Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

S6 C7 Avant TATOWÓZ cz. 2 :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No widzisz, dobrze, że Ty wiesz wszystko.

A jednak coś wziął oleju...

Opublikowano

Nie nie wiem wszystkiego, ale akurat ten temat znam, a takie branie oleju to zadne branie, kazdy silnik spala olej to normalne kwestia ego zeby miescielo sie to w akceptowalnych normach, w 1.8 tfsi i 2.0tfsi wykraczalo poza normy z uwagi na zastosowanie wadliwych ( zbyt cienkich ) pierscieni na tlokach w pozostalych tfsi ten problem nie wystepowal, a jesli chcesz wiedziec co konstruktor mial na mysli to tez ci moge napisac zmniejszone opory tarcia i dzieki temu wieksza sprawnosc silnika czyli mniejsze spalanie, ale ty cos uslyszales i wolisz pisac jakies wywody, bez sprawdzenia tych informacji, ze kazdy tfsi ma ten problem i gdyby nie to to juz sam bys mial S4 B8, nie wspominajac o tym ze nic dolewac nie trzeba bo od wymiany do wymiany jesli samochod nie jest upalany na torze to tego oleju starcza.

Opublikowano

Nie usłyszałem, tylko czytałem o 1.8 i 2.0 tfsi do 2012 roku. Myślałem, że problem dotyczy wszystkich. A może przeczytałem w internecie jeden z tryliona wątków dotyczących tfsi, w których ktoś napisał, że problem dotyczy wszystkich.

Wystarczyło napisać, że tych silników problem nie dotyczy, ale to Ty wolisz się bawić w wywody. Musisz być bardzo stary i stetryczały. Masz 3.0 tfsi, napisałem coś złego na jego temat i zachowujesz się jakbym kopnął Ci dziecko :facepalm:

Dorośnij

Opublikowano

Po pierwsze to ty sie popisales ignorancja, zaczynajac w watku temat spalania oleju a pozniej jak przeczytales ze cos ubylo to zaraz wyjechales z tekstami o tym jak to wszystkie tfsi chleja olej. Czytales o 1.8 tfsi i 2.0 tfsi ale stwierdziles od razu ze dotyczy wszystkich silnikow, stad sie pozneij biora jakies legendy i opowiastki i na o ci zwrocilem uwage na co ty sie obraziles i dalej pociagnales tema ze jednk cos bierze olej. Wiec ci ponownie odpisalem i znow wziales to do siebie i sie obraziles jak 5 latek, wiec kto tu musi dorosnac ?? I zamiast przyjac informacje do wiadomosci oczywiscie stajesz okoniem i nazywasz to wywodami, chco sam wczesniej napisales cyt. nie wiem co konstruktor mial na mysli. Nie jestem stary i tym bardziej stetryczały jednak cieszy mnei ze w taki sposob odpsiales bo dowodzi to ze juz kompletnei nie masz argumentow ( a do bledu sie przyzac ciezko ) wiec wolisz sie bronic poprzez jakies dziecinne teksty majace mnie obrazic, sorry ale takie cos to w piaskownicy dzialalo a i to nie kazdej.

Opublikowano

Stary, wszystko już zarejestrowałem i dzięki Tobie wiem, których silników dotyczy problem. Czy ja mam się teraz przed Tobą kajać ?

Wyraźnie napisałem, że mogłem przeczytać artykuł, w którym ktoś stwierdził, że problem dotyczy wszystkich tfsi i stąd wziął się mój post.

Ty za to plujesz jadem, bo obraziłem Twoje auto... I o tym piszę, gdybyś czytał ze zrozumieniem, to byś to wywnioskował.

Na tym poście zamierzam zakończyć dyskusję, dlatego, że boję się, że sprowadzisz mnie w dół do swojego poziomu, a potem pobijesz doświadczeniem...

Opublikowano

garfield%20ok.jpg

Opublikowano
  • Autor

orientuje sie ktos czy vcdsem idzie zdjac ograniczniki vmax czy trzeba do tego tunera i jego oprogramowanie?

Opublikowano

Chyba tunera

Opublikowano

Tuner na 100%

Opublikowano

Nr 1, ale oryginalne :)

Opublikowano

Nr 1, ale oryginalne :)

dokładnie ORI

Opublikowano
  • Autor

zastanawiałem się nad ori ale chociażby szymeniu miał u siebie repliki i był bardzo zadowolony

Opublikowano

zastanawiałem się nad ori ale chociażby szymeniu miał u siebie repliki i był bardzo zadowolony

Ja miałem u Siebie w B8 repliki 19" i nigdy więcej, miałem wrażenie że auto "podskakuje"..... po założeniu ORI tego samego wzoru zupełnie inaczej auto się prowadziło i jeździło.

Być może trafiłem na złą partie felg ale to był pierwszy i ostatni mój zakup replik....

ps. firma w której kupowałem jest jedną z najwiekszych w PL zajmujących się sprzedażą "włoskich" replik

Opublikowano

od dawmac był tego rotora nie kupował bo jest słaby

nr 1 i nr 2 są w połysku - moi zdaniem nieciekawie to wygląda i mocno odbiega od ori bo te są w takim półmacie

Ja miałem ori i z rs5 i s5 - polecam ale koszt nie mały

Repliki rotora miałem 3 kpl. jedne z nich sa na b8 szwagra już 4 lata i też polecam

JA zawsze repliki kupowałem w alusport busko zdrój - kupiłem tam już kilkanaście kpl. replik i z wszystkich byłem zadowolony

Cuber jak się nie mylę chyba też miał od nich i nie wiem co było powodem że tak się na nich przelechał

Pierwsze repliki które kupowałm w alusport mają już 7 lat i dalej mają się dobrze

Ps. jutro przyjadą do mnie kolejne 20 od alusport - ja tam nie mogę złego słowa powiedzieć

Opublikowano
  • Autor

miron daj linka, za ori też nie przemawia to że mają tylko 8,5 cala a chce wsadzic 265 lub 275 kapcie wiec 9 to min

Opublikowano

dokładnie

Opublikowano

no - masakra

ależ ja bym chciał kiedyś odkupić te auto od Ciebie

Opublikowano

Pali tyle co moje TDI w mieście :facepalm: