Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Felerny imbusik - zabierak - pompy olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ale z tego co czytałem na forum to tylko BLB mają z tym problem,raczej BPW tego tak nie dotryczy[br]Dopisany: 15 Listopad 2010, 06:20_________________________________________________podobno BPW od BLB są poprawione

zarowno w BPW jak i BLB do 11.2005 stosowane byly kola lancuhowe z lancuchem i napinaczem. od 11.2005 wszedl w zycie naped zebaty. ale problem zabieraka oraz gniazda w walku wyrownowazajacym pozostał.

Opublikowano

Klubowicze-nie denerwujcie się że umieszczam reklamę.Robię to dlatego aby inni nie przepłacali w serwisach.Moja naprawa jest skuteczna i przede wszystkim uczciwa.Nie każdy decyduje się na przeszczep pompy z 2.0 na pompę 1,9.Dla mnie jaro9999 to prawdziwy mechanik z wiedzą i doświadczeniem-jeśli ktoś zechce wywalenia wałków wyrównoważających polecam warsztat jaro9999

1. to nie jest dział reklam.

2. nie robisz tego charytatywnie

3. Jaro4444 nie prowadzi warsztatu.

Opublikowano

Klubowicze-nie denerwujcie się że umieszczam reklamę.Robię to dlatego aby inni nie przepłacali w serwisach.Moja naprawa jest skuteczna i przede wszystkim uczciwa.Nie każdy decyduje się na przeszczep pompy z 2.0 na pompę 1,9.Dla mnie jaro9999 to prawdziwy mechanik z wiedzą i doświadczeniem-jeśli ktoś zechce wywalenia wałków wyrównoważających polecam warsztat jaro9999

A po co kmbinować?? PROSTE!!!!

AUDI JAKIE BY NIE BYŁO ZAWSZE JEST AUDI.ROBIĄ SILNIKI JAKIE TERAZ ROBIĄ I NIC NA TO NIE PORADZIMY.WIĘC PO CO WDAWAĆ SIĘ W DODATKOWE KOSZTA Z PRZERABIANIEM WAŁKÓW,POMPY ITP. JAK FURKI ŚMIGAJĄ.JA DO SWOJEGO BPW NIE MAM ZAMIARU NIC WKŁADAĆ I NAPEWNO GO PRZERABIAĆ BO TAK BĘDZIE LEPIEJ-I PO PRZERÓBCE SIĘ MOŻE SZYBCIEJ ROZ....OLIĆ.DO PÓKI JEŻDZI TO NIC NIE BĘDĘ KOMBINOWAŁ,A JAK COŚ KLĘKNIE POWAŻNEGO TO NAJWYŻEJ WYMIENIE SILNIK NA DRUGI NP. BKD CZY BRD I KOSZTA TE SAME :good:

Opublikowano

Prawda jest taka że już są warsztaty które oferują regenerację wałków za 800zł dając gwarancję że już się gniazdo nie wyrobi :cool1: Poza tym pytałem jak to jest z tym ciśnieniem i okazało się że 70 proc osób zajeżdża silniki na własne żądanie, bo zapala się kontrolka ciśnienia oleju ale podobno gaśnie powyżej 1500oibr/min więc ludzie jadą dalej myśląc że to czujnik. Ja byłem kilka dni temu na wymianie tego imbusika i gniazdo było w bardzo dobrym stanie a napęd miał prawie zerowe ślady zużycia. Więc nie ma się co przejmować kombinować tylko jeździć dalej :cool1:

Opublikowano

Prawda jest taka że już są warsztaty które oferują regenerację wałków za 800zł dając gwarancję że już się gniazdo nie wyrobi :cool1: Poza tym pytałem jak to jest z tym ciśnieniem i okazało się że 70 proc osób zajeżdża silniki na własne żądanie, bo zapala się kontrolka ciśnienia oleju ale podobno gaśnie powyżej 1500oibr/min więc ludzie jadą dalej myśląc że to czujnik. Ja byłem kilka dni temu na wymianie tego imbusika i gniazdo było w bardzo dobrym stanie a napęd miał prawie zerowe ślady zużycia. Więc nie ma się co przejmować kombinować tylko jeździć dalej :cool1:

I o to takie podejście do Audi 2,0 TDI mi się podoba. :good:

A tak kolego że zapytam to mógł byś mi napisać jaki masz przebieg w swoim autku?

Opublikowano

Panie moderatorze Musashi!!!

PROSZĘ POCZYTAĆ DOKŁADNIE NA FORUM CZY PAN JARO9999 NIE MA WARSZTATU!!!JAKOŚ LUDZIE PISZĄ ŻE ROBILI U NIEGO AUTO.POZDRAWIAM

naprawa pomp olejowych 2.0 tdi !!!

Opublikowano

Nie ma u nas nikogo z nickiem jaro9999 chyba chodzi Ci o jaro4444 i ludzie robią auta w warsztacie który polecał jaro bo tam już wiedzieli o co kaman

Opublikowano

Przepraszam za błąd.Chodziło mi o Jaro 4444. W temacie :wywalenie wałków wyrównoważających" jest wyraźnie napisane kto u kogo co robił.Nie mam nic przeciwko tylko nie lubię jak ktoś pisze nieprawdę...

Opublikowano

Przepraszam za błąd.Chodziło mi o Jaro 4444. W temacie :wywalenie wałków wyrównoważających" jest wyraźnie napisane kto u kogo co robił.Nie mam nic przeciwko tylko nie lubię jak ktoś pisze nieprawdę...

sądzę że mało kto lubi

Opublikowano

Panowie,przeglądałem forum aut marki OPEL i FORD i muszę was pocieszyć że Audi jest nadal naj mniej awaryjnym autem na rynku bo te dwie marki a zwłaszcza silniki diesla stoją po serwisach :polew:

FORD MONDEO I OPEL VEKTRA to są dopiero że tak powiem gówienka :thumbdown:

mój kuzyna ma opla astrę z 2006 roku i mówił mi że ma z nim wieczny problem.

Opublikowano

Panowie,przeglądałem forum aut marki OPEL i FORD i muszę was pocieszyć że Audi jest nadal naj mniej awaryjnym autem na rynku bo te dwie marki a zwłaszcza silniki diesla stoją po serwisach :polew:

dlatego jezdze audi :cool1:

Opublikowano

Ja też wybrałem AUDI ale...

Jeżdżę służbowo Toyotą Verso (we wrześniu minęły 3 lata), przekulałem do tej pory 147 000 km i muszę się pochwalić - ZERO AWARII !!

KOMPLETNIE NIC SIĘ NIE ZEPSUŁO...

Za jakieś dwa tygodnie wymiana auta...też na Verso.[br]Dopisany: 19 Listopad 2010, 16:41_________________________________________________

Ja też wybrałem AUDI ale...

Jeżdżę służbowo Toyotą Verso (we wrześniu minęły 3 lata), przekulałem do tej pory 147 000 km i muszę się pochwalić - ZERO AWARII !!

KOMPLETNIE NIC SIĘ NIE ZEPSUŁO...

Za jakieś dwa tygodnie wymiana auta...też na Verso.

P.S.

Jeszcze małe podsumowanie:

Audi dla przyjemności

Toyota do roboty...

Opublikowano

AUDI JEST W CIPKE :good:

Opublikowano

Panie moderatorze Musashi!!!

PROSZĘ POCZYTAĆ DOKŁADNIE NA FORUM CZY PAN JARO9999 NIE MA WARSZTATU!!!JAKOŚ LUDZIE PISZĄ ŻE ROBILI U NIEGO AUTO.POZDRAWIAM

naprawa pomp olejowych 2.0 tdi !!!

Znów szanowny Kolega pluje jadem... :takiego:

Czy napisałem już kilkanaście razy, że nie mam warsztatu, nie czerpię z ludzi z forum ani złotówki zysku, robię zawodowo całkiem co innego i więcej od kilku miesięcy nawet nie pracuję w Warszawie? Więcej, nie tylko to napisałem, ale jest tu wiele osób, którym bezinteresownie pomogłem. Robię tak bo tak lubię i cieszę się kiedyś komuś pomogę. Poza tym nie jestem człowiekiem widmem. Wiele osób zna moje imie i nazwisko. Poszukaj więc w Panoramie firm czy posiadam jakiekolwiek usługi. Od razu informuję Cię, że szkoda Twojego czasu.

Owszem polecałem i polecam warsztaty mechaniczne firmy MR-Motors i warsztat Pana Jarosława Tarkowskiego z Sulejówka, bo w obu tych warsztatach mechanicy mają wiedzę odpowiednią do wykonania opracowanych przeze mnie modyfikacji. Właśnie w tych warsztatach ludzie robili modyfikacje, a nie u mnie.

Więc jeżeli zarzucasz mi pisanie nieprawdy to podaj dowody albo publicznie przeproś.

Opublikowano

........ale jest tu wiele osób, którym bezinteresownie pomogłem. Robię tak bo tak lubię i cieszę się kiedyś komuś pomogę...........

Bardzo fajnie mieć na forum takiego pomocnego kolegę :good:

jak tylko ktoś pomorze,doradzi czy coś to zaraz oczernianie,a przeprosiny się należą.

Opublikowano

Mam pytanie, czy w silniku BRD zespół napędu pompy też jest felerny (czyli wymaga wymiany imbusika), czy już został poprawiony, i nie trzeba go wymieniać.

Opublikowano

Mam pytanie, czy w silniku BRD zespół napędu pompy też jest felerny (czyli wymaga wymiany imbusika), czy już został poprawiony, i nie trzeba go wymieniać.

Z tego co wiem to jeden h..j czyli napęd pompy taki sam.A jaki masz kolego przebieg?może jeszcze nie trzeba się o to martwić?

Opublikowano

cyt:

Witam wszystkich hi

Chciałbym podzielić się ze wszystkimi wrażeniami z udanej operacji likwidującej nieszczęsne wałki wyrównoważajace thumbdown

Ordynator jaro 4444 notworthy notworthy :notworthy:zastosował u mojego Parcha innowacyjną terapię którą fachowo opisał w/w wątku.

Likwidacja wałków wyrównoważających z silnika 2.0.

Jako wyleczony pacjent jestem pełen podziwu dla wiedzy jaro good good :good:Facet jest chodzącą encyklopedią vag na każde pytanie

potrafił odpowiedzieć szczegółowo i cierpliwie. Nqaprawdę pełen szacun notworthy notworthy notworthy notworthy

Do rzeczy:

Rano zjawiłem się w warsztacie i zobaczyłem audika który chodził jak odkurzacz gdyby nie tablica rejestracyjna nie uwierzyłbym ,ze to mój shocked

kultura pracy w porównaniu ze "starym" nieporównywalna Zadnych drgań cisza jak po śmierci organisty.Jazda do Wałbrzycha 420km to czysta przyjemność.Spalanie w normie 5.4L olej silnikowy na stałym poziomie na jałowym biegu nie telepie jak na starej łajbie,pełen komfort.Co do kosztów

myślę,ze nie są takie duże.Pierwsza koncepcja ASO 4800 cześci + 2500 robocizna.druga znajomy mechanik 1400 robocizna +2300części i do tego

brak gwarancji udanej naprawy :no:Warsztat pana Jarka notworthy good operacja plus wymiana rozrządu płyny 2500zł.

Podsumowując:

Samochód zupełnie inaczej pracuje {ciszej} żadnych kołysań, metalicznych dźwięków itp.

Jeszcze raz wielkie dzięki dla jaro444 za opiekę przez cały czas, masę telefonów i transport w Warszawie notworthy notworthy notworthy

WIELKIE DZIĘKI

Jeśli sie pomyliłem to przepraszam.Ale dla mnie Jaro to Jarosław.

Opublikowano

cyt:

Witam wszystkich hi

Chciałbym podzielić się ze wszystkimi wrażeniami z udanej operacji likwidującej nieszczęsne wałki wyrównoważajace thumbdown

Ordynator jaro 4444 notworthy notworthy :notworthy:zastosował u mojego Parcha innowacyjną terapię którą fachowo opisał w/w wątku.

Likwidacja wałków wyrównoważających z silnika 2.0.

Jako wyleczony pacjent jestem pełen podziwu dla wiedzy jaro good good :good:Facet jest chodzącą encyklopedią vag na każde pytanie

potrafił odpowiedzieć szczegółowo i cierpliwie. Nqaprawdę pełen szacun notworthy notworthy notworthy notworthy

Do rzeczy:

Rano zjawiłem się w warsztacie i zobaczyłem audika który chodził jak odkurzacz gdyby nie tablica rejestracyjna nie uwierzyłbym ,ze to mój shocked

kultura pracy w porównaniu ze "starym" nieporównywalna Zadnych drgań cisza jak po śmierci organisty.Jazda do Wałbrzycha 420km to czysta przyjemność.Spalanie w normie 5.4L olej silnikowy na stałym poziomie na jałowym biegu nie telepie jak na starej łajbie,pełen komfort.Co do kosztów

myślę,ze nie są takie duże.Pierwsza koncepcja ASO 4800 cześci + 2500 robocizna.druga znajomy mechanik 1400 robocizna +2300części i do tego

brak gwarancji udanej naprawy :no:Warsztat pana Jarka notworthy good operacja plus wymiana rozrządu płyny 2500zł.

Podsumowując:

Samochód zupełnie inaczej pracuje {ciszej} żadnych kołysań, metalicznych dźwięków itp.

Jeszcze raz wielkie dzięki dla jaro444 za opiekę przez cały czas, masę telefonów i transport w Warszawie notworthy notworthy notworthy

WIELKIE DZIĘKI

Mylisz się kolego Tomku znam osobiście Irka i nie jest mechanikiem, a Pan Jarosław Tarkowski ma warsztat w Sulejówku, gdzie robiłem swap silnika w swoim aucie. Także koledzy nie ma się co szarpać :hi:

Pozdrawiam

Opublikowano

ile razy można tobie tlumaczyc to samo? rozumiesz po polsku?

jeszcze jeden post tego typu i otrzymasz kolejne ostrzeżenie. :kwasny: