Binek1.8T Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Witam! Posiadam a4 silnik Avj z mapa na 200km. Ogólnie wszystko było spoko aż postanowiłem trochę powymieniać zużyte podzespoły a wiec wymieniłem: Wymienilem swiece przeplywke, uszczelki pokrywy zaworow olej filtry wszystkie plyn wspomagania przekladnie kier, wywalony kat i sondavz programu zmiana softu pasek wielok i napinacz z rolka koncowki kierownicze zbieżność. Auto odżyło wszystko chodzi pięknie, aż do czasu kiedy przegoniłem audi do 240 i od tego momentu podczas mocnego przyspieszenia przy prędkościach 140+++ zapala mi sie owa kontrolka. Po mieście nie ważne jak bym jechał póki co sie nie wyświetliła.. Stan oleju OK. Miał ktoś podobny przypadek?
koloboro Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Myślę że na poczatek cisnienie oleju do kontroli.
Kruk_89 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 u mnie tak było jak np schodziło z obrotów gdy pogoniłem ponad 200km/h i puszczałem na luz wyskakiwała owa kontrolka czasem przy dłuższej jeździe w okolicach 200km/h rozwiązanie było dość proste płukanka i zmiana oleju. Jak masz zalany?
jacek70 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Może to faktycznie wina złego oleju , a może czujnik nie domaga.
Binek1.8T Opublikowano 8 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 8 Grudnia 2015 Cały czas jeździłem na Mobilu 10W40, aczkolwiek teraz coś mnie naszło i wlalem motula 10W40. Ale to przecież prawie te same oleje tak?
Dev Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Na poczatek to micha w dòł bo masz zasyfionego smoka a potem porzadna fullsyntetyczna oliwa zadnych smierćpółsyntetykòw.
KubaMpakiet Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 najwyzszy czas zdjac miche i zmienic na jakis dobry 5w40
jacek70 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Opublikowano 8 Grudnia 2015 Cały cza miałeś zły olej (aż motor się wpienił) Zrób jak pisze Dev i zalej tym ⤵
Binek1.8T Opublikowano 9 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 9 Grudnia 2015 Dobra, w sobotę zjeżdżam do PL i zrobię tak jak mówicie plus dla pewności wymienię ten czujnik.
Rekomendowane odpowiedzi