bosu25 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Hej koledzy wymieniam uszczelke pod glowica. Juz glowica zrobiona uszczelka kupiona tylko teraz jest inny problem. Mam klucz dynamometryczny tylko mam problem z przeliczeniem kgs/kps na Nm. Pomoże mi ktos sie z tym uporać bo ja szukam w necie ale nic nie mogę znalezc.
Robero321 Opublikowano 6 Lutego 2016 Opublikowano 6 Lutego 2016 Nie jestem pewien ale pomnóż KGS razy ~10 ( dokładnie 9,81 ) a będziesz miał Nm
bosu25 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 (edytowane) Dzieki ale zastanawia mnie jedno. Dociagnalem ja lekko na oko a później sprawdziłem kluczem i jak ustawie klucz na 6 kg to juz pyka. I mysle tak. Skoro klucz ma ok 50 cm długości to nie powinnem go ustawić na 12 kg?? Dobrze mysle?????? Edytowane 7 Lutego 2016 przez bosu25
lukasz51237 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Źle myślisz, ustawiasz na tyle ile trzeba nie możesz sobie tego przeliczać wg Siebie
Dev Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Dobrze mysli z tym ze musialby ustawic silnik bokiem aby to prawidlowo zostalo dokrecone.
bosu25 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Nie mam aż tak dokładnego wyczucia w rękach ale po lekkim dokreceniu klucz nie powinien juz pokazywać 60Nm. A glowica musi byc jednak porządnie dokrecona. A co ma do tego czy bokiem czy nie. W końcu sila bedzie taka sama. Dokrecilem ja na 12 kg. Mysle ze będzie dobrze. Jutro zloze walki i sprobuje ja tak ta sucho bez wody. Chwila jej nie zaszkodzi przeciez. Jak zapali to będzie ok. Dam wam znac.
bosu25 Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 To się rozumie to juz zrobione. Troche sie obawiam dobrze ustawić walki ale mam zaznaczone 16 ogniwek na łańcuszku wiec tak zle nie będzie. Ale teraz jeszcze sobie tak mysle. Trzecie kolo zębate na rozrzadzie jest troche przestawione wedlug fabrycznych znakow ale w adrce nie ma kopulki wiec to tylko pompa oleju. Dobrze kombinuje?
Dev Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 Te kolo ustawiasz jak chcesz. Pokrec walem kilka razy, na walkach i stopkach masz znaki, musza grac.
bosu25 Opublikowano 9 Lutego 2016 Autor Opublikowano 9 Lutego 2016 Juz po testach zagadala wiec jakiś sukces jest:) dzieki chłopaki za podpowiedzi.
Rekomendowane odpowiedzi