Skocz do zawartości
IGNOROWANY

F1, Rajdy i Motorsport

Wąski

Rekomendowane odpowiedzi

W koncu to zrozumieli ze powinni rywalizowac z mercem i audi na torze a nie z seatami i szewroletami... :cool1:

fajnie by bylo jak by do DTM dolaczyl VW i Opel praktyczie wszystkie niemieckie marki moze by byla fajna rywalizacja

Tylko ze Opel i Vw to nie klasa Premium, chociaz technicznie nie odbiegaja wiele od premium - to chodzi tu o prestiz ktory jest wazniejszy wlasnie w klasie premium. Passat, Astra, Golf- to samochody uzytkowe w ktorych prestiz na drugoplanowa role.

no ale Vectry smigaly kiedys w DTM a fajnie by bylo zobaczyc Passata CC w DTM :wink4:

• Odpowiedzi 6 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Stare dobre czasy..... - wtedy mozna bylo auto cywilne przysposobic do jazdy w DTM- dzisiaj DTM ma wiecej wspolnego z F1 jak z Sciganiem sie samochodow turystyczynch ( Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Tylko karoseria carbonowa przypomina jeszcze jakas marke.

Stare dobre czasy..... - wtedy mozna bylo auto cywilne przysposobic do jazdy w DTM- dzisiaj DTM ma wiecej wspolnego z F1 jak z Sciganiem sie samochodow turystyczynch ( Deutsche Tourenwagen Meisterschaft. Tylko karoseria carbonowa przypomina jeszcze jakas marke.

A WTCC i BTCC? Gdzie te czasy, gdy ścigały się tam Volvo 850 kombi (!!!), Nissany Primera, Renault Laguny, Peugeoty 406... :(

[br]

Normalnie az sie lezka zakrecila... ;( Duzo ujec jest tam z Nordschleife- wiem jak sie je czuje, a jak widze jak oni tam zapierniczaja to normalnie az mrowki przechodza. MB 190 byla dobra w tamtych czasach- sam mialem okazje sie taka 190 EVO przejechac- miazdzy normalnie... esencja sportow motorowych :slina:

http://sokolimokiem.tv/?p=1300#more-1300

Kupy się to trzyma jak zwykle u Sokoła. Nick niech teraz dziękuje losowi, że może jeździć w F1 a nie żali się jak małe dziecko ;]

nie wiem,czy było,ale wrzucam,bo mi się podoba to,co zobaczyłem...

:good:[br]Dopisany: 22 Sierpień 2011, 15:32_________________________________________________http://www.redbullusa.com/cs/Satellite/en_US/Article/tom-cruise-red-bull-f1-021243071792929[br]Dopisany: 23 Sierpień 2011, 10:13_________________________________________________http://f1.wp.pl/kat,116278,title,Kubica-bedzie-trenowal-w-Ferrari,wid,13709828,wiadomosc.html?ticaid=1ce4b I niech juz tam zostanie :good:

No nie wiem, czy to dobra decyzja :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

No nie wiem, czy to dobra decyzja :thumbdown: :thumbdown: :thumbdown:

Dobra :good:

Spojrzmy obiektywnie

Kierowca z tak dlugim stazem i bez zadnych osiagniec (doslownie prawie zadnych)

Do tego (jesli ufac informacjom prasowym) za kazdym razem emanowal dobrym samopoczuciem, bez wzgledu na to, czy przyjechal 20-ty, czy nie ukonczyl wyscigu (brak samokrytyki)

Kierowca przestal byc "rozwojowy" dla teamu, to go usuneli

Senna? Nie wiem, czas pokaze. Do tej pory poza nazwiskiem nie pokazal niczego, moze teraz bedzie bardziej zmotywowany do walki

Do tej pory poza nazwiskiem nie pokazal niczego

Dlatego uważam, że to zła decyzja.

Renault w tym sezonie oczywiście nie ma już szans na nic, niemniej jednak 34 punkty i 8. miejsce w klasyfikacji generalnej Nicka wstydu nie przynosi.

Dla mnie osobiście to bolid przestał być rozwojowy. Przypomnij sobie sezony 2007-2009, gdy jeździli razem z Robertem w BMW Sauberze. Tak naprawdę nigdy nie odstawał poziomem od partnera z teamu:

2007

5 Nick Heidfeld German BMW 61

6 Robert Kubica Polish BMW 39

2008

4 Robert Kubica Polish BMW Sauber 75

5 Fernando Alonso Spanish Renault 61

6 Nick Heidfeld German BMW Sauber 60

2009

13 Nick Heidfeld German BMW Sauber 19

14 Robert Kubica Polish BMW Sauber 17

oraz sezon 2010 (już bez Roberta)

17 Pedro de la Rosa Spanish BMW Sauber-Ferrari 6

18 Nick Heidfeld German BMW Sauber-Ferrari 6

Z drugiej strony, może faktycznie chłopak się wypalił :gwizdanie: :gwizdanie: :gwizdanie:

Kimi

I tak i nie

Kierowcy F1 cenieni sa za to "cos"

Prosty przyklad - Kobayashi

Niby punktow nie zdobywa, gdzies tam zawsze w cieniu, ale potrafi blysnac

Na tym polega widowiskowosc tego sportu

A Heidfeld jezdzi, jezdzi, jezdzi i nic z tego nie wynika

A jesli idziemy tropem formy w teamie BMW Sauber, to dzis Heidfeld powinien byc w dziesiatce najlepszych kierowcow, no - przynajmniej za kazdym razem kwalifikowac sie do Q3

Moim zdaniem raczej nic juz z chlopaka nie bedzie :)

W jednym jest dobry, w wyskakiwaniu z bolidu ;)