TOM3K Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Przedstawiam prace związane z moją a4 . Planów trochę mam, jednak myślę że czas pozwoli i wykonam wszystko do wakacji Planuje zrobić :Korektę lakieru (poprzedni właściciel musiał myć auto na odpieprz bo lakier jest dość podniszczony świrle itp.) Zastanawiam się nad jakiś woskiem po tym bo nie wiem czy podołam powłoce Wnętrze - to w 70% ogarnięteWnęki nadkoliBagażnikKomora silnikaWczoraj zająłem się wnętrzem ale nie jestem w 100% zadowolony z wykonanej pracy ze względu na to , że trzeba jeszcze je wyprać. Ale kilka zdj z przebiegu prac zrobiłem.UżyłemAPC Shinygarage 1:6Poorboy's World Natural look (jak dla mnie bardzo przyjemny zapach)Furniture Clinik do skóryTak było A więc pierwszą rzeczą z jaką się wziąłem to pedały sprzęgła , hamulca i gazu razem z podstopnicą miały na sobie chyba 10 letni brud a tu 10-cio letni brud zebranylepiej to wygląda Pora na mniejsze elementy chociaż dużo ich nie uchwyciłem Pasy też czysteprzed po tu niestety jest dziabnięte czymś nie jest to żaden paprok. Klameczkapod ramką biegów również musi być czysto Uszczelki też wyczyszczone na koniec odkurzanielewa przed/ prawa po Pod kanapą Przed: Po: Zapomniałem o fotelach Strasznie mi się nie podobał ten ubytek w kanapie wypełniłem go ale zdj brak i Koniec Następnie biorę się za bagażnik i komorę silnika. Tym czasem liczę na jakieś podpowiedzi. Edytowane 22 Marca 2016 przez TOM3K
Denis Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Aż miło popatrzeć. Kawał dobrej roboty!
cylit Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Również używam PB Natural Look do plastików. Super pachnie a plastiki wyglądają jak nowe. Edytowane 29 Lutego 2016 przez cylit
piotr93 Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Ładnie to wszystko wyszło Na wakacje planuję też jakieś odświeżanie wnętrza, więc może użyje Twoich środków Edit: PS. Jeszcze przed chwilką wszystkie foty były, teraz zniknęły prawie wszystkie Edytowane 29 Lutego 2016 przez piotr93
pyra111 Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Przewijania 1 min a zdjęc 4 Edytowane 29 Lutego 2016 przez pyra111
TOM3K Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Opublikowano 29 Lutego 2016 Dziękuje za miłe słowa Zaraz poprawie zdjęcia .
Griffe Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Nie zrozumiem Audi w kwestii konfiguracji auta. S Line, dźwięk Bose i szyby w korbach...
TOM3K Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Opublikowano 29 Lutego 2016 Akurat u mnie Bose dokładałem, ale fakt jest to nie zrozumiane
exander Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Kolego, chce zrobić podobne porządki w swoim aucie. APC w roztworze 1:6 używałeś do wszystkich plastików? (góra kokpitu, rączki w drzwiach, panel klimatyzacji)? Edytowane 29 Lutego 2016 przez exander
TOM3K Opublikowano 29 Lutego 2016 Autor Opublikowano 29 Lutego 2016 (edytowane) Do panelu klimy i RNS-e robiłem 1:8 tak na wszelki wypadek, a reszta 1:6 Edytowane 29 Lutego 2016 przez TOM3K
exander Opublikowano 29 Lutego 2016 Opublikowano 29 Lutego 2016 Do panelu klimy i RNS-e robiłem 1:8 tak na wszelki wypadek, a reszta 1:6 Ok dzięki, bo ładnie wszystko odświeżyłeś i chciałbym spróbować uzyskać podobny efekt u siebie. Super się prezentuje wnętrze Twojego autka
TOM3K Opublikowano 7 Października 2016 Autor Opublikowano 7 Października 2016 Po wyjeździe do BT w bagażniku zrobił się jeszcze większy syf niż był wcześniej, a że dzisiaj pogoda nie dopisała na prace na dworze trzeba było działać coś w garażu. Trafiło na bagażnik ! Od jutra ma być cieplej i bez deszczu mam nadzieje ogarnąć w końcu lakier i komorę silnika. Dzisiaj popróbowałem trochę kosmetyków które przyszły ostatnio: APC od KochChemie 1:6 Musze przyznać , że aplikatory do dressingu to świetna sprawa Równomiernie się rozprowadza i mało się marnuje . Wosk od Soft99 - Fusso Coat 12 Months Dark Na początku było tak:Koło zapasowe chyba jeszcze nie używane jedynie przybrudzoneTu już położony Soft88 Fusso Coat 12 months No i zaczeło się robić czysto Po delikatnym wyczesaniu Efekt końcowy z którego jestem zadowolony Przy okazji będę musiał kupić coś na tą chromowaną listwę bo psuje efekt I kolejne 4 godziny miło spędzonego czasu Witam. Miała być duża relacja, ale niestety przy samej korekcie zaczęło brakować czasu. Przeciągnęła się wizyta u mechanika przez co miałem prawie 1.5 dnia mniej na zabawy przy lakierze.Dodatkowo moja druga połówka stwierdziła że nie chce jej się siedzieć i robić zdj. nie dziwie się bo temperatura była koło 14*C. Najwięcej zdj uchwyciłem w sumie z przygotowania lakieru ale kilka zdj ze stanem lakieru też się znalazło. Miałem zabezpieczyć lakier powłoką Nanolex SI3D ale temperatura i wilgotność nie sprzyjały temu. Dlatego przełożyłem to na czas gdzie będę mógł odstawić auto do garażu na dłuższy czas.Co do chemi jaką użyłem to:Carbon Collective Lusso ShampooADBL Tire and Rubber CleanerADBL APC PROAutoGlym Car Glass PolishAutosol Bluing RemoverCarbon Collective Lusso ShampooKoch Chemie HOCHGLANZ-ANTIHOLOGRAMKoch Chemie Nano Magic Plast CareMENZERNA Fast Gloss FG 400MENZERNA Power Finish PF 2500MENZERNA Final Finish FF3000MENZERNA Power Protect UltraNovol PLUS 780 Silicone RemoverPrickBort SlickRims Feeder Tyre TreatmentTenzi Truck CleanTuga Chemie Alu-Teufel GelSoft99 Fusso 12 monthCleaner soft99Soft99 Glaco Roll on LargeAkcesoria :Pianownica PADużo mikrofibr min Gyeon BOA Towel, D-Wash Duo MicrobiferPędzelki ADBLPapier wodnyGlinka GyeonPady: Booski pad, Royal pads, Lake Country, NAT, Flexipads, Koch chemie.Taśmy maskujące, aplikatory i pewnie jeszcze coś o czym zapomniałem.Tak mniej więcej wyglądało auto przed myciem po kilkuset kilomertrach tragedii jakiejś nie ma.No to lecimy z prickbrotem Troche sobie poleżał i czas na płukaniePrzyszła pora na aktywną piane. Tym razem wspomogłem się tym to tata miał na półce czyli Tenzi . Niestety troche zbyt wodniste mi to wyszło z czego nie byłem zadowolony. Poprostu pożałowałem nie swojej piany Jak widać zaczeła uciekać dość szybko, więc po raz pierwszy w ruch poszedł pędzelek z ADBL spisał się ! Jeszcze jakieś tam zdj z końcówką pianyNa felgi psiknąłem tugą ale tam za dużo do roboty nie miałaZa to Tire and Rubber od ADBL ściągnął troche brudu z opon.Glinka jaką użyłem to Gyeonz dachu prawie nic nie zebrała, gdyż lakier był oczyszczany chyba w marcu Troche więcej tego było na elementach bardziej narażonych na tego typu zanieczyszczeniaTeraz chyba pora na mycie na dwa wiadra Pomogą mi w tym rekawica Megsa do dolnych parti oraz Gyoen Q2m Woolie.Przetestuje szampon polecany przez kolegeNiestety z samego mycia zdj nie mam.Ale po myciu na pierwszy rzut oka wyszło że chyba nic nie trzeba robić Przeca się świeci Auto już w garażu i zaczynamy suszenie tu przyszedł z pomocą Carbonowi , Mammoth wielkie wow jak on osusza Carbon robił na mnie wrażenie po budżetowym "Flufim" ale ten przeszedł wszelkie oczekiwania . Warto !Zakamarki oczywiście osuszone również za pomocą powietrza.Zobaczmy ile jest tego lakieru Maska wygląda okNa dachu jest przyzwoicieA jak jest na drzwiach po stronie kierowcy?Tylny błotnik , klapa bagażnika i druga strona również w oryginale, więc będzie co ciąćno i oklejanie chromów lamp itd.z przygotowaniem do 50-tki na masceMoże mała inspekcja lakieru i ...... zaczyna się ciekawie. Niby zadbane itd a tu takie coś ? będzie "lepiej"Na dachu jakieś stare waterspoty i inny syf...Ale to ? nie wiem jak to nazwać... Wygląda jakby ktoś na sucho jakąś ścierą leciałno i klapa bagażnikaI najlepsze zostawiłem na koniec Tak to ten błotnik z którym nic nie trzeba było robić po umyciu Tak naprawde to zdj z tej relacji po woli się kończą jeszcze kilka ich jestKorekte zacząłem na masce od takiego połączeniaale szybko odłożyłem booski-ego i wziąłem do ręki futro i dużo lepiej wg mnie współgrało połączone z FG400.Później poszedł PF2500 Pad LC Polishing takie zestawienie mi się podobało. Fajnie prowadziło się maszyneWykończenie zostawiłem dla Antiholograma. Testowałem na różnych padach od LC od Royal pads , booski pad i od koch chemie ale najlepiej pracowało mi się na tym pierwszym czyli na finiszu od LC.Mniej więcej tak to wykąpało po wykończeniu i przemyciu lakieruNa drugiej części maski musiałem uzupełnić lakier po kamieniu, który uszkodził mi szybe...Zdj z wykończenia brakło nie wiem czemu i 50/50 tego pięknego błotnikaNa słupku po papierzeDach skończonyI tak naprawde więcej zdjęc nie mam...Korekta może nie wyszła idealnie, ale ciągle się uczę i staram się próbować nowych rzeczy.Na lakier poświęciłem około 30h , ale wiem że to za mało i jeszcze kilka by się przydało. Jednak będzie jeszcze przynajmniej One Step przed powłoką. Najbardziej namęczyłem się przy masce, co dziwne nie jest. Wydaje mi się jednak, że w niedalekiej przyszłości ją pomaluje. Szkoda mi ori lakieru ale męczą mnie odpryski... Klapa bagażnika też dała mi w kość z tego względu, że cała była porysowana i to strasznie. ktoś chyba za wszelką cene chciał to auto wytrzeć do sucha...Nie obyło się bez nagimnastykowania, a to dzięki pakietowi s-line.Powłoki nie ma więc położyłem Fusso na ich cleaner. Na szyby boczne niewidzialna wycieraczka z autolandu a na przód Glaco Roll on Large. Plastiki koch chemie a opony SlickRims Feeder Tyre TreatmentDzięki wielkie za obejrzenie relacji.
Animal Opublikowano 7 Października 2016 Opublikowano 7 Października 2016 Fajnie działasz Tomek ale szkoda, że tak mało fotek po korekcie... Mam nadzieję, że jeszcze to nadrobisz
TOM3K Opublikowano 8 Października 2016 Autor Opublikowano 8 Października 2016 zdj po korekcie jakieś ogarnę. teraz trochę słabo z czasem stoję niestety
black4 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Witaj! Profesjonalne podejście do tematu ! Kupa pracy i środków poszła na te zabiegi. Efekt znakomity! Prośba o więcej zdjęć! PS.Jak się sprawdza Fuso 99? 1 warstwę nałożyłeś? PS2. Szkoda tą chemię wpuszczać w trawkę ogródka... Pozdrawiam!
DARIO88 Opublikowano 8 Października 2016 Opublikowano 8 Października 2016 Świetna Relacja z udziałem własnego Auta Zadbałeś o każdy szczegół tak jak prawdziwy Detalier powinien Oj tam nie takie rzeczy matka ziemia przyjmuje
Rekomendowane odpowiedzi