Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Kodowanie sterowników w Audi A4 B5 (1995-2001)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem wiem już wszystko zostaje tak jak jest z nowym bajerkiem :cool1:

Wielkie dzięki za pomoc :notworthy:

:hi:

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam! mam na kluczyku jakiś przycisk :kox: mozna zrobić aby po jego nacisnięciu drzwi się otwierały? :mysli:

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

witam kolegów,mam założony tempomat i fabrycznie podłączony ale nie działal wiec chciałem go zakodować,zrobiłem ściśle według instrukcji i nic tyle ze wskoczył blad 1044 złe kodowanie,wie zrobilem tak;

ale nie zmianicie kodow wczesniej sie nie logujac

STG 01 (Motorelektronik) auswählen

STG Login -> Funktion 11

GRA-Aktivierungscode: 11463

GRA-Deaktivierungscode: 16167

audi a4 00001

audi a6 00002;

tylr żę zamiast 00001 to dałem 00002 i klop nawet go odpalić nie idzie a vag nie łaczy sie ze sterownikiem ;( co zrobic?prosze o pomoc[br]Dopisany: 06 Wrzesień 2009, 15:14_________________________________________________tak mi sie zdaje ze logujac sie kodem 16167 wyłaczylem sterownik,hm i teraz komp nie łaczy sie z sterownikiem a auto umarło ;( co moge zrobic aby je reanimowac?

Opublikowano

Odpinales klemy ??? ja mialem podabnie ze sterownikiem 17 niemoglem sie z nim polaczyc ale jak zdjolem klemy na minute i podpiolem to wszystko wrucilo do normy i zminilem kodowanie na odpowiednie

Opublikowano

oczywiscie ze tak robiłem i na minute i na dłużej,ze sterownikiem od ABS czy z zegarami łaczy sie bez problemu a tego od silnika po prostu nie widzi...[br]Dopisany: 06 Wrzesień 2009, 23:04_________________________________________________chyba nikt mi nie pomoże :confused4: a nie bede jak miał wrócić do domku bo jestem w niemczech hi hi musze sie rozejrzec chyba za całym sterownikiem :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam

Prześledziłem cały wątek i powiem że zaskoczyło mnie to co moja a4 potrafi :) Mam a4 '98 2,5 TDI

Mam też pytanie. Jak to jest z ustawianiem obrotów?? U mnie przy rozruchu na zimno pali normalnie tzn. wskakuje na ok 800- 900 obrotów i ok, a jak tylko złapie temperaturę ( wystarczy60 stopni) to przy odpalaniu wskakuje na 1200. Można to jakoś zmienić?? Ogólnie zazwyczaj jak stoję w korku to obroty mam ok 1000 wydaje mi się że to chyba za dużo.

pozdrawiam

Opublikowano

:hi:witam koledzy mam pytanie czy jest mozliwosc odczytania licznika wlasciwego czy niebyl cofany jesli ktos moze to czym ijakie kody zastosowac pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

:hi:witam koledzy mam pytanie czy jest mozliwosc odczytania licznika wlasciwego czy niebyl cofany jesli ktos moze to czym ijakie kody zastosowac pozdrawiam wszystkich

nie ...

Opublikowano
  • Autor

nie ...

... w aucie z podpisu :wink4:

Opublikowano

nie ...

... w aucie z podpisu :wink4:

"licznika wlasciwego" ja to zrozumialem jako czy krecone byly zegary ....

ale bylo juz o tym wiele razy i nie ma co tu tego dalej ciagnac

Opublikowano

Mam w aucie centralny zamek ale bez pilota. Chciałem włączyć sobie:

• błyśnięcie kierunków po zamknięciu i otwarciu auta
  • zamykanie zamków po przekroczeniu 15km/h

O ile to drugie mi wyszło, tak za nic w świecie nie mogę włączyć błyśnięcia kierunków. Dopisuje kody ale one tak jakby się nie zapisują.

Może głupie pytanie ale czy błyśnięcie kierunków można zaprogramować tylko wtedy jak się ma kluczyk z pilotem?

Opublikowano
  • Autor

Dokładnie ta funkcji związana jest z zamykaniem/otwieraniem przy pomocy pilota

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam :>

Próbowałem włączyć funkcje domykania szyb z pilota

Robiłem tak jak w instrukcji i du..a :disgust:

nie radząc sobie z rozszyfrowaniem kodu (10184) wybrałem funkcje od nowa tzn te które chciałem mieć i wpisałem zrobiłem save

wszystko działa jak przed zmiana (mruganie kierunków, sygnał klaksonu, itp) a domykanie szyb z pilota nie :angry:

nowy kod to 16202

2

8

64

256

512

2048

4096

8192

1024

Czy ktoś z was może wie co jest nie tak??

Opublikowano

jaki masz alarm-ori ,czy dokladany?

Opublikowano

Wydaje się ze ori, pilot jest w kluczyku no i mam przycisk na słupku od środka który służy do wyłączenia czujników wewnętrznych (tak wyczytałem na forum)

Jak mogę sprawdzić czy na pewno jest ori??

Opublikowano

probujac dograc nowego pilota-do ori mozna 4 piloty,do dokladanego raczej 2 w zestawie zawsze sa i nie da rady dograc ori pilota,pogadaj z kims,kto ma B5 i pozycz na chwile pilota,Vag - tu masz procedure http://www.a4-klub.pl/smf/all_b6_dopasowanie_pilotow_centralnego_zamka_i_alarmu-t74077.0.html

tylko w B5 robisz wszystko w sterowniku c.zamka (35)reszta jest tak samo-odczyt w blokach 003,lub 007,w razie problemow pisz :wink4:

Opublikowano

Mam dwa piloty i na obu jest emblemat audi, niestety nie mam nikogo co by pilota użyczył :confused4:

ale sprawdzę czy da się przepisać do innej pamięci np nr4

Opublikowano

Mam dwa piloty i na obu jest emblemat audi, niestety nie mam nikogo co by pilota użyczył :confused4:

ale sprawdzę czy da się przepisać do innej pamięci np nr4

tez mozesz tak sprobowac :good:
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Panowie, a jak odróżnić, czy mam Zexel-Kompressor czy Nippondenso bzw. Denso-Kompressor?