Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B7 BPW] Felerny imbusik - zabierak - pompy olejowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Panowie, przecież to jest proste...

Trzeba skontrolować zawsze i gniazdo i zabierak, ponieważ mogło być tak, że np. poprzedni właściciel miał czerwony komunikat z powodu wytarcia zabieraka I GNIAZDA, wymienił zabierak na nowy i auto jakoś ożyło ........

Edit : zabiłeś mi ćwieka :P - niedługo zmiana oleju wiec sprawdzę

Opublikowano

Witam.Autko jest mojego kolegi A4B7 silnik BPW produkcja 11/2005 vin WAUZZZ8E46A153353,czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mi sprawdzić jaki jest w tym autku napęd pompy? Z góry dziękuję.

Opublikowano

Witam.Autko jest mojego kolegi A4B7 silnik BPW produkcja 11/2005 vin WAUZZZ8E46A153353,czy ktoś z szanownych kolegów mógłby mi sprawdzić jaki jest w tym autku napęd pompy? Z góry dziękuję.

taka informacja tez by mi sie przydala bo moje tez jest 11/2005 rok a wyjechal z salonu w 2006r.[br]Dopisany: 10 Grudzień 2010, 12:41_________________________________________________ :mysli:

Opublikowano

Nie mam ETKI przy sobie, ale wg mnie każde BPW ma seryjnie łańcuszkowy napęd wałków + zabierak, czyli generalnie kiszka :confused4:

Opublikowano

Nie mam ETKI przy sobie, ale wg mnie każde BPW ma seryjnie łańcuszkowy napęd wałków + zabierak, czyli generalnie kiszka :confused4:

Ale podobno pod koniec roku 2005 (Pażdziernik) były już poprawione a zwłaszcza BPW- chyba :kwasny:

Opublikowano

oj no, nieprawda... :gwizdanie:

Opublikowano

Sorki Za OT Tylko gdzie teraz można zdekodować Vin do pliku txt To chętnie Wam sprawdzę :cool1:

Opublikowano

Widziałem silniki BPW które wg ETKI miały mieć tryby, a w rzeczywistości był łańcuch (mimo ze VIN był powyżej bodajże ....172).

Opublikowano

:cool1: ktorys raz z kolei powtarzam auta do 10.2005 lancuch od 11.2005 kola zebate :kwasny:[br]Dopisany: 11 Grudzień 2010, 23:18_________________________________________________

Widziałem silniki BPW które wg ETKI miały mieć tryby, a w rzeczywistości był łańcuch (mimo ze VIN był powyżej bodajże ....172).

jezeli wrzucisz VIN w system, wtedy wiadomo na 100%.

Opublikowano

A wiecie koledzy jak sprawdzić VIN?to bym pomógł i przy okazji sobie też sprawdzi.

Opublikowano

Jeśli VIN jest powyżej 8-E6-080172 to w Etce wyjdzie że ma napęd na kołach zębatych, co jak już pisałem, wcale nie musi pokrywać się z rzeczywistością. Ważniejsza jest data produkcji, Musashi twierdzi że od 11.2005 powinny być koła zębate. Na domiar złego, pierwsze napędy na kołach były na tyle wadliwe, że wprowadzono akcję serwisową (było o tym na forum).

Opublikowano

Jeśli VIN jest powyżej 8-E6-080172 to w Etce wyjdzie że ma napęd na kołach zębatych, co jak już pisałem, wcale nie musi pokrywać się z rzeczywistością. Ważniejsza jest data produkcji, Musashi twierdzi że od 11.2005 powinny być koła zębate. Na domiar złego, pierwsze napędy na kołach były na tyle wadliwe, że wprowadzono akcję serwisową (było o tym na forum).

Kolego ja i tak tego za bardzo nie kumam :kwasny:

Opublikowano

Rafcisz - a kiedy samochód został wyprodukowany? Wg VIN masz koła zebate (bez łańcucha).

Opublikowano

Rafcisz - a kiedy samochód został wyprodukowany? Wg VIN masz koła zebate (bez łańcucha).

Został wyprodukowany 11/12/2005 rok a wyjechał w 2006 z salonu

Opublikowano

oj zadzwoncie sobie do ASO, i zapytajcie czy do silnika jest dostepny lancuch z napinaczem :cool1:

gratuluje udostepniania VIN na forum :decayed:

Opublikowano

A w ASO usłyszą, że muszą kupić komplet i zapłacić 4165 zł...[br]Dopisany: 14 Grudzień 2010, 21:17_________________________________________________... no i jeszcze napinacz 220 zł...

Opublikowano

A w ASO usłyszą, że muszą kupić komplet i zapłacić 4165 zł...[br]Dopisany: 14 Grudzień 2010, 21:17_________________________________________________... no i jeszcze napinacz 220 zł...

przestancie wreszcie mieszac. :wallbash:

jezeli jest cos konstruktywnego do dodania prosze bardzo, natomiast posty jak powyzej w stylu przekup z rynku darujcie sobie.

ile jest juz postow i watkow takiego samego pieprzenia i lamentowania nt walkow? :kwasny: :kwasny: :kwasny:

Opublikowano

:>[br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 12:41_________________________________________________Dzisiaj zaprowdziłem moją furkę do mechanika w celu sprawdzenia słynnego zbieraka oleju (imbusika) i gniazda.Zobaczymy w jakim stanie jest w moim autku przebieg 152 tyś.km ja liczę na to że żle nie będzie :cool1:

Opublikowano

Rafcisz wszędzie Cię pełno, ale zero konkretów Kolego. Tylko Ci się wydaje, albo byś tak zrobił. To chyba za mało na udzielanie porad, a w sam raz na sianie fermentu w konstruktywnych wątkach...

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

:>[br]Dopisany: 16 Grudzień 2010, 12:41_________________________________________________Dzisiaj zaprowdziłem moją furkę do mechanika w celu sprawdzenia słynnego zbieraka oleju (imbusika) i gniazda.Zobaczymy w jakim stanie jest w moim autku przebieg 152 tyś.km ja liczę na to że żle nie będzie :cool1:

i jakie efekty części były zużyte (zabierak + gniazdo) niedawno kupiłem B7 z udukomentowanym przebiegiem 153 tys:) podobny do Twojego i mam problem czy zmieniać ten parszywy zabierak teraz czy dopiero po wymianie rozrządu czyli koło 200tyś km

bardzo prosze o info jak to wyglądało