milio86 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Witam autko a4 z 2004 r avf skrzynia 6. Dzisiaj na skrzyżowaniu nagle nie mogłem wbić biegu żadnego na odpalonym aucie jak zgaszę to wchodzą wszystkie biegi jak wbije bieg i odpalę na wciśniętym sprzęgle to jedzie delikatnie do przodu a jak puszcze sprzęgło całkiem to jedzie normalnie ale z kolei biegu nie wybije podczas odpalonego auta macie jakieś pomysły co możne być ?
tomekrst Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Witaj, opisane objawy wskazują na koniec sprzęgła niestety..
iwadrian Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Sprzęgiełko panie się skończyło. To samo miałem w B6 wszystko śmigało az pewnego dnia ten sam objaw co u ciebie. Okazało się, że pękło słoneczko w docisku i nie wysprzęglało do końca.
milio86 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 właśnie tak coś myślałem a powiedzcie ciężko wyjąć skrzynie żeby wymienić całe sprzęgło?
darek181289 Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 nie słyszałeś jakiegoś dźwięku? może wysprzęglik się rozleciał albo pompka? to sprawdź w pierwszej kolejności
tomekrst Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 (edytowane) właśnie tak coś myślałem a powiedzcie ciężko wyjąć skrzynie żeby wymienić całe sprzęgło? To zależy czy grzebiesz coś w autku czy raczej nie interesujesz się zbytnio mechaniką. Cały proces nie jest zbyt skomplikowany, potrzeba w sumie tylko w miarę dobrej pamięci, oczywiście kilku kluczy i kogoś do pomocy żeby ja zrzucić, bo jest dość ciężka. Jest w internecie sporo kompletnych poradników jak to zrobić od A do Z. Jeśli nie czujesz się na siłach możesz zawsze odstawić do mechanika, jeżeli materiał będziesz miał własny to skasują Cię w granicach 250-300 zł. Pozdrawiam. Edytowane 14 Marca 2016 przez tomekrst
milio86 Opublikowano 14 Marca 2016 Autor Opublikowano 14 Marca 2016 nic kompletnie nie słyszałem po prostu dojechałem do krzyżówki i jak miałem jechać to już nie mogłem wbić biegu żadnego a teraz na kanale odpaliłem auto wszedłem posłuchać i nic sprzęgło jak ciskam nogą normalnie chodzi jak zawsze przy aucie głównie sam robię rozrząd sam wymieniałem robię dla własnych potrzeb tylko wcześniej w citroenie jak miałem to wymieniałem tarcze sam tylko mnie martwi bo wysprzeglik hydrauliczny jest to potem coś odpowietrzać trzeba?
iwadrian Opublikowano 14 Marca 2016 Opublikowano 14 Marca 2016 Nie trzeba odpowietrzać, wysprzęglik odkręcasz i idzie na bok bez rozłączania przewodów.
Rekomendowane odpowiedzi