Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 TDi] Filtr powietrza K&N

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy filtr powietrza o super przepustowości firmy K&N da coś poza tym że jest długo wieczny?

Opublikowano

raczej nie :( ...tylko mowisz o wkladce czy stozku??

Opublikowano

o wkładce jak byłem w wpk to mi pokazywał na piłeczce ping-pongowej czym sie różni od normalnego i bylem pod wrażeniem :eek:

Opublikowano

Miałem kiedyś wkładkę K&N w silniku hdi po wirusie, jak zmieniłem na ori przed sprzedażą auta nie poczułem zadnej różnicy, zmniejszyło się tylko gwizdanie turbiny.

No i oczywiście aspekt przepływomierza oblepionego oliwą z filtra.

Opublikowano

a wkładke dalej używasz?;)koszt tego filtru około 3 razy droższy niż normalny myslałem ze może jednak coś daje

Opublikowano

Wkładke sprzedałem (to było w HDI) Do audi nawet miałem zamiar sobie kupić, ale nie zrobię tego ze względu na przepłwkę, trzeba ją czyścić dość często bo oliwka z filtra osadza się na "blaszkach". A pozatym śmiem twierdzić z własnego doświadczenia że K&N filtruje gorzej niż tradycyjny papierzak - zwłaszcza kurz.

Opublikowano
Czy filtr powietrza o super przepustowości firmy K&N da coś poza tym że jest długo wieczny?

daj sobie spokoj ........

Opublikowano
A pozatym śmiem twierdzić z własnego doświadczenia że K&N filtruje gorzej niż tradycyjny papierzak - zwłaszcza kurz.

Podobno dopiero lekko przybrudzony optymalnie filtruje, ale mimo wszystko wątpie czy tak samo skutecznie jak ori.

Ps. chyba też kupie ori i wywale wkład K&N'a :wink:

Opublikowano

ja uzywam od pół roku i nic mi sie nie okleja oliwą, lepiej wchodzi na obroty i wyrażnie zauważyłem, że temu silnikowi wyraznie jest lzej. Troche drogie ale ja polecam, tymbardziej po wirusie.