Bodzio_s40 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Opublikowano 3 Stycznia 2016 Jak w temacie, http://orllo.pl/kamera-samochodowa-nawigacja-w-lusterku-lx-400gts-smart-fix.html co myslicie o takim doposarzeniu do auta? jest tego wiele, ale te maja uchwytyna ori mocowania lusterek(podobno) takze mozna by bylo to zrobic tak, aby mialo rece i nogi. Uzywa ktos cos takiego, lub sie z czyms takim spotkal?
lennox Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Mało powiedziane. Szkoda że jeszcze robota kuchennego tam nie zamontowali.
GreGoriO Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Od czegoś trzeba zacząć... Myślę że to dobry pomysł, ale ja nie chcę być testerem. Nawigację czy kamerki też kiedyś były kiepskie. Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
lennox Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Od czegoś trzeba zacząć... Myślę że to dobry pomysł, ale ja nie chcę być testerem. Nawigację czy kamerki też kiedyś były kiepskie. Zacząć? Od 1,5kPLN za takie cudo? Tu chodzi o to że jak jest upakowane 15 rzeczy do czegoś, to na bank będzie problematyczne. Kiedyś była taka reklama... Jak coś jest do wszystkiego to jest do niczego.
GreGoriO Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Tv Led też kosztowały kiedyś krocie..... Teraz masz smart tv za ułamek ceny która była kilka lat temu...a jakość i możliwości nieporównywalne.... Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Andrzej07 Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 Zbędny bajer jak dla mnie , ja jako navi używam aplikacji Google maps w telefonie i poprzez Bluetooth mam komendy głosowe na głośnikach Pozdrawiam Andrzej
GreGoriO Opublikowano 7 Marca 2016 Opublikowano 7 Marca 2016 a ja widzisz używam tylko TT PNA, żadne smartfony nie dorównają takiej nawigacji....a jeszcze kamerka? niech no ktoś zadzwoni w czasie gdy masz skręcić lub dostaniesz ostrzeżenie o smerfach.....już jesteś na minusie czyli..... każdy ma swoją opinię, co nie znaczy że nie można wypróbować czegoś nowego.
lennox Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Tv Led też kosztowały kiedyś krocie..... Teraz masz smart tv za ułamek ceny która była kilka lat temu...a jakość i możliwości nieporównywalne.... Mam rozumieć że jak tylko pojawiły się TV LED smart to od razu kupiłeś jakiś za 5kPLN firmy "uduś"? Pewnie że w tym całym szrocie podróbkowo-wszystkomającym znajdą się produkty godne uwagi. Ale moim zdaniem jest to mały procent, albo wręcz promil wszystkiego. Jak chcesz testować coś za 1,5kPLN proszę bardzo, nikt nikomu nic nie może zabronić. (Chyba)... mamy wolny kraj.
sowiq Opublikowano 8 Marca 2016 Opublikowano 8 Marca 2016 Jak dla mnie są dwa problemy: 1. Ekran nawigacji powinien być jak najbardziej zbliżony do kwadratu, ew prostokąt z jak największą wysokością, żeby widzieć trasę przed autem. Tutaj proporcje są odwrócone - nawigacja będzie wyświetlała bardzo małe pole przed autem, za to bardzo dużo niepotrzebnej przestrzeni po bokach. W połączeniu z niewysoką rozdzielczością ekranu (960x540) będzie to po prostu mało czytelne. 2. Android 4.4 przy 1 GB RAMu po kilku tygodniach stanie się bardzo ociężały. Po kilku miesiącach może zacząć się przycinać. Zwłaszcza jak odpalisz jednocześnie kamerę, Yanosika i nawigację. Kto ma/miał telefon na Androidzie 4, ten wie. Ale tak jak koledzy wyżej pisali - to tylko Twoja decyzja. Jeśli zdecydujesz się na zakup to bardzo chętnie przeczytam Twoją opinię po przetestowaniu.
gaciu Opublikowano 17 Marca 2016 Opublikowano 17 Marca 2016 (edytowane) Mnie się wydaje że ktoś włożył dużo pracy w to lusterko i pod pewnymi względami jest to ciekawa propozycja, ale tak jak już było zauważone wcześniej mały ekran może być problemem, do tego wydaje się, że wprowadzanie adresów może być problematyczne (sięganie do lusterka w czasie jazdy to chyba słaby pomysł), brak możliwości sterowania funkcjami z kierownicy to chyba największy problem. Wydaje się również że funkcja zestawu głośnomówiącego nie ma prawa działać na odpowiednim poziomie - urządzenie jest zbyt małe żeby zagwarantować odpowiednią głośność i jakość mikrofonu przy dużych prędkościach. Edytowane 17 Marca 2016 przez gaciu
Rekomendowane odpowiedzi