hektor1990dzn Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 witam serdecznie zwracam sie do was z pytaniem po 1 wyciagajac kabel wn spadla mi guma z kabla ta co przyłącza sie do świecy była ona cała w oleju po drugie świeca druga od strony zderzaka byla juz sucha i guma na kablach trzymala sie sztywno odpalajac samochod bylo wszystko okej... w sumie tak jak zawsze auto na jałowym nie przerywa czasem przerywalo podczas jazdy ale mało czy pływajaca swieca w oleju to objaw szarpania braku jakby mocy wnioskuje ze jest to uszczelka pod pokrywa zaworów wiec teraz pytanie czy jestem to w stanie zrobic samemu czy lepiej dac to mechanikowi nie mam klucza dynamometrycznego...... matrwi mnie spadniecie tej gumy z kabla wn kable kupowalem 2lata temu z ngk swiece tez ngk takie jak w ksiazce sam naprawiam auto to audi a4 b5 avant 1.8 125KM ARG pomocy
darko Opublikowano 11 Grudnia 2015 Opublikowano 11 Grudnia 2015 jeśli Masz choć trochę zdolności do grzebania przy aucie,to dasz radę zrobić to samemu, do wymiany komplet uszczelek coś takiego jak to http://allegro.pl/uszczelka-pokrywy-zaworow-audi-a4-b5-b6-a6-1-8-t-i5229205001.html
hektor1990dzn Opublikowano 11 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 11 Grudnia 2015 wlasnie tak pomyslalem ze to moze byc do wymiany poniewaz cale na okolo mam napocone olejem z kurzem a w srodku bajoro oleju i przypomnialo mi sie jak bylem u brata w irlandii ze wlasnie u niego lezala uszczelka victor reinz do jego a3 1.8t a to jest ta sama uszczelka najbardziej widac spocenie z tylu gdzie wychodzi krociec temperatury.... a jeszcze tak odbiegajac od tematu gdzie znajduje sie czujnik predkosci wału korbowego i czujnik stukowy? miałem błedy ale sporadyczne brat powiedzial ze wszystko jest do skasowania i nie przejmowac sie bo wszystkie byly bledami sporadycznymi a jesli kiedys mialbym to robic samemu to na co uwazac ? jak dokrecac w sensie wiem ze nie na pałe... tylko z czuciem i dokrecac czy jakis sprawdzony sposob
Aleksanderr Opublikowano 12 Grudnia 2015 Opublikowano 12 Grudnia 2015 Jeśli masz zamiar grzebać przy aucie i przy delikatnych rzeczach warto sobie sprawić stówkę kosztuje ja dostałem nauczkę jak urwałem śruby od dekla sprzegła w moto
mat994 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 koledze pewnie chodzi o klucz dynamometryczny ?
goldi Opublikowano 26 Grudnia 2015 Opublikowano 26 Grudnia 2015 uszczelkę kupowałem erlinga a siła dokręcenie pokrywy kluczem dynamometrycznym to 10 Nm wszystko dokładnie umyć odtłuścić i po problemie
hektor1990dzn Opublikowano 17 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2016 (edytowane) Problem zazegnany czysty silniczek i zaoszczedzone pieniadze ☺☺☺ odrazu banan na twarzy po ot_warciu maski okazalo sie ze uszczelka byla oryginal wv audi uszczelka zalona victor reinz silikon victor reinz a i przy okazji odkrylem ze peknieta mialem rure dolotowa filtra powietrza coz czasem i jakie pierdoly wychodza ? Edytowane 17 Stycznia 2016 przez hektor1990dzn
Marcin Gugu33 Opublikowano 21 Lutego 2018 Opublikowano 21 Lutego 2018 W dniu 17.01.2016 o 12:10, hektor1990dzn napisał: Problem zazegnany czysty silniczek i zaoszczedzone pieniadze ☺☺☺ odrazu banan na twarzy po ot_warciu maski okazalo sie ze uszczelka byla oryginal wv audi uszczelka zalona victor reinz silikon victor reinz a i przy okazji odkrylem ze peknieta mialem rure dolotowa filtra powietrza coz czasem i jakie pierdoly wychodza ? wytrzymuje ta uszczelka?
k232 Opublikowano 24 Lutego 2018 Opublikowano 24 Lutego 2018 Ja mam komplet uszczelki pod pokrywę i pod świece z reinza, 2 lata już jeżdżę i wszędzie suchutko ☺️
A4CCH Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Reiz ma uszczelki, czy wy to objechaliście tym silikonem ?
k232 Opublikowano 1 Marca 2018 Opublikowano 1 Marca 2018 Victor reinz, wpisz sobie w google ☺️ Nie wiem jak u mnie jest zrobione bo nie ja robiłem ?
A4CCH Opublikowano 2 Marca 2018 Opublikowano 2 Marca 2018 Coś jest ... Nie wiedziałem o tym, ale o ich silikonach słyszałem. Na mnie czeka montaż elring`a + silikon też z tej firmy
Rekomendowane odpowiedzi