iwadrian Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 (edytowane) Witam. W końcu i u mnie po osmiu latach jeżdżenia moją wierną i bezawaryjną b6 awx. przyszedł czas na zmianę Mój nowy nabytek to a4 b8 z 2011 roku 2.0tdi technik CAHA 170 koników. przebieg 158000km, autko bardzo zadbane i dość fajnie wyposażone: start-stop aktywny tempomat ACC + brake assist servotronic dwa kluczyki +serwisowy z uchwytem w schowku fotochromatyczne, el. regulowane, grzane i el. składane lusterka z pamięcią grzane skórzane siedzenia łącznie z tylną kanapą, przednie w pełni el. regulowane ze schowkami pod spodem, kierowcy z pamięcią schowek zamykany na kluczyk, podłokietniki: tylny z uchwytem na kubki Siatki z tyłu oparć (żona mówi, że jak w PKS-ie ) i siatka w boczku bagażnika. gniazda 12V w podłokietniku i w bagażniku, bez sensu, że po zapłonie MMI 3G high z twardym dyskiem bluetooth i mapą 3D, AMI i odtwarzaczem DVD kierownica multifunkcyjna Klimatronik 3 strefowy, monitorowane ciśnienie powietrza w kołach Dzielona tylna kanapa Isofix Czujniki parkowania tył-przód z wizualizacją Chlapacze !!! kłują mnie w oczy trochę i miały wylecieć w pierwszej kolejności ale na razie zostają (dylemat pomiędzy wyglądem a ochroną) koła 225/50/17 ( trochę kartoflaki) koło zapasowe - dojazdówka. reflektory auto, wycieraczki auto ale to chyba każda ma. podgrzewane spryskiwacze szyb i to chyba wszystko a jak coś sobie przypomnę to dopiszę Miłym zaskoczeniem było, że po zmianie jednostek w MMI wszystkie dane jak przebieg, spalanie itd. w navi i na fisie są pokazywane po ludzku w kilometrach i litrach. Brak pakietu oświetlenia wnętrza, (przynajmniej schowek mógłby być podświetlany) --- już jest parę fotek: Lista modów ( skromna jak na razie) - odblokowane zielone menu -odblokowane video podczas jazdy - odblokowane wskazanie stanu akumulatora w menu CAR - ustawiony test wskazówek przy odpalaniu -lap timer i temperatura oleju na fis -Wymieniona lampka tylna w podsufitce, pojedyncza na podwójną. -zamontowane podświetlenie schowka, podświetlenie przestrzeni nóg z przodu i pokręteł nawiewów. -zamontowane lampki ostrzegawcze i "kałużowe" w drzwiach podczas wysiadania. dołożone chromowane końcówki wydechu. -pomalowane zaciski hamulcowe na srebrno bo kolor rdzy miały. -Dołożona kamerka(rejestrator trasy) GS90C z kartą 64GB -dołożone emblematy na tylnej klapie A4----------TDI - uruchomione drive select Wpadły nowe kółka na zestaw zimowy. Edytowane 28 Kwietnia 2017 przez iwadrian
Kazek 1.9 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Opublikowano 23 Grudnia 2015 Piękna lalka a po przesiadce pewnie jest mega różnica bezawaryjnosci Pozdrawiam
iwadrian Opublikowano 23 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 23 Grudnia 2015 Piękna lalka a po przesiadce pewnie jest mega różnica bezawaryjnosci Pozdrawiam Różnica jest kolosalna, za dużo trochę guziczków Oby była tak bezawaryjna jak poprzedniczka Dzięki i pozdrawiam również
ChiPis Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 O kurde, fajna sztuka i ładny wypas. Niech Ci się dobrze wozi
andynl Opublikowano 24 Grudnia 2015 Opublikowano 24 Grudnia 2015 Zepsutą kupiłeś kierownik po złej stronie Bezawaryjnosci i powodzenia w modach
iwadrian Opublikowano 24 Grudnia 2015 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2015 (edytowane) Dzięki panowie, wzajemnie. Edytowane 28 Grudnia 2015 przez iwadrian
jedrekx Opublikowano 28 Grudnia 2015 Opublikowano 28 Grudnia 2015 ładuj ksenony! te angielskie auta zawsze mnie dziwią.. w środku wypas, a ksenonów brak
iwadrian Opublikowano 23 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2016 ładuj ksenony! te angielskie auta zawsze mnie dziwią.. w środku wypas, a ksenonów brak Ksenony? To nawet światełka w schowku nie ma Pewnie kiedyś się skuszę Od czasu zakupu kilka pierdółek zrobiłem przy aucie. - odblokowane zielone menu - odblokowane wskazanie stanu akumulatora w menu CAR - ustawiony test wskazówek przy odpalaniu -Wymieniona lampka tylna w podsufitce, pojedyńcza na podwójną -zamontowane podświetlenie schowka -zamontowane lampki ostrzegawcze i "kałużowe" w drzwiach podczas wysiadania. -pomalowane zaciski hamulcowe na srebrno bo kolor rdzy miały.( mogłem w sumie na czarno je zrobić ale nic straconego, następnym razem.)
robaq Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Witam, piękna bryka Mam pytanko czy a4 b8 jest większe od b6 w środku chodzi o przestrzeń z przodu i z tyłu. aktualnie jeżdżę a4 b6 już osiem lat i czas na zmiany. Żona chce większe autko a w danych wymiary środka są te same tylko rozstaw kół się zmienił. Jakie ty masz odczucia przestrzeni wnętrza? Siedziałem w insygni i 508 i muszę powiedzieć że na te dwa bym się nie zamienił. Niby wielkie a w środku jakoś ciasno .
iwadrian Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Opublikowano 16 Lutego 2016 Witam, piękna bryka Mam pytanko czy a4 b8 jest większe od b6 w środku chodzi o przestrzeń z przodu i z tyłu. aktualnie jeżdżę a4 b6 już osiem lat i czas na zmiany. Żona chce większe autko a w danych wymiary środka są te same tylko rozstaw kół się zmienił. Jakie ty masz odczucia przestrzeni wnętrza? Siedziałem w insygni i 508 i muszę powiedzieć że na te dwa bym się nie zamienił. Niby wielkie a w środku jakoś ciasno . Ogólnie auto jest większe z zewnątrz. Co do wnętrza to: z tyłu porównywalnie może ciut więcej miejsca w B8 ( napewno łatwiej się wsiada) z przodu moim zdaniem też więcej miejsca w B8 chociaż jest wrażenie, że konsola i panel środkowy bardziej otulają kierowcę. Najlepiej jechać do pierwszego lepszego komisu i wskoczyć bezpośrednio z jednego do drugiego. U mnie już trochę czasu minęło i ciężko mi teraz jednoznacznie powiedzieć. Napewno b8 nowoczesniejsze, lepiej wykonane i przyjemniejsze w środku, chociaż b6 też bardzo lubiłem. prowadzenie i rozłożenie masy na korzyść b8.
robaq Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź, będzie trzeba zasiąść. Tylko jak żonę przekonać znowu do audi . Ale chyba nie ma lepszej opcji Dzięki Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka
iwadrian Opublikowano 16 Lutego 2016 Autor Opublikowano 16 Lutego 2016 Dzięki za odpowiedź, będzie trzeba zasiąść. Tylko jak żonę przekonać znowu do audi . Ale chyba nie ma lepszej opcji Dzięki Wysłane z mojego A0001 przy użyciu Tapatalka No z moją żoną było tak, że jak zasugerowałem dla żartu, że może coś innego to mi odpowiedziała, że mnie chyba popie#$^iło
farrelweg 123 Opublikowano 17 Lutego 2016 Opublikowano 17 Lutego 2016 -zielone menu - odblokowane zielone menu - odblokowane wskazanie stanu akumulatora w menu CAR - ustawiony test wskazówek przy odpalaniu To wszystko można zrobić za pomocą komputera???
iwadrian Opublikowano 19 Lutego 2016 Autor Opublikowano 19 Lutego 2016 -zielone menu - odblokowane zielone menu - odblokowane wskazanie stanu akumulatora w menu CAR - ustawiony test wskazówek przy odpalaniu To wszystko można zrobić za pomocą komputera??? tak, można.
VAQ Opublikowano 23 Listopada 2017 Opublikowano 23 Listopada 2017 Ładna, też mam anglika i jeździ mi się równie dobrze jak z lewej strony Bezawaryjności przede wszystkim!
Rekomendowane odpowiedzi