublikowano 15 Października 2015 Dzieki chłopaki za szybką odpowiedz Sprawdze w weekend dopiero te rzeczy bo bede miał dostęp do ciepłego garażu. W KrK strasznie zimno
dex1991 Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Sprawdź sobie też opaski przy wężach wchodzących do chłodniczki. Ja właśnie dzisiaj wymieniałem chłodniczkę. Po założeniu nowej okazało się,że płyn dosłownie się leje... Nie zauważyłem,że jeden z przewodów ruszał się na starej opasce. Zmieniłem obi na nowe skręcane i problem z głowy Pozdrawiam
jacek70 Opublikowano 20 Października 2015 Opublikowano 20 Października 2015 Teraz to umyj silnik po to abyś zobaczył skąd cieknie. Jeśli silnik będzie czysty to bez problemu znajdziesz wyciek. Potem już z górki.
Unf Opublikowano 21 Października 2015 Opublikowano 21 Października 2015 Mialem wyciek dokladnie w tym samym miejscu Wymiana calej chlodniczki oleju i problem z glowy.
Doniu1007 Opublikowano 22 Października 2015 Autor Opublikowano 22 Października 2015 Dzieki chłopaki za zainteresowanie moim tematem Pomogliście mi znaleść usterke, dzięki JUtro jade wymieniac czescie do mechanika i zobaczymy czy ustał wyciek płynu
dex1991 Opublikowano 11 Listopada 2015 Opublikowano 11 Listopada 2015 Jak tam kolego, wyciek opanowany ?
Doniu1007 Opublikowano 8 Marca 2016 Autor Opublikowano 8 Marca 2016 Chłopaki wielkie dzięki za Pomoc Udało mi się już opanować wyciek i wszystko jest ok
Rekomendowane odpowiedzi