Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6 AVF] GTB 2056-190hp/415Nm/FMIC180/EIBACHProKit/18"RS6/ULTER90/B7Multi/S4/DP/320/LED/GREDDY by Boguc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sprzęgłem BRD duzo więcej niz masz nie ugrasz(430-450NM). Jak już inwestować to może docisk sachs performance + tarcza obita kevlarem(tylko nie na litere M...)

Edytowane przez Maniusiek28
uzupełninie

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, Maniusiek28 napisał:

Sprzęgłem BRD duzo więcej niz masz nie ugrasz(430-450NM). Jak już inwestować to może docisk sachs performance + tarcza obita kevlarem(tylko nie na litere M...)

No i bądź tu mądry...na grupach piszą że nawet seria BRD bez kevlaru znosi 500Nm ? a po obiciu czy to okładziną LUK czy M...(tu chyba odpuszczę ze względu na szarpania które często są opisywane) to 500Nm+ zniesie.

Teraz mam 330Nm przy około 1900obrotów ?

Dużo większe koszta Sachs Performance ?

Edytowane przez boguc

Opublikowano

Sachs performance wg mnie jest twardy fch....j, nie nadaje się to do normalnej jazdy ,w korku noga tak boli że masakra. Kamil zagadaj z Krzyśkiem może coś Ci doradzi w kwestii sprzegła, ostatnio widziałem na Facebooku że zapakowali zestaw z 3.0tdi do avf jak dobrze pamietam, tak że temat do ogarniecia.

A bym zapomniał Maklanda odpuść te tarcze od nich tak szarpia ze malo silnika nie wyrwie z budy, i nie prawdą jest to że to się ułoży ,nie nie ułoży się zjara sie ta tarcza a i tak bedzie bila, ja swoja musialem wywalić i wrzucić zwyklego luka bo nie dalo sie jeździć.

Edytowane przez MichałA4

Opublikowano
Teraz, MichałA4 napisał:

Sachs performance wg mnie jest twardy fch....j, nie nadaje się to do normalnej jazdy ,w korku noga tak boli że masakra. Kamil zagadaj z Krzyśkiem może coś Ci doradzi w kwestii sprzegła, ostatnio widziałem na Facebooku że zapakowali zestaw z 3.0tdi do avf jak dobrze pamietam, tak że temat do ogarniecia.

Potwierdzam. Docisk jest dość mocny i jazda w korku czy nawet w mieście nie bedzie przyjemna.

Opublikowano
  • Autor
40 minut temu, MichałA4 napisał:

A bym zapomniał Maklanda odpuść te tarcze od nich tak szarpia ze malo silnika nie wyrwie z budy, i nie prawdą jest to że to się ułoży ,nie nie ułoży się zjara sie ta tarcza a i tak bedzie bila, ja swoja musialem wywalić i wrzucić zwyklego luka bo nie dalo sie jeździć.

Krzysiek mi pisał że mogą wsadzić sprzęgło od 3.0 z okładziną LUK w tej samej cenie co by mi wyszło nowe BRD + kevlar...teraz pytanie co lepsze, czy regenerowane/prawie nowe 3.0 z wzmocnionym dociskiem....czy sprawdzone BRD i nowe ?
Raczej nie pęknie więcej niż 480-500Nm na GTB2056

Opublikowano

BRD z tarczą kevlarowa troche zniesie ale kit z 3.0 tdi bedzie mocniejszy i raczej w to bym poszedł.

Nie wiem jak to jest z dopasowaniem tego sprzęgła i czy pasuje ono p&p do AVF , ale skoro ludzie to wkładają to znaczy że pasuje, dodatkowo już w serii to przenosilo dość spory moment i ponad 230 KM a wzmocnione kevlarem czy okładziną luka powinno utrzymać dlubnietego AVF-a bez problemu.

Opublikowano
  • Autor
W dniu 30.04.2019 o 23:57, MichałA4 napisał:

BRD z tarczą kevlarowa troche zniesie ale kit z 3.0 tdi bedzie mocniejszy i raczej w to bym poszedł.

Nie wiem jak to jest z dopasowaniem tego sprzęgła i czy pasuje ono p&p do AVF , ale skoro ludzie to wkładają to znaczy że pasuje, dodatkowo już w serii to przenosilo dość spory moment i ponad 230 KM a wzmocnione kevlarem czy okładziną luka powinno utrzymać dlubnietego AVF-a bez problemu.

Rozmawiałem z ziomkiem co ma takie sprzęgło w modzonym AVF 270hp/490Nm i mówił że jeździ się jak serią, a chłopaki dają gwarancję na rok na 550Nm.

Także może faktycznie warto w to pójść ?

Opublikowano
3 godziny temu, boguc napisał:

Rozmawiałem z ziomkiem co ma takie sprzęgło w modzonym AVF 270hp/490Nm i mówił że jeździ się jak serią, a chłopaki dają gwarancję na rok na 550Nm.

Także może faktycznie warto w to pójść ?

Takie właśnie sprzęgło montuje u Krzycha po majowce do skrzyni hck?

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, dydek1 napisał:

Takie właśnie sprzęgło montuje u Krzycha po majowce do skrzyni hck?

Obserwuję Twój temat, także czekam na relację ?
Jak już któreś auto będzie jeździło z takim setupem to można będzie w to iść śmiało ?
U mnie największy problem że mam spory kawałek do Turbo-Spaw, ale pewnie i tak u nich wylonduję.

Opublikowano
37 minut temu, boguc napisał:

Obserwuję Twój temat, także czekam na relację ?
Jak już któreś auto będzie jeździło z takim setupem to można będzie w to iść śmiało ?
U mnie największy problem że mam spory kawałek do Turbo-Spaw, ale pewnie i tak u nich wylonduję.

Kamil, ja obecnie mam 78km ale jak się przeprowadzce bd miał 370???

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano
  • Autor

Ostatnio zbytnio nic się nie dzieje przy a4, sporą część stała w garażu na cześć elektrycznej hulajnogi :-D
Z nowości, wyleciały HIDy a na ich miejsce wpadły LEDy w postojowe  H7 z Promotor Lights, czeka mnie jednak chyba wymiana całych lamp na DEPO BLACK i wtedy dopiero na nowych lampach LEDy zaczną świecić pełną mocą.
Przy okazji owinąłem DP od strony turbo, bandażem termicznym.spacer.png

spacer.png

spacer.png

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Wpadły nowe fanty :-)
Zegary Boost i Temp oleju + cyfrowy EGT.
Sprzęgło BRD po nowym roku idzie do obicia w kevlar a później montaż zegarów.
Nie chciałem VFIZ bo w moim wypadku z dołożeniem kolorowych zegarów to koszt  ~1200zł :-/ a tutaj 1/4 tej ceny.
spacer.png

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

spacer.png

Sprzęgło BRD obite okładzina LUK8090S odebrane ? 

Co ciekawe na zimowych kołach sprzęgło aktualnie nie ślizga się pomimo niskich temperatur :-) 

Edytowane przez boguc
Poprawa treści

Opublikowano

Też kupiłem komplet BRD i dziś wysłałem ma obicie kevlarem luka. Chciałbym żeby te 500 nm wytrzymała :D  Bo za 2 tyg jadę na chiptuning a z tego co rozmawiałem z tunerem przy mojej gtb 2056 więcej jak 250km nie uzyskam. 

Opublikowano
  • Autor
15 godzin temu, dzejo napisał:

Też kupiłem komplet BRD i dziś wysłałem ma obicie kevlarem luka. Chciałbym żeby te 500 nm wytrzymała :D  Bo za 2 tyg jadę na chiptuning a z tego co rozmawiałem z tunerem przy mojej gtb 2056 więcej jak 250km nie uzyskam. 

Na ile masz teraz wystrojone gtb2056 ?

Jak nie zmieniłeś wtrysków to wyjdzie jakieś 210/450 jak zdrowe wtryski.

Na 500nm trzeba wsadzać podkręcone AL.

Opublikowano
5 godzin temu, boguc napisał:

Na ile masz teraz wystrojone gtb2056 ?

Jak nie zmieniłeś wtrysków to wyjdzie jakieś 210/450 jak zdrowe wtryski.

Na 500nm trzeba wsadzać podkręcone AL.

Na razie seria 130... za 2 tyg jestem umówiony na chipsa.  Wtryski zmieniłem na ba z końcówkami 120% firad. Troche duża wydajność tych pompek bo potencjał na 300+ ale takie kupilem.

• 3 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

Powoli temat a4 znów ruszył. Wpadły dystanse na przód DYSTOM 13mm.

Został zamontowany zegar GREDDY TRUST Boost

IMG_20200523_122948.jpg

Edytowane przez boguc

Opublikowano
  • Autor

IMG_20200523_122110.jpg

IMG_20200523_132806.jpg

IMG_20200523_133008.jpg

IMG_20200523_190733.jpg

Opublikowano
  • Autor

Opublikowano
  • Autor

Przy okazji okazało się że tylne amory 1BA po przejechaniu ~75tys na eibach pro kit poddały się i jeden jest już wylany, czas na zmianę.
Do tego łączniki stabilizatorów przód i guma przegubu wewnętrzna do zmiany.
Na dniach wpada zestaw 288 na tył, tylko przyjdzie z osłonami pod Q, zdaje się że można nawiercić otwory i można wtedy montować pod ośkę ?

Następnie dołożenie dyfuzora na tył, dokładka gumowa na przód i pozostałe zegary temperatury oleju i EGT.