Wandej Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 A mi nie,z takim doświadczeniem i potencjałem finansowym dali d*py,niczego im nie brakowało,więc sami sa sobie winni Szkoda jest kierowców że ich umiejętności niestety nie miały nic do powiedzenia:kwasny:
Tomeks Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Początek tego sezonu dobitnie pokazuje,ze na tym poziomie zaawansowania technicznego,kierowca jest najmniej istoty,liczy sie bolid,strategia,szczęście i dopiero umiejętności kierowcy,w tej kolejności,w F1 wiekszosc kierowcow jest na bardzo podobnym poziomie,sprzęt odgrywa pierwsze skrzypce,moim zdaniem:wink:
Wandej Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Początek tego sezonu dobitnie pokazuje,ze na tym poziomie zaawansowania technicznego,kierowca jest najmniej istoty,liczy sie bolid,strategia,szczęście i dopiero umiejętności kierowcy,w tej kolejności,w F1 wiekszosc kierowcow jest na bardzo podobnym poziomie,sprzęt odgrywa pierwsze skrzypce,moim zdaniem:wink: Chore jak dla mnie jest to że żeby jeździć w f1 kierowcy musieli włożyć spory kapitał dla zespolow:facepalm: Powinni jeździć najlepsi a nie ci którzy mają poparcie u szejkow itp:kwasny:
Tomeks Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 No wlasnie,to najlepiej dowodzi,ze kierowca nie jest aż tak istotny,jak kasa na technologie:wink: dlatego,zamiast sie spuszczac nad kierowcami,powinnismy brać przykład z wyścigów konnych,tam maja w d*pie jezdzca,koń sie liczy i to na konia sie stawia,nie na jezdzca
Labiel Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja osobiście jeśli chodzi o F1 mało się interesuje tym czy tamtym zawodnikiem, co tam sobie nowego w ucho włożył, jaką fryzurę zrobił. Bardziej ten sport interesuje mnie od strony technicznej. No i rzecz jasna same widowisko.
pastaldo Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ja osobiście jeśli chodzi o F1 mało się interesuje tym czy tamtym zawodnikiem, co tam sobie nowego w ucho włożył, jaką fryzurę zrobił. Bardziej ten sport interesuje mnie od strony technicznej. No i rzecz jasna same widowisko. W tym tylko problem że od strony technicznej zwykły widz sobie niewiele poogląda bo wszystko jest tajemnicą.
RS Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 A mnie sie taka forma podoba ze zaawansowanie techniczne ma znaczenie. Może to tak wyglada ze kierowca ma małe znaczenie, ale nie jest tak. Nie wiem ilu z was jeździło na gokartach na takim torze na dworze na ktorym sie profesjonalnie ściga, bo ja jeżdzę od czasu do czasu i powiem wam ze najtrudniejszym jest przez cały czas na limicie jechać. Zeby wycisnąć ostatnie dziesiąte sekundy potrzeba tez kondycji fizycznej. Ja po 30min nie czuje rąk, a kierowcy F1 jeżdżą po 1,5 godziny w jeszcze ekstemalniejszych warunkach. Każdy z pierwszej dziesiątki to najlepsi z najlepszych- którzy potrafią wykorzystać wszystko z bolidu. Reszta to wyścig technologiczny i to tez mnie fascynuje- ze np. Mercedes jest lepszy od Ferrari, a Renault dał d*py po całości.
Tomeks Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Więc sie zgadzasz ze kierowca jest nie istotny,cze nie zgadzasz? bo twoja wypowiedz przeczy i zarazem potwierdza obie tezy:decayed: najpierw piszesz,ze sie nie zgadzasz,a za chwile,ze kierowcy sa na jednakowym poziomie,więc to bolid jest najważniejszy:whistling:
Wandej Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Tutaj tylko jednostki napędowe robią różnice. W zakrętach redbull radził sobie dużo lepiej ale na wyjściu brakowało mocy
pastaldo Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 A może kwestia stylu jazdy, jednak do tej pory jeździli wolnossakami a teraz z turbinka to troche inna charakterystyka
domjenick Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 żeby potwierdzić, czy auto jest "winne" , czy kierowca- trzeba by powrócić do starych bolidów i przeprowadzić testy w takich samych warunkach- wtedy odpowiedź by się znalazła, czy Vettel nie radzi sobie z nowym bolidem, czy po prostu koncentracja i koordynacja podupada, czy Hammilton z Rosbergiem mają za***iste auta,(jak redbull dotychczas) czy to właśnie ich koncentracja i koordynacja jest teraz lepsza, szybsza et cetera...
PABLO Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Opublikowano 7 Kwietnia 2014 Ważne by każdy kolejny wyścig był również widowiskowy czego sobie i wam wszystkim życzę
Wandej Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 żeby potwierdzić, czy auto jest "winne" , czy kierowca- trzeba by powrócić do starych bolidów i przeprowadzić testy w takich samych warunkach- wtedy odpowiedź by się znalazła, czy Vettel nie radzi sobie z nowym bolidem, czy po prostu koncentracja i koordynacja podupada, czy Hammilton z Rosbergiem mają za***iste auta,(jak redbull dotychczas) czy to właśnie ich koncentracja i koordynacja jest teraz lepsza, szybsza et cetera... Dominik odpowiedz padła w wyścigu. widziałeś po neutralizacji start mercedesów? Na prostej około 1km jak odjechały. Wcisnąć oporowo gaz chyba każdy potrafi:wink:
Labiel Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 U, w F1, szczególnie teraz z tym wciskaniem gazu to też trzeba uważać
RS Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Opublikowano 8 Kwietnia 2014 Więc sie zgadzasz ze kierowca jest nie istotny,cze nie zgadzasz? bo twoja wypowiedz przeczy i zarazem potwierdza obie tezy:decayed:najpierw piszesz,ze sie nie zgadzasz,a za chwile,ze kierowcy sa na jednakowym poziomie,więc to bolid jest najważniejszy:whistling: Masz racje ze nielatwo to zrozumiec co napisalem. Kierowca jest o tyle wazny dla mnie ze musi przedstawiac jakis poziom kondycji fizycznej i talentu. Mysle ze roznice w tym sa niewielkie, bo to najlepsi z najlepszych. Tylko tacy wygrywaja Tytuly, bo wygrac jeden wyscig- to sie moze zdarzyc dzieki zrzadzeniu losu (Robert Kubica tez skorzystal z tego ze dwoch najlepszych odpadlo). Inni nie maja tam wiekszej racji bytu, i mimo ze jest tak ze niektorzy dostaja sie tam dzieki kasie, to i tak nie sa to osoby ktore maja stycznosc z tym sportem "od wczoraj". Poza tym te osoby (ktore placa zeby sie dostac do F1) zazwyczaj sie dostaja do slabszych teamow i tylko talent im pozwoli sie dostac do najlepszych stajni. I tutaj jestesmy przy kwestii zaawansowania technologicznego. Gdyby nie bylo tych roznic to: A) Kierowcy nie mieliby parcia zeby dostac sie do najlepszego teamu (co sie rowna duzej kasie) Producenci samochodowi nie mieliby motywacji wystawiania teamu fabrycznego. (Brak efektu reklamy/marketingu) Nie oszukujmy sie, kasa napedza ludzi i sport. Im wieksza kasa w sporcie- tym lepiej oplacani zawodnicy i wieksza slawa- to jest prawdziwy doping. Porownajcie sobie zarobki najlepszych Zawodnikow F1 lub Pilki noznej z najlepszymi zawodnikami jakiejs mniej popularnej dyscypliny (malo reklam) na przyklad Paralympics.... Podsumowujac: jest to wspolzawodnictwo w dziedzinie mysli technicznej w ktorej mistrzami zostaja tylko najlepsi.
soolek Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Panowie, ma ktoś jakieś sprawdzone źródełko, gdzie można obejrzeć wyścig już po jego zakończeniu? Na święta jestem odcięty od Polsatu Sport, na ipli i innych streamach na żywo chyba tylko ...
Skyliner89 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Opublikowano 18 Kwietnia 2014 Skończyłem oglądać nie dawno film na TVP2 pt. Driven (Wyścig). Tak sobie pomyślałem: "Szkoda, że już Kubica nie startuje w F1"
Labiel Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Ja tam zawsze wpisuje w google i coś się uda znaleźć. A jak live nie mogę to ściągam z chomika
soolek Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Opublikowano 19 Kwietnia 2014 Szybko się na chomiku pojawia? Bo live na pewno nie obejrzę (śniadania i te sprawy).
Tomeks Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Opublikowano 20 Kwietnia 2014 Mam wrażenie,ze vettel płacze,jakiś dziwny ton głosu ma:decayed:
Rekomendowane odpowiedzi