!Tommy Opublikowano 14 Listopada 2008 Opublikowano 14 Listopada 2008 Zastanawiam się nad obniżeniem auta. Myślałem o zawieszeniu gwintowanym, ale podobno mniejszy komfort jazdy Trafiła mi się propozycja kupić zawieszenie KONI amory + czerwone sprężyny do Audi A4 B5 w cenie 400 zł komplet (używki) - warto ?? Ma obniżyć auto na -40 mm gwint ma zalete ze mozna regulowac, ale nei chce aby jezda audiczką była niewygodna itp ewentualnie co byscie polecili aby obnizyc w przedziale -40 do -60
Pelex Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 Ja myślę że jak chcesz komfort to zostaw jak jest bo jak obniżysz wóz to będziesz miał problemy z krawężnikami albo progami zwalniającymi, wierz mi ja mam -50 z przodu i nigdzie nie mogę sie wbic a jeżeli juz to może gwint wtedy przynajmniej będziesz miał wybór, ja wale w każdy próg zwalniajacy ale za to w zakręty wchodzę nieco szybciej niż standart zawiecho
Dev Opublikowano 15 Listopada 2008 Opublikowano 15 Listopada 2008 nie zglebiaj auta wiecej jak -40mm, wiecej nie warto zresztą Kolega Pelex napisał jak to sie ma do rzeczywistości
!Tommy Opublikowano 16 Listopada 2008 Autor Opublikowano 16 Listopada 2008 auto stoi dosyc wysoko, a tymbardziej ze po zimie kupuje 17 calowe felgi wiec troche by wypadalo obnizyc
Dev Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 auto stoi dosyc wysoko, a tymbardziej ze po zimie kupuje 17 calowe felgi wiec troche by wypadalo obnizyc obniż, ale z głową zeby póżniej nie było
soolek Opublikowano 17 Listopada 2008 Opublikowano 17 Listopada 2008 Ja swojega posadziłem na -35/-35 (sprężyny) + żółte amory. Twardość jest zadowalająca - po zakrętach chodzi lepiej (na razie na 15'). Przy odrobinie uwagi nie ma najmniejszego problemu z krawężnikami, progami i dziurami.
Rekomendowane odpowiedzi