dawowo Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2016 Poduszki pod skrzynią są dwie. Wczoraj wymieniałem obie poduszki pod silnikiem i jedną pod skrzynią. Wcześniej budą targało przy odpaleniu i gaszeniu auta. Teraz w ogóle tego nie ma. Komfort jazdy jest tez o wiele lepszy. Jedyne co na minus to widoczne są drgania kierownicy (widoczne, lecz kładąc rękę na kierownicę w ogóle ich nie czuć) - myślę, że jest to przez to, że kupiłem zamienniki Fortune Line Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miklaas Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 jaki koszt tych poduszek??? sam wymieniałeś?? dużo roboty przy tym?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 I jak stwierdziles ze akurat te poduszki masz do wymiany? Na jałowym też miales drgania budą przed wymianą? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawowo Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Kosz dwóch poduszek silnika z Fortune Line to 193 zl z groszami. Kupowałem w InterCars. Podjechałem do znajomego mechanika, wziął go na kanał i tych poduszek praktycznie nie było. Zrobił mi to po znajomości - za wymiane dwóch poduszek silnika, jednej poduszki skrzyni biegów, napinacza paska alternatora, założenie nowego paska, wymiana oleju, filtra oleju, filtra powietrza wziął ode mnie 100 zl. Komfort jazdy się poprawił. Wcześniej przy odpalaniu i gaszeniu bardzo mocno targało budą. Teraz jedynie zauważyłem minimalne drgania kierownicy, ale myśle, ze to przez zamienniki, a nie ori. Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 W aso jedna poducha 540zl a druga 440zl o ile dobrze usłyszałem heh roznica jest Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawowo Opublikowano 2 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2016 (edytowane) Jakość i trwałość też jest pewnie o wiele inna EDIT: wibracji już nie ma w ogóle, pewnie poduchy musiały sie "uleżeć" Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka Edytowane 3 Kwietnia 2016 przez dawowo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
emil.wasiak.7 Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Kwietnia 2016 Przyczyną moich drgań, telepania itd była pęknięta prawa "łapa" skrzyni biegów. Nowa łapa, poduszka lemforder, pod silnikiem dwie ori. Efekt docelowy osiągnięty- nic nie trzęsie Pękniętą łapę zobaczyłem dopiero po poluzowaniu poduszki- pękła przy samym końcu, więc jeśli ktoś będzie miał taki problem jak ja to niech zwróci na to uwagę. Wszystkie prace wykonałem sam, za pomocą podjazdu z desek i lewarka do uniesienia skrzyni i silnika. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 (edytowane) Dzisiaj wszedłem pod swoje auto,nie zauważyłem nic niepokojącego w poduszkach tylko w jednej od spodu jakby taki czerwony nalot.zrobiłem zdjęcie,zobaczcie,może to resztki oleju z poduchy? od skrzyni poduchy wyglądają ładnie,nic nie naderwane ani nie zerwane.dodam że im teraz cieplej to coraz bardziej czuć drgania silnika w środku auta. Edytowane 28 Kwietnia 2016 przez tkamicki5 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tak to olej z poduchy. Nie kupuj zamienników bo lepsze ori bez oleju. Ori poduchy AVON w sewisie to wydatek rzędu 350zł za sztuke, dobrze jest załatwić sprawną używke. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Tak tylko teraz skąd znalezc pewną używaną ori?kurka wodna heh W sumie jak bymmial 350zl dac za nową ori to jeszcze pikuś u mnie wbrodnicy w aso zaspiewali sobie 500zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 28 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2016 5 baniek za jedną poduche? To chyba są obłożone złotem Jedz na pobliski szrot, na pewno mają poduchy. Numery poduszek znajdziesz u wujka google, a wagę sprawnej poduszki gdzieś na forum passata (ja niestety już nie pamiętam ile dokładnie waży sprawna ori poducha) - jest to jedna z najpewniejszych sposobów sprawdzenia czy poduszka jest sprawna. Jak już będzies miał ją w ręce to przy uchu potrząśnij nią i jak chlupie to od razu możesz sobie ją odpuscić. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Mają miec coś ok.750g racja? Po stronie kierowcy to jest lewa poducha tak? Na szrot w wagą musze jechać hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hezen Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2016 Jeśli chodzi o wage to chyba tak. A czy lewa/prawa od strony kierowcy... już nie pamiętam, najlepiej dowiedzieć się jaki ma numer dana poducha i taką właśnie szukać. Wysłane z mojego GT-I9100 przy użyciu Tapatalka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 A jeśli chodzi o wymiane to jak to wygląda? Za co mam podlewarować silnik najlepiej no i czy musze popuszczać reszte poduch żeby tą jedną wymienić? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoS4 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Mają miec coś ok.750g racja? Po stronie kierowcy to jest lewa poducha tak?Na szrot w wagą musze jechać heheKolego i co byles z waga na poszukiwaniaxh :)Ostatecznie na allegro lub w google wyszukaj sobie auto czesci daniel , z okolic bielska bialej, moze beda mogli pomoc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Nie bylem jeszcze,po święcie mam zamiar właśnie szukać. A Ty braćes od nich jakoeś częsci? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PrzemoS4 Opublikowano 2 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2016 Nie bylem jeszcze,po święcie mam zamiar właśnie szukać. A Ty braćes od nich jakoeś częsci?Maja mega wielki wybor nawet ferrari,bentley itp, do swojej s4 kupowalem kilka dupsow, z tym ze jesli czegos nie maja,trzeba dzwonic i pytac bo mi kiedys powiedzieli ze nie maja mozliwosci zeby wystawiac doslownie wszystkohttp://autoczescidaniel.com/allegro/omnie.html Zawsze mozesz przedzwonic i dopytac... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tkamicki5 Opublikowano 10 Maja 2016 Udostępnij Opublikowano 10 Maja 2016 No tak,tylko ciekawe czy zważą mi poduche hehe Poducha kupiona,waga 722g,myśle że ok.jak założe dam znać czy bedzie lepiej,tylko może da ktoś jakąś krótką pomoc jak mniej więcej sie zabrać za tą wymiane byłbym wdzięczny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi