tomirutek Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Witam wszystkich, Jakies 3 miesiace temu jadąc samochód zaczął przerywać przy dużym obciążeniu - wyczuwalne drgania na silniku przeniesione na cały samochód. Diagnoza u mechanika to poduszka pod silnikiem. Poduszkę wymieniono, problem pozostał. Sprawdzony przepływomierz, vacum pompa, egr, wymieniona pompa paliwa w baku i ostatecznie padło na pompowtryski ( wszystkie 4 miały dosyć dużo obniżone parametry - bipy na ok -60 do - 100). Odebrałem samochód od mechanika z zamiarem pojechania na sprawdzenie pompowtrysków - tutaj zaskoczenie - po 3 tygodniach postoju u mechanika samochód ożył.. Problem powrócił tydzień temu.. Powiedzcie proszę co to może być. Czy pompowtryski mogły się same nagle naprawić?? ZCo o tym sądzicie? Z mojego punktu widzenia to sprawa dostarczenia odpowiedniej dawki paliwa
nik23 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Może konektory nie łączą w wiązce do pd trzeba by zdjąć pokrywe zdjąć wtyczki uwolnić konektory podociskać kombinerkami i poskładać
tomirutek Opublikowano 7 Lutego 2016 Autor Opublikowano 7 Lutego 2016 Może konektory nie łączą w wiązce do pd trzeba by zdjąć pokrywe zdjąć wtyczki uwolnić konektory podociskać kombinerkami i poskład Dzięki za radę. Jutro postaram się to zrobić. A jak wygląda sprawa z odkręceniem pokrywy? Jest jakaś kolejność odkręcania i dokręcania?
nik23 Opublikowano 7 Lutego 2016 Opublikowano 7 Lutego 2016 Niema żadnej kolejności, nietrzeba nawet uszczelki wymieniać na starej składasz i żadnego silikonu! Bo już miałem wiele przypadków że jak ktoś w tym grzebał to na silikonie poskładał i uszczelka na złom. I niedociągaj bardzo mocno potem pokrywy tak jak była dokręć z czuciem
tomirutek Opublikowano 8 Lutego 2016 Autor Opublikowano 8 Lutego 2016 Wymieniony filtr paliwa i samochód śmiga, a miał 7 tys dopiero...
Ralen Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 (edytowane) Niema żadnej kolejności, nietrzeba nawet uszczelki wymieniać na starej składasz i żadnego silikonu! Bo już miałem wiele przypadków że jak ktoś w tym grzebał to na silikonie poskładał i uszczelka na złom. I niedociągaj bardzo mocno potem pokrywy tak jak była dokręć z czuciem Łukasz minimalnie dawał mi sylikonu jak składał ale tylko w kilku miejscach tak delikatnie. Nie na całej powierzchni. Zobaczymy czy będzie mi cieklo Edytowane 8 Lutego 2016 przez Ralen
nik23 Opublikowano 8 Lutego 2016 Opublikowano 8 Lutego 2016 To może miałeś gdzieś naciętą uszczelke bo wątpie by specjalnie ci Łukasz uszczelke uwalał. Ja odkąd w tym grzebie zawsze składam bez silikonu i niecieknie.
Rekomendowane odpowiedzi