junior555 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Witam,panowie jaki kupić zestaw naprawczy do zacisków przód 320mm ,niby widzę tego pełno ale nie wiem jakiej jest średnicy tłoczek , a hamulce mi coś słabo odbijają więc chyba się słabo tłoczek sie cofa
Dev Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 60mm ale to raczej malo prawdopodobne aby tam byl problem.
Wandej Opublikowano 18 Stycznia 2016 Opublikowano 18 Stycznia 2016 D4-394 bodajże nr Ciężko tak jak Dev mówi żeby stał tłoczek w tym zacisku
junior555 Opublikowano 5 Lutego 2016 Autor Opublikowano 5 Lutego 2016 Panowie bo cos mi postukuje jak ruszam czasami albo jak cofam a wcześniej był wciśnięty hamulec to mi coś tak stuknie jakby ktoś podszedł uderzył czymś w koło,i na 100 % to jest gdzieś z zacisku bo wszystko inne posprawdzałem, wyciągałem zacisk,tarcze, klocki itp ,wszystko poczyściłem i nasmarowałem to prawie tydzień miałem po problemie po czym znowu to samo. Więc myślałem że może tłoczek nie cofa dobrze czy jak ,bo za bardzo skomplikowany zacisk nie jest to nie wiem co to może być,ma ktoś jakieś pomysły?
Dawids Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Panowie bo cos mi postukuje jak ruszam czasami albo jak cofam a wcześniej był wciśnięty hamulec to mi coś tak stuknie jakby ktoś podszedł uderzył czymś w koło,i na 100 % to jest gdzieś z zacisku bo wszystko inne posprawdzałem, wyciągałem zacisk,tarcze, klocki itp ,wszystko poczyściłem i nasmarowałem to prawie tydzień miałem po problemie po czym znowu to samo. Więc myślałem że może tłoczek nie cofa dobrze czy jak ,bo za bardzo skomplikowany zacisk nie jest to nie wiem co to może być,ma ktoś jakieś pomysły? Siema kolego rozwiązałeś może swój problem bo ja mam to samo i też się nad tym zestawem naprawczym zastanawiałem tylko nie wiem czy to ma sens.
junior555 Opublikowano 10 Lutego 2016 Autor Opublikowano 10 Lutego 2016 Niestety jeszcze nie rozkminiałem bo na razie przy takiej pogodzie nic mi się nie chce , może w następnym tygodniu rozbiorę zacisk i zobaczę co mu tam może byc bo to trochę wkurzające
Dawids Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 Niestety jeszcze nie rozkminiałem bo na razie przy takiej pogodzie nic mi się nie chce , może w następnym tygodniu rozbiorę zacisk i zobaczę co mu tam może byc bo to trochę wkurzające troche bardzo wkurzające ja planuje kupić nowe tłoczki i gumki rozebrać to wszystko i wyczyścić może wypiaskuje zaciski dam nowe tłoczki i zobaczymy ale tak jak mówisz musi być cieplej
Dev Opublikowano 10 Lutego 2016 Opublikowano 10 Lutego 2016 A skad wezmiesz nowe tloczki do tego zacisku hm ?
Dawids Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 A skad wezmiesz nowe tloczki do tego zacisku hm ? W sumie to nie wiem są jakieś zestawy naprawcze to co nie ma nic do naszych zacisków aż tak się nie przyglądałem bo jeszcze czas do takich prac. u mnie ciagle coś jest nie tak z tymi hamulcami to coś puka to telepie przy hamowaniu klocki tarcze powymieniane i dalej jest lipa. To gdzie szukać rozwiązania?
Dawids Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 Jakie masz zaciski i klocki ? No ładne mi pytania zadajesz jak ja zielony jak liście na wiosne przód tarcze chba 320 a tył 280 klocki t tarcze przód ate a tył trw nie jestem pewien co do wielkości z przodu czy nie mniejsze i czy o to dokładnie ci chodziło.
Dawids Opublikowano 5 Marca 2016 Opublikowano 5 Marca 2016 O oznaczenia klockow. Zrob foto zaciskow No widzisz zielony tak jak pisałem oki zrobię jutro i wrzucę Dzięki wogule za zainteresowanie widze że tylko kilku ludzi na tym forum wie do czego ono służy.
Rekomendowane odpowiedzi