magoo Opublikowano 4 Grudnia 2015 Opublikowano 4 Grudnia 2015 (edytowane) Po rozebraniu obudowy komputera i wyjęciu z niej sterownika ukazują się nam kolorowe wtyczki:- biała- żółta- czerwona- brązowa- czarnaWidok mamy taki:Ale jak odepniemy wtyczki od strony ECU (wtedy mamy cała wiązkę silnika odłączoną) to widok mamy następujący:Czy jest ktoś w stanie powiedzieć mi, od czego są te wtyczki - gdzie one idą do wnętrza auta?Nigdzie w necie nie mogę znaleźć odpowiedzi a mam mały problem techniczny z tymi wtykami i chcę posprawdzać poprawność połączeń (ciągłość przewodów). Edytowane 5 Grudnia 2015 przez magoo
misiek95 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Czytam 3 raz i nie rozumiem jakie jest pytanie. Chcesz znaleźć przewody z żółtej kostki gdzie idą?
magoo Opublikowano 5 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) Czytam 3 raz i nie rozumiem jakie jest pytanie. Chcesz znaleźć przewody z żółtej kostki gdzie idą? Pytanie poprawione Chcę znaleźć gdzie idą przewody z wszystkich tych kolorowych wtyczek Edytowane 5 Grudnia 2015 przez magoo
misiek95 Opublikowano 5 Grudnia 2015 Opublikowano 5 Grudnia 2015 (edytowane) wszystkie? schemat Ci moge podrzucic z autodaty ale one idą do bezpieczników, modułów, licznika i w każde miejsce samochodu wiec bedziesz musial pruć całą instalacje bo to nie takie hip hop Edytowane 5 Grudnia 2015 przez misiek95
magoo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 wszystkie? schemat Ci moge podrzucic z autodaty ale one idą do bezpieczników, modułów, licznika i w każde miejsce samochodu wiec bedziesz musial pruć całą instalacje bo to nie takie hip hop Tak, wszystkie przewody wychodzące z tych kolorowych wtyczek w stronę wnętrza auta mnie interesują
Bromchit Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Kolego zadałeś pytanie, i zapewne oczekujesz odpowiedzi, tylko jak ktokolwiek może Ci pomóc, skoro brakuje podstawowych informacji. Uzupełnij profil, każdemu będzie łatwiej Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Bromchit
misiek95 Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 ja chętnie bym pomógł bo pare razy przerabiałem temat co gdzie idzie ale też nie bardzo kumam co chcesz osiągnąć i w jaki sposob? podszybie Ci zalało? wypruj całą instalacje do wnętrza auta, rozetnij izolacje i będziesz wiedział co gdzie idzie przypuszczam że nigdzie w necie nie ma rozpiski pinow w tych konkretnych kostkach w twoim aucie, no bo kto by mial to robić i po co podrzuce ci schemat podłączenia ecu w twoim silniku jak podasz jakie masz auto. większość powinienes rozszyfrowac gdzie idzie- chociaż i tak uważam że gówno Ci to da
magoo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Kolego zadałeś pytanie, i zapewne oczekujesz odpowiedzi, tylko jak ktokolwiek może Ci pomóc, skoro brakuje podstawowych informacji. Uzupełnij profil, każdemu będzie łatwiej Uzupełnione Chodzi tu o Passata B5 (przedlift) a to bliźniak A4 więc połączenia będą identyczne ja chętnie bym pomógł bo pare razy przerabiałem temat co gdzie idzie ale też nie bardzo kumam co chcesz osiągnąć i w jaki sposob? podszybie Ci zalało? wypruj całą instalacje do wnętrza auta, rozetnij izolacje i będziesz wiedział co gdzie idzie przypuszczam że nigdzie w necie nie ma rozpiski pinow w tych konkretnych kostkach w twoim aucie, no bo kto by mial to robić i po co podrzuce ci schemat podłączenia ecu w twoim silniku jak podasz jakie masz auto. większość powinienes rozszyfrowac gdzie idzie- chociaż i tak uważam że gówno Ci to da Nic nie jest zalane ale w tych kolorowych wtyczkach są piny (konektory), które z nich niestety wypadają i już raz mi się zdarzyło, że auto przez to mi nie odpaliło. Chce te kolorowe wtyczki zamienić na inne stąd prośba o schemat / pinout tych wtyczek - za co każda odpowiada itd. Co do auta to: VW Passat B5 1.9 TDI AFN (110KM) 98rok. ECU o oznaczeniu 038 906 018P - czyli z map sensorem na rurze dolotowej bo wcześniejsze sterowniki miały je wewnątrz Edytowane 6 Grudnia 2015 przez magoo
Bromchit Opublikowano 6 Grudnia 2015 Opublikowano 6 Grudnia 2015 (edytowane) Kolego mogę poszukać schematu w Elsie, więc prościej dla mnie jakbym znał rocznik i kod silnika ...znalazłem napisałeś to w cytowanym poście... , dzięki temu unikniemy niespodzianek, pomimo że auta bliźniacze to coś tam jednak może nie zgadzać się. Proszę bardzo: Mam nadzieję, że to manual, bo do automatu, jest inny schemat, chociaż nie wiem jak bardzo się różni. Edytowane 6 Grudnia 2015 przez Bromchit
magoo Opublikowano 6 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 6 Grudnia 2015 Tak, manual Dzięki wielkie, coś tam z tego się przyda
KULARESKO Opublikowano 3 Czerwca 2017 Opublikowano 3 Czerwca 2017 Odświeżę temat a4 b5 1.6 alz 2000r i a4 b5 1.8t anb 1999 wiązki sa takie same czy jest jakas róznica ?
Bromchit Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wiązki silnika raczej się różnią ze względu na różne silnki. Wiązka wnetrza zapewne ze względu na różne wyposażenie.
KULARESKO Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Wiązka od silnika tak chodzi mi o to czy właśnie wiązka od kostek tych 5 w podszybiu różni się na tyle ze po podłączeniu innego ecu w moim przypadku swap 1.6 alz na 1.8t anb mogą być takie różnice ze auto nie odpala ?(brak prądu na pompie paliwa )
KULARESKO Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 Dnia 5.12.2015 o 17:11, misiek95 napisał: wszystkie? schemat Ci moge podrzucic z autodaty ale one idą do bezpieczników, modułów, licznika i w każde miejsce samochodu wiec bedziesz musial pruć całą instalacje bo to nie takie hip hop ja poprosze taki schemat nawet dwa od 1.6 alz i 1.8t anb jesli mozna
Bromchit Opublikowano 4 Czerwca 2017 Opublikowano 4 Czerwca 2017 (edytowane) ALZ 1.6 1.8T ANB Edytowane 4 Czerwca 2017 przez Bromchit
KULARESKO Opublikowano 5 Czerwca 2017 Opublikowano 5 Czerwca 2017 14 godzin temu, Bromchit napisał: ALZ 1.6 1.8T ANB Dziękuje bardzo teraz tylko znaleźć kogoś kto to ogarnia i znajdzie różnice jeśli występują
Rekomendowane odpowiedzi