Skocz do zawartości
IGNOROWANY

Kontrolka öldruck

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Posiadam a4 silnik Avj z mapa na 200km. Ogólnie wszystko było spoko aż postanowiłem trochę powymieniać zużyte podzespoły a wiec wymieniłem: Wymienilem swiece przeplywke, uszczelki pokrywy zaworow olej filtry wszystkie plyn wspomagania przekladnie kier, wywalony kat i sondavz programu zmiana softu pasek wielok i napinacz z rolka koncowki kierownicze zbieżność.

Auto odżyło wszystko chodzi pięknie, aż do czasu kiedy przegoniłem audi do 240 i od tego momentu podczas mocnego przyspieszenia przy prędkościach 140+++ zapala mi sie owa kontrolka. Po mieście nie ważne jak bym jechał póki co sie nie wyświetliła.. Stan oleju OK.

Miał ktoś podobny przypadek?

Opublikowano

Myślę że na poczatek cisnienie oleju do kontroli.

Opublikowano

u mnie tak było jak np schodziło z obrotów gdy pogoniłem ponad 200km/h i puszczałem na luz wyskakiwała owa kontrolka czasem przy dłuższej jeździe w okolicach 200km/h

rozwiązanie było dość proste płukanka i zmiana oleju. Jak masz zalany?

Opublikowano

Może to faktycznie wina złego oleju , a może czujnik nie domaga.

Opublikowano

Cały czas jeździłem na Mobilu 10W40, aczkolwiek teraz coś mnie naszło i wlalem motula 10W40. Ale to przecież prawie te same oleje tak?

Opublikowano

Na poczatek to micha w dòł bo masz zasyfionego smoka a potem porzadna fullsyntetyczna oliwa zadnych smierćpółsyntetykòw.

Opublikowano

najwyzszy czas zdjac miche i zmienic na jakis dobry 5w40

Opublikowano

Cały cza miałeś zły olej (aż motor się wpienił) Zrób jak pisze Dev i zalej tym ⤵

2wt27t2a.jpg

Opublikowano

Dobra, w sobotę zjeżdżam do PL i zrobię tak jak mówicie plus dla pewności wymienię ten czujnik.