maniek194 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 witam,wymieniłem dwa czujniki halla oraz tem silnika, auto odpalało dobrze przez dwa tygodnie teraz znów się pogniewało,mianowicie nie odpaliło mi w niedziele trzeba bylo na hol brać,natomiast jak odpaliłem to zostawiłem go na benzynie znaczy przełączyłem na benzyne i dzisiaj odpalił dobrze lecz troszkę szarpało ,możliwe że może przepuszczać parownik od gazu i gaz zostaje w układzie i przez to auto nie chce odpalić ?
bobersky Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Możliwe, zakręć zawór w butli i pojeździj tak kilka dni.
lukasz2107 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Może wina jest w automatycznym przełaczniku gazu.Dość czesto sie psuja.Najlepiej pojeżdzić na samej benzynie o obczaić wtedy.
jacek70 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Sprawdź szczelność reduktora. Jeśli puszcza to mogą być kłopoty z opalaniem.
maniek194 Opublikowano 14 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 14 Grudnia 2015 właśnie chodzi o to że kiedy przęłącze na benzyne tak wczoraj zrobiłem jakieś 2 km przed celem to rano odpalil normalnie i nie szarpało na benzynie,z zakręcaniem butli testowałem ale jeszcze przed wymianą tych czujników to nic nie dawało,bardziej stawiałem na parownik że przepuszcza,nie wiem od czego zacząć w sumie.
lukasz2107 Opublikowano 15 Grudnia 2015 Opublikowano 15 Grudnia 2015 (edytowane) Zacznij od zrobienia dłuższej trasy na benzynie,W parowniku wysiadaja membrany jak one puszczaja to brak ciśnienia i problem. A tylko na zimnym masz problem z odpalaniem??W sumie ja mam sekwencje i ciepły czy zimny zawsze najpierw odpala na benzynie,Niema takiej możliwości by odpalić na samym gazie,Nawet jeśli ciepły to odpala na beznynie i przełancza odrazu na gaz.Jeżeli masz inaczej to jest problem Edytowane 15 Grudnia 2015 przez lukasz2107
maniek194 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2015 dobra parownik wymieniony i jest bez zmian na zimnym i ciepłym kolego nie da się jeździć na benzynie bo przerywa i nie ma mocy ,przepustnica jest raczej do wymiany bo przepływomierz to wątpie:)
lukasz2107 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Opublikowano 17 Grudnia 2015 i dalej zero błędów pod kompem??może przejechać sie z podłączonym i wtedy może pokaże jakiś bład jak zacznie szarpać
maniek194 Opublikowano 17 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 17 Grudnia 2015 już sam nie wiem co czy ta przepustnica czy aparat zapłonowy ,gościu podłączał pod kompa i sprawdzał mape benzyny wszystko jest okej ,dajesz gazu to tak jakby nie było mocy coś się nie otwierało czy jak .nawet na gorącym silniku. teraz to w ogóle nie chce odpalić jedynie z plaka pali
Rekomendowane odpowiedzi