Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Poduszka skrzyni biegów i drgania lewarka A4 B6 1.9 TDI

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

W quattro jakieś dodatkowe przeszkody przy wymiane tej poduszki?

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie a w BRD 2.0 z 2007 jaka poducha był montowana w ASO nie chcą mi numeru podać tylko

cyt. koszt takiej poduszki to 431,45 zł brutto detal, jest do zamówienia, czas oczekiwania 1 dzień roboczy

ale udało sie uzyskać kod ale to zapewne całość z łapą czy nie idze zamontować samej poduchy?

8E0399105HM  kod

Edytowane przez Karasik2

Opublikowano

Niestety w aso kupisz tylko poduche z łapą. Proponuje kupić lemfordera samą poduche. Niedawno kupowałem koszt to ok 160 -180 zł w zależności od źródła.

Opublikowano
1 godzinę temu, hugo911 napisał:

Niestety w aso kupisz tylko poduche z łapą. Proponuje kupić lemfordera samą poduche. Niedawno kupowałem koszt to ok 160 -180 zł w zależności od źródła.

No właśnie wszystko jasne 

Tylko pytanie jaka poducha ma być?? Pasuje z 1.9 do 2.0??

Opublikowano

Kolego ja u siebie zakładałem skrzynie HCK (z BRD) co wiązało się również z wymianą łapy. Dałem poduszke lemfordera o oznaczniu 31105 01.

Opublikowano
  • Autor

Pisałem na 1 stronie:

Etka sugeruje poduchy mniej więcej tak:

1.8 PB i 1.9 TDI - zielony

2.5 TDI - żółty

2.4 - 3.0 PB - biały 

Wkładaj zieloną albo żółtą... to w sumie bez znaczenia, bo kilka osób jeździ na takiej inni na takiej... żadnych skutków ubocznych nikt nie zauważył, z czego zółta powinna być w teorii sztywniejsza... 

Lemforder 3110501 (zielona) i 3110601 (żółta)

Katalog Lema podpowiada, że zółta była do 8E-3-500 000

Dajmy ja mam taki VIN:

WAUZZZ8E93A301721 - 8E-3-301 721 - czyli powinna być żółta ;)

Opublikowano

Dzięki właśnie o to mi chodziło ponad 300 w kieszeni Kamil tylko się dziwiłem czemu ETKA pomija 2.0TDI ale tak przypuszczałem że będzie pasować

Jeszcze pytanie sztywniejsza to ci to oznacza dla komfortu jazdy ( drgania są mniej wyczuwalne?)

Edytowane przez Karasik2

Opublikowano
6 godzin temu, Karasik2 napisał:

Jeszcze pytanie sztywniejsza to ci to oznacza dla komfortu jazdy ( drgania są mniej wyczuwalne?)

Brak wyczuwalnych różnic

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam wszystkich. panowie mam maly problem. dzisiaj zaczelo cos stukac okazalo sie ze sruga bo idzie przez poduszke lata i nie idzie jej dokrecic, wychodzi na to ze uszkodzony jest gwint. Treaz nie wiem czy musze cala lape wymienic wraz z sruba czy wystarczy sama srube + nakretke co jest u gory. bylbym wdzieczny za pomoc. chodzi mi o nakretke czy ona jest razem z łapa czy mozna sama  srube i nakretke wymienic

5c1a03df4570a7e63a7b24b3ee78.jpg

Edytowane przez hidden22

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, hidden22 napisał:

czy wystarczy sama srube + nakretke co jest u gory

Bez problemu samą śrubę z nakrętką podmienisz.

Opublikowano

dzieki. dzownilem do aso to niby nie idzie kupic samej sruby i nakretki tylko trzeba razem z podpora czy jakos tak... ktos przerabial ten temat i wie gdzie mozna by kupic taka srube i nakretke

Opublikowano
  • Autor

Kiedyś było wszystko na sztuki, teraz sprzedają cały komplet. Najlepiej poszukaj używki na allegro za grosze i podmienisz tylko śrubę z nakrętką.

Opublikowano

To koniecznie musisz z ASO? Zwykła sruba ze sklepu nie bedzie ok? 

Opublikowano

masz mzoe wymiary tej sruby i twardosc jaka powinna byc?

Opublikowano

nie musi byc koniecznie z ASO :) chodzi mi zeby dorbac taka sama wymiarami i chyba twardosc zeby byla tez dobrana. 

Opublikowano

Nie mam wymiarow, wyglada na m12, długość ok 60-80mm. Twardość weź jak najwyższą np. 10.9

Opublikowano
  • Autor

Jak dobrze pamiętam to tam był torx T47, śruba M8 i nakrętka 13. 

Opublikowano

ok sprawa załatwiona. mechanika kazał mi kupić łapę ze śruba bo niby śrubą okręcona. wjechałem na kanał 5 min roboty i przykręcone. Włożyłem wąski pręt żeby przytrzymać nakrętkę a od dołu kręciłem śrubę  :) chyba mechanikowi coś się pomyliło i myślał ze nakrętka jest na stale tam wspawana. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Jaka śruba idzie, zaznaczona na zdjęciu pod podporę?

36378357_905335232979318_3822008581150998528_n.jpg

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam

Gdyby ktoś był zainteresowany to mam łożysko dźwigni zmiany biegów ( 8D0711026B) na sprzedaż. Kupiłem ale niestety się nie przydało a zwrócić nie moge bo są ślady po śrubach.

Oddam za 130 zeta ( nowe 170 w ASO).

Pozdrawiam