pepik Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Panowie po rozkręceniu silniczka moim oczom ukazał się taki widok co mam rozruszać i nasmarować? co myślicie ogólnie o stanie tego silniczka?
Muskel1 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Dlaczego go wymontowałeś i rozkręciłeś? przestał całkiem czy częściowo działać? Stanu silniczka nie da się ocenić wizualnie ze zdjęcia.
pepik Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 silnik nie działał częściowo, po włączeniu wycieraczki z manetki ramie wycieraczki przesuwało się o 1 cm i stawało, za każdym razem kiedy włączałem zapłon wycieraczka ruszała na 1 cm zamontowałem inny silniczek do auta i śmiga bez zarzutu pytając o stan chodziło mi bardziej o ilość smaru i jego umiejscowienie oraz o to czy wszystkie elementy są na miejscu
Fido Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Pepik, tyle jesteś na forum i nie zaczaiłeś że to nie jest odpowiedni dział do twojego problemu ???
pepik Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 widzę, że jest już we właściwym dziale chociaż tamten też nie był tak do końca zły dzięki za przeniesienie Ps. Fido nie myślałeś o tym żeby zostać moderatorem tego forum? Czytając Twoje posty stwierdzam, że byłbyś idealnym moderatorem, jesteś szybszy w wyłapywaniu błędów niż wszyscy moderatorzy razem wzięci
Fido Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Nie bo mam wystarczająco roboty na swoim. A że to wszystko wyłapuję to efekt uboczny bycia Administratorem. No i wnerwia mnie jak ludzie piszą na pałę, nie czytając opisu do czego służy dany dział. Co do silniczka. Po co go rozbierałeś ? Nie działał ? Zacierał się ? Bo ja tam nic niepokojącego nie widzę. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Fido
Muskel1 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Najczęściej problem tkwi po stronie elektronicznej niż mechanicznej więc przesmarowanie nic tu nie da.
pepik Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 Co do silniczka. Po co go rozbierałeś ? Nie działał ? Zacierał się ? Bo ja tam nic niepokojącego nie widzę. Czytałeś post nr 3 w tym temacie? Najczęściej problem tkwi po stronie elektronicznej niż mechanicznej więc przesmarowanie nic tu nie da. czyli nie da się go naprawic?
Fido Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Czytałeś post nr 3 w tym temacie? Takie info powinno być w pierwszym Twoim poście, nie sądzisz ? czyli nie da się go naprawic? Zależy co padło ale pewnie bez speca się nie obędzie. Pewnie puściły oringi ze sprysku.
Muskel1 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Myślę, że e to po prostu nieopłacalne. Podejrzewam, że to szkoda spowodowana zalaniem tak jak przedmówca pisał. Elektronika zalana. Raczej wymiana na nowy lub używkę.
pepik Opublikowano 30 Stycznia 2016 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2016 silniczek już wymieniony na używkę, myślałem, że ten da się jakoś naprawić aha czyli zdarza się, że oringi puszczają i płyn zalewa elektronikę? otwierałem tą obudowę pod którą jest płytka i nic nie widać uszkodzeń, rozumiem, że problem tkwi jakby to powiedzieć od wewnątrz płytki?
Muskel1 Opublikowano 30 Stycznia 2016 Opublikowano 30 Stycznia 2016 (edytowane) Zalanie jest najczęstszą przyczyną usterki. O-ringi z biegiem czasu przepuszczają i wiadomo jakie skutki sa gdy woda wtargnie do elektroniki. W B7 też to miałem. Edytowane 30 Stycznia 2016 przez Muskel1
badyl666 Opublikowano 31 Stycznia 2016 Opublikowano 31 Stycznia 2016 A z praktyki wygląda to tak że prawidłowo działający spryskiwacz stoi w miejscu a wycieraczka się obraca. Przeciek i rdza ukręcają spryskiwacz i zaczyna się obracać razem z wycieraczką. Wtedy płyn zalewa mechanizm. Zobacz Pepik pod niebieskim kołem zębatym bieżnie jak wygląda.
carlsten Opublikowano 16 Lutego 2016 Opublikowano 16 Lutego 2016 Witam, mam podobny problem. Otóż wycieraczka porusza się każdorazowo nie więcej jak o centymetr. Rozebrana i mechanizm się rusza, wewnątrz elektroniki sucho. Na kostce napięcia poprawne. Jak sprawdzić elektronikę?
Rekomendowane odpowiedzi