kkk03 Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 Witam, oto moj drugi samochod... pierwsza byla poloweczka 6N ze swapem G40 na turbinie kkk03 (okolo 160KM) ale nie na codzien... Pomyslalem ze zostane przy rodzaju doladowania (hehehe) i kupilem okazyjnie A4 z 1995 w najlzejszej wersji. tzn. 2 poduszki, wspomaganie, ABS i zamek centralny. Wiem ze pewnie wszyscy mysla ze oszalalem, kupujac az tak bogata wersje... (tez sie zastanawialem, jak stalem w lato 1,5 godzin w korku bez klimy) lecz wmawiam sobie ze w sumie to najlzejsza wagowo wersja i ze przy planowanych modach i tak klima by musiala ustapic, a pozatym wiecej miejsca przy naprawach (to taka forma pocieszenia sie) Zdziwilem sie bardzo po zakupie i pierwszym tescie na drodze, Auto osiaga na liczniku 235km/h, a przeciez ma ono juz ponad 13lat... Co do zawieszenia, trzeba uwazac -pare razy juz otarlem tlumik- lecz tylko w miescie i przy parkowaniu. Na trasie nie ma komfortu, lecz da sie wytrzymac, Auto wrecz jedzie jak na szynach i mozna miec wiele milych chwil na kretych drogach (co rekompensuje problemy z kraweznikami) Samochodzik posiada: - nowa org. turbinke - Gwinty HR regulowane - nowe wahacze - (standardowy serwis po zakupie auta (rozrzad, paski filtry)) - zderzak przedni lift - lampy tylnie lift - nowe cewki - Nowy N75 - nowy zawor upustowy - halogeny Kupione czesci lecz nie zamontowane: - aluminiowy intercooler (75x20cm) - orurowanie aluminiowe - waz dolotowy Samco czesci na ktore poluje: - wydech kwasowy od kata 63,5mm - sportowy kat 200cpi (poruszam sie autem czesto po niemczech, a tam sprawdzaja czasami spaliny jak zlapia) - kubelki no i program na koniec... Wnetrza narazie nie pokazuje bo wstyd - planowany tuning praniem chemicznym - kierownica trzy-ramienna Optycznie: - juz tylko przednie swiatla po lifcie i powinno wystarczyc
AdamsDH Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 Furka, wyczesana i podoba mi sie Twoje podejscie do wagi i tjuningu optycznego :-) Lsmpiony po lifcie powinny wystarczyc. Dla mnie furka ma latac a dopiero potem wygladac ;-) Super Wycieraczki masz plaskie, wymianiales cale ramiona?
kkk03 Opublikowano 19 Listopada 2008 Autor Opublikowano 19 Listopada 2008 dzeiki za pozytywny feedback, wlasnie nie ramiona sa seryjne i na poczytku ocieraly o maske (przy podnoszeniu maski) ale wygialem lekko ramienie od kierowcy i juz wszystko pasuje
AdamsDH Opublikowano 19 Listopada 2008 Opublikowano 19 Listopada 2008 To jakie masz wycieraczki, bo fajnie wygladaja. Nie podobaja mi sie te co maja taka bule zamiast mocowania :-)
szybki34 Opublikowano 20 Listopada 2008 Opublikowano 20 Listopada 2008 Fajny kolorek, co do mocy i wagi to też lubię odpowiednie proporcje, ale w aucie rodzinnym nie pozbyłbym się klimy.
kkk03 Opublikowano 20 Listopada 2008 Autor Opublikowano 20 Listopada 2008 nie no istnieje... jak widac... i calkiem niezle sie sprawuje... Fakt, ze czasami sie goraco robi, ale przewaznie nie przez to ze brak klimy Gdybym mial rodzine, dziecko to co innego ale wolalem kupic taniej i uboga wersje a zaoczedzone fundusze zainwestowac w performance jak zawieszenie, nowe turbo itd.. Mi klima jest niepotrzebna... gdybym stawial na komfort to moglbym wywalic znowu Gwinty i wlozyc 15"... Moje pierwsze autko mialo tylko deske rozdzielcza, klatke dwa kubly, cb i intercom... Takze jestem przyzwyczajony brak komfortu..
Tobi_one Opublikowano 21 Listopada 2008 Opublikowano 21 Listopada 2008 bardzo przyjemnie siedzi na tej zawieszce HR powodzenia w dalszych modach
MARCIN607 Opublikowano 24 Listopada 2008 Opublikowano 24 Listopada 2008 fajna furka skromna a silna i efektowna!!
Reggi Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 225/50/17 ?? Nic Ci nie ociera ? Bo licznik to na bank Ci przekłamuje [br]Dopisany: Listopad 25, 2008, 10:43:40 _________________________________________________Dokładeczki w kolorze Kolor swoją drogą też ładny
dawid195a Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Prawie taka jak moja ,tylko zazdroszcze silnika, a zderzaki nie masz po lifcie tylko pomalowane dokladki jak ja . Powodzenie w modach
kkk03 Opublikowano 25 Listopada 2008 Autor Opublikowano 25 Listopada 2008 225/50/17 ?? Nic Ci nie ociera ? Bo licznik to na bank Ci przekłamuje [br]Dopisany: Listopad 25, 2008, 10:43:40 _________________________________________________Dokładeczki w kolorze Kolor swoją drogą też ładny Pewnie troche klamie, tak, tylko nie mowcie mojej dziewczynie a tak to tylko w poslizgu tylnie wewnetrzne kolo troche obciera.. zderzak przedni jest po lifcie tylko dokladka dolna jest od starego. zaraz wstawie fotki na zimowkach 15" i juz z halogenami.
Marek12 Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Ładna, tylko szkoda że nie ! A wycieraczki to mi na VALEO SILENCIO XTRM wyglądają
L.I.O.N Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 Dobre podejście do fury ,pewnie jak starczy Ci nerwów i kapuchy to się coś mocniejszego wyczaruje ,bo jest potencjał. Co do profilu koła nie ma obawy ,przy takim rozmiarze przekłamanie jest minimalne. Masz rozpórkę na kielichach przy takim set-upie zawieszenia , tak z ciekawości spytam?. A co do manii na punkcie wagi auta , nie ty pierwszy ,już widziałem A4-ki z samym fotelem szofera i nic poza tym . Powodzenia w modach.
MARCIN607 Opublikowano 25 Listopada 2008 Opublikowano 25 Listopada 2008 dobra czy ktoś może mi wytłumaczyć o co z tymi wycieraczkami chodzi???
kkk03 Opublikowano 27 Listopada 2008 Autor Opublikowano 27 Listopada 2008 qrde... musze ja sprzedac... a taka fajna.... moze chce ktos kupic? bardo okazyjnie, naprawde bardzo! wystawie zaraz w dziale sprzedaj i jutro na allegro.
Rekomendowane odpowiedzi