Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] GTB 2056-190hp/415Nm/FMIC180/EIBACHProKit/18"RS6/ULTER90/B7Multi/S4/DP/320/LED/GREDDY by Boguc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

fajnie dużo niutów masz kolego, chetnie bym wsiadl i zobaczyl jak sie zbiera... hehe ;)

Opublikowano
  • Autor
18 godzin temu, Bequiet napisał:

fajnie dużo niutów masz kolego, chetnie bym wsiadl i zobaczyl jak sie zbiera... hehe ;)

Są tu a4 1.9 co mają po 500Nm, ja chętnie zobaczyłbym jak to się zbiera ?
Ale fakt jeździ się nawet w takim setupie jak u mnie całkiem przyjemnie.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Nowy Rok zacznie się chyba najważniejszym modem w aucie, w końcu SWAP hebli z 288---> 321 :D
Dotarła dziś paczuszka od kolegi #Dzik ?
Rotingery GT 321mm z powłoką tzw. Graphite Line + klocki Textar?
325c6e0c0bea1.jpg

Edytowane przez boguc

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Pakiet S-line kompletuje się ? od czegoś trzeba zacząć :) chińskie małe rączki pomalowały na czarno, akurat mnie pasuje + klar na to bo podobno farba lubi schodzić.d18dfd4e56623.jpg

Do tego przyszło OBD2 MINI + Torque i będzie taki ala FVIZ na tel ?

4d6647f2381de.jpg

828a76ad43ea1.jpg

Opublikowano

idź pan fchooooj z tym torqe !! Jak dla mnie to przekłamujący badziew ...

Opublikowano
  • Autor
W dniu 18.01.2019 o 11:37, KoJ@K napisał:

idź pan fchooooj z tym torqe !! Jak dla mnie to przekłamujący badziew ...

Podłączyłem dzisiaj to Torque....faktycznie to taka zabawka że idź Pan w fchoj ? już leszy Car Scaner, pokazuje temp płynu, temp w dolocie , jakieś tam doładownie, tak na szybko 5 minut podlączyłem i może być. A OBD Mini spoko sprawa bo czasem nie chce się ciągnąć lapka do auta.

Opublikowano
  • Autor

W końcu upolowane stabilizatory S4 , tył 20mm (nie mierzyłem, ale kupione na forum to liczę że jest jak powinien być) + przód ?
Myślę że będzie czuć różnicę, u mnie seria z tyłu 1BA ma 16mm ?0a8e5b5e63f92.jpg

Opublikowano
  • Autor

Wpadły w końcu Heble 320 Rotinger + Textar, póki co zmiany nie ma bo się układają a przejechałem +-5km.
Wpadły też stabilizatory od S4 ? przód różni się ciężarem tylko od zwykłego ? bo okazało się że jeśli chodzi o grubość to u mnie siedział taki sam?
Auto zrobiło się zdecydowanie stabilniejsze i sztywniejsze po zmianie na s4.
Przy zmianie okazało się że trzeba zmienić piastę + łożysko, także wyszło że to najdroższy mod jak do tej pory ?

774f4018ebf31.jpg

Edytowane przez boguc

Opublikowano
Godzinę temu, boguc napisał:

Wpadły w końcu Heble 320 Rotinger + Textar, póki co zmiany nie ma bo się układają a przejechałem +-5km.
Wpadły też stabilizatory od S4 ? przód różni się ciężarem tylko od zwykłego ? bo okazało się że jeśli chodzi o grubość to u mnie siedział taki sam?
Auto zrobiło się zdecydowanie stabilniejsze i sztywniejsze po zmianie na s4.
Przy zmianie okazało się że trzeba zmienić piastę + łożysko, także wyszło że to najdroższy mod jak do tej pory ?

774f4018ebf31.jpg

Przód od s4/rs4 ma ten sam wymiar tylko rożni ciężarem, natomiast tył różni się gruboscią s4 - 20mm / rs4 22mm.

Hamulce poczujesz po czasie jak się ułożą: ]

Opublikowano

Gruboo lecisz z tematem :D w przyszłym tygodniu też montuje 320mm na przód (288 na tyle już siedzi) to zobaczymy ile to jest warte ?

Opublikowano
  • Autor

A to by się zgadzało, to tak mi się wydawało że ten od S4 cięższy był ale nie byłem pewien co do średnicy czy ma być też trochę większa ?
Zacisk i tarcza 320mm na feldze 16" wygląda super, wypełnia całą fele ? jak umyję auto zrobię foto ?
Szkoda tylko że piasty trzeba było ruszać bo koszt Moda wzrósł x2 no ale przynajmniej wszytko jest zrobione jak nalezy i przygotowane pod moc + ?

Opublikowano

Hej piastę z łożyskiem wymieniałeś bo coś nie pasowało czy po prostu jakieś krzywizny ;)

Opublikowano
  • Autor
4 godziny temu, 3r4 napisał:

Hej piastę z łożyskiem wymieniałeś bo coś nie pasowało czy po prostu jakieś krzywizny ;)

Przy montażu tarcz okazało się że jest minimalne bicie i trzeba lepiej piasty wymienić niż za jakiś czas miałyby się tarcze pokrzywić ?
Także dodatkowo +1200zł ? piasty, łożyska, zestaw naprawczy zacisków, montaż piast, montaż hebli i montaż stabilizatorów przód i tył.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Przeprowadziłem dziś procedurę docierania tarcz hamulcowych jak tutaj na stronie zalecają:
https://www.czesci24.pl/artykuly/docieranie-tarcz-i-klockow-hamulcowych,58
i mogę powiedzieć że w końcu to hamuje ?
Zrobiłem od wymiany ok. 200km po mieście i dzisiaj procedurę:
- najpierw rozgrzałem hamulce delikatnie hamując z 100-20km/h
- następnie 9x hamowanie 100-20km już z większą siłą na pedał hamulca
- jazda przez ok 10min z prędkością 100-120km/h aby schłodzić tarcze.
Po tym zabiegu zdecydowanie poprawiła się reakcja na pedał hamulca i siła hamowania ?

Od razu apetyt na tył 288 pojawił się ?
Ale najpierw FMIC wpada ?

Opublikowano
Godzinę temu, boguc napisał:

Od razu apetyt na tył 288 pojawił się ?

szukaj 300mm

Opublikowano
  • Autor
W dniu 10.02.2019 o 23:27, Dev napisał:

szukaj 300mm

Na tył na pewno coś wpadnie ale w marcu zaczyna się moc + i w zasadzie najdroższe mody, także trzeba będzie odłożyć trochę $ i wtedy heble tył.
FMIC 180 + GTB2056 by Turbo Spaw

Opublikowano
  • Autor

Pierwszy element układanki, map sensor 4 bar.

28970f86acde3.jpg

Opublikowano
  • Autor

Zima prawie już się kończy ale doszły w końcu kapsle do zimowych felg ?
344183cd9e644.jpg

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Paczka od Dzika dotarła, zmiana oliwy + filtry + płukanka wtrysków + płukanka oleju.

Sobota Gtb + Fmic ?

9813907d3e7ff.jpg

Opublikowano
  • Autor

FMIC 180 + GTB2056 na pokładzie ? Póki co na starym Sofcie i doładowaniu 1.5 bar. Już czuć różnicę ?

Kratki i halogeny zostały ? Profi robota w TURBO SPAW, chłopaki w jeden dzień ogarneli montaż FMIC + GTB i na koniec jeszcze shamowali żeby zobaczyć jak wstaje turbo na starym sofcie ?
4620cb312356a.jpg