Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[ALL TDI PD] Co warty zamiennik poduszki silnika ?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam co sadzicie o zamienniku posuszki hans prise?? ktoś mial doczynienia z tym zamiennikiem?? i jak to bedzie wspołgrało z orginalna lewa (w jednym czasie chce załozyc nowa org i zamiennik) koszta kupna dwoch org podchodza pod 1tys... dlatego zastanawiam sie czy warto pokusic sie o jeden zamiennik. z gory dzieki za wszelkie info

Opublikowano

Nie warto. tylko ori zamienniki nie mają płynu w środku tylko są całe z gumy i są jeszcze większe drgania niż na starej.

Opublikowano

Jest cały temat o poduszkach silnika. Poszukaj i poczytaj to będziesz wiedział co i jak.Ogólnie lepiej szukać ori uzywek.

Opublikowano

Poduszki tylko ORI !!!

Jeśli można wiedzieć, to co Ciebie skłania do wymiany obydwu poduszek ?

Pytam bo sporo ludzi wymienia poduchy a później lamentują że nic nie pomogło :decayed:

A jak miało pomóc , jak przyczyna problemu nie leżała po stronie poduszek silnika :P

Edytowane przez piotrsob1

Opublikowano
  • Autor

Poduszki tylko ORI !!!

Pytam bo sporo ludzi wymienia poduchy a później lamentują że nic nie pomogło :decayed:

A jak miało pomóc , jak przyczyna problemu nie leżała po stronie poduszek silnika :P

mechanik u ktorego serwisuje auto pokazal mi w jakiej kondycji sa moje poduchy wylecial z nich olej i nabraly brązowo tudej barwy podobno od tego ze nie ma w nich oleju. pozatym przy odpalaniu i gaszeniu auta jest taki stuk, na biegu jalowym sa wyczowalne drgania oraz podczas gwaltownego dodaniu gazu i odpuszczeniu szarpie autem (sprzeglo z dwumasa wymienilem jakies 2 miechy temu wiec odpada) jak czytalem na forum wskazuje na to ze to poduchy ale moge sie mylic.

Opublikowano

Tylko ori nowe z serwisu, nie baw sie w zamienniki efekt nawet na nowych będzie 10x gorszy niż na wylanych oryginałach

Opublikowano

Poduszki tylko ORI !!!

mechanik u ktorego serwisuje auto pokazal mi w jakiej kondycji sa moje poduchy wylecial z nich olej i nabraly brązowo tudej barwy podobno od tego ze nie ma w nich oleju. pozatym przy odpalaniu i gaszeniu auta jest taki stuk, na biegu jalowym sa wyczowalne drgania oraz podczas gwaltownego dodaniu gazu i odpuszczeniu szarpie autem (sprzeglo z dwumasa wymienilem jakies 2 miechy temu wiec odpada) jak czytalem na forum wskazuje na to ze to poduchy ale moge sie mylic.

No to diagnoza raczej dobra , poduchy do wymiany :decayed:

Jak mocno liczysz się z kosztami to poszukaj używek z silników AWX,AVF a najlepiej z nowszych BKE, BPW no i BRB :naughty:

Jak używane poduchy są całe i nie utraciły oleju to praktycznie są dobre i na pewno się będą lepiej sprawowały niż zamienniki :P:)

Ori poduchy na pierwszy montaż robił chyba angielski AVON , jak mnie pamięć nie myli :whistling:

Opublikowano

No nie wiem ale ja mam poduszki lemfordera i chodzą tak samo jak na ori...... (oczywiście sprawdziłem to)

Opublikowano

No nie wiem ale ja mam poduszki lemfordera i chodzą tak samo jak na ori...... (oczywiście sprawdziłem to)

Bardzo ciekawe tymbardziej że Lemorder nie produkuje poduszek silnika do A4 B6/B7 :D

Opublikowano

Oj to poszukaj dobrze

Opublikowano

Oj to poszukaj dobrze

Podaj index tej poduszki Lema bo w oficjalnym katalogu nie ma i nigdy nie było.

Opublikowano

Potwierdzam bo zrobiłem ten błąd !!

Tą poduchę bez czujnika kupiłem u TOM77 - ponoć miała być najlepsza z dostępnych zamienników, a drgania po jej zamontowaniu wk..ją mnie prze okrutnie !! W 2016 wymieniam ją na ORI.

Opublikowano

Jakby co, to numerki ori poduszeczek :) :

MWSnap019.jpg

Opublikowano
  • Autor

Jakby co, to numerki ori poduszeczek :) :

MWSnap019.jpg

a moze masz mozliwosc załatwienia jakostroche taniej prawej poduchy?? lewa kupilem w serwisie 550 mnie kosztowala a z tego co wiem prawa jakos kolo 500 kosztuje. Z gory dziekuje ;p

Opublikowano

Każdy by chciał auto marki premium, a płacić za cześci i serwis jak za Poloneza np.

Jeśli trzeba to kupuje sie oryginały i nie płacze....albo zmienić auto na tańsze.

Obszerny temat na o poduszkach jest 4 w kolei dla silników 1.9tdi (coś mi się link nie wkleja) więc też nie trzeba tego tematu wałkować jeszcze raz.

Z wielu relacji tam zawartych tylko oryginały zdają egzamin, a kupujacy zamienniki plując sobie w brode wymieniali je po kilku miesiącach też na oryginały.

• 2 lata później...
Opublikowano
W dniu 10.12.2015 o 09:53, Radex121 napisał:

siema, pw