Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Nie. Na zdjęciu jest widoczny VC z SQ5. Nie da się tego zakodować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj777 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 41 minut temu, Muskel1 napisał: Nie. Na zdjęciu jest widoczny VC z SQ5. Nie da się tego zakodować. dzięki. A co to jest w takim razie ten "widok komputera sportowego"? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Między innymi Lap timer oraz niedziałający wskaźnik sił G. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
woj777 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 (edytowane) 9 minut temu, Muskel1 napisał: Między innymi Lap timer oraz niedziałający wskaźnik sił G. ok, wszystko jasne. W takim razie jest błąd na pierwszej stronie, skoro podane jest jak odblokować Lap Timer (Byte1) i jak odblokować komputer sportowy (Byte 10) skoro to jest to samo. Chyba że Lap Timer można osobno, a komputer sportowy jest bardziej rozbudowany i ma w sobie np to dodatkowe G. Edytowane 26 Sierpnia 2021 przez woj777 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 26 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2021 1 minutę temu, woj777 napisał: Chyba że Lap Timer można osobno, a komputer sportowy jest bardziej rozbudowany i ma w sobie np to dodatkowe G. Można osobno w byte 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deamian Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 A wie ktoś może czy jest możliwość zmiany czułości lusterka fotochromatycznego? Bo wydaje mi się że z powodu przyciemnianych szyb nie zawsze przyciemnia się lusterko w środku, a razem z nim boczne. Przez co te boczne właśnie mnie oślepiają. Niby głupota ale jak się dużo jeździ wieczorami u w nocy to jest to trochę irytujące. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 27 Sierpnia 2021 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2021 49 minut temu, Deamian napisał: A wie ktoś może czy jest możliwość zmiany czułości lusterka fotochromatycznego? Bo wydaje mi się że z powodu przyciemnianych szyb nie zawsze przyciemnia się lusterko w środku, a razem z nim boczne. Przez co te boczne właśnie mnie oślepiają. Niby głupota ale jak się dużo jeździ wieczorami u w nocy to jest to trochę irytujące. Nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deniro Opublikowano 18 Września 2021 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2021 Mozna uruchomic sport display w klasycznych zegarach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M4R1O Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 Czy ktoś uruchamiał menu AdBlue? Wykonałem zmiany w adaptacjach wg tej instrukcji: Ad-Blue Anzeige aktivieren (Clean Diesel) – Audi Coding Wiki AUDIWIKI.BITT-C.AT Pojawiło się menu AdBlue, ale po wejściu jest tylko nieskończenie długo trwająca "Inicjalizacja czujnika...." Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 10 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 10 Października 2021 44 minuty temu, M4R1O napisał: Czy ktoś uruchamiał menu AdBlue? Wykonałem zmiany w adaptacjach wg tej instrukcji: Ad-Blue Anzeige aktivieren (Clean Diesel) – Audi Coding Wiki AUDIWIKI.BITT-C.AT Pojawiło się menu AdBlue, ale po wejściu jest tylko nieskończenie długo trwająca "Inicjalizacja czujnika...." Nie działa. Będzie cały czas pokazywało inicjalizacje, aż poziom AdBlue spadnie do zakresu gdy będzie można przejechać poniżej 2400 km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Podpowie ktos czemu nie ma pomocnika kodowania i nie przyjmuje zmiany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 Co chcesz zakodować? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) 4 minuty temu, Muskel1 napisał: Co chcesz zakodować? Test wskazówek i start/stop wyłączyć chcialem w adaptacjach. Tam z kolei jest coś o start/stop i miałem jako nieaktywne. Dalem aktywne ale nic się nie stało. Edit. Wszystko jak w poradniku Edytowane 22 Października 2021 przez MarcinL Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) Test wskazówek jest w Byte 01 w Bit 0 a na zdjęciach jesteś w Byte 0. Przejdź do Byte 01 i zaznacz Bit 0 Edytowane 22 Października 2021 przez Muskel1 1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarcinL Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 56 minut temu, Muskel1 napisał: Test wskazówek jest w Byte 01 w Bit 0 a na zdjęciach jesteś w Byte 0. Przejdź do Byte 01 i zaznacz Bit 0 Dzięki. Nie zwróciłem uwagi. A to, że nie ma pomocnika, to normalne? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 5 minut temu, MarcinL napisał: Dzięki. Nie zwróciłem uwagi. A to, że nie ma pomocnika, to normalne? Normalne w klonach. W oryginalnym VCDS są opisane. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Muskel1 Opublikowano 22 Października 2021 Udostępnij Opublikowano 22 Października 2021 (edytowane) Zamiast wykodowywać start/stop kup moduł na ali, który symuluje wciśnięcie guzika każdorazowo po rozruchu silnika. Wpinasz go za panelem przycisków p&p w 5 minut. Edytowane 22 Października 2021 przez Muskel1 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pellek Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 Jest ktoś wstanie podrzucić plik do VCP pod VZE , mam czym go wrzucić ale nie posiadam pliku , albo ktoś wie gdzie go mogę znaleźć ? Parametryzacja/plik flash kamery A (8W0907217A) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arris_88 Opublikowano 2 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2021 3 godziny temu, Pellek napisał: Jest ktoś wstanie podrzucić plik do VCP pod VZE , mam czym go wrzucić ale nie posiadam pliku , albo ktoś wie gdzie go mogę znaleźć ? Parametryzacja/plik flash kamery A (8W0907217A) Pliki parametryzacyjne z VCP nie działają zamiennie pomiędzy oddzielnymi kluczami sprzętowymi - mówiąc prosto plik z mojego filemenagera nie zadziała na Twojej głowicy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fast_ Opublikowano 17 Listopada 2021 Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2021 Witam wszystkich. Zamontowałem manetki z przyciskiem LIM którego wcześniej nie było (padł czujnik kąta skrętu). Jakie parametry zakodować w VCDS by go uaktywnić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi