Kto Wie ten Wie Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Podpowie mi ktos jak sprawdzic jaka mam skrzynie?
Arturoo Opublikowano 19 Marca 2016 Opublikowano 19 Marca 2016 Masz quattro -masz tipa..Jak masz ośkę to multikiem śmigasz
Kto Wie ten Wie Opublikowano 20 Marca 2016 Autor Opublikowano 20 Marca 2016 mam na przód napęd tylko moja skrzynia normalnie zmienia biegi czuje to i widać to na obrotomierzu. to tylko taka wizualka? skrzynia ma pozycje P R N D , i mogę zmieniać biegi ręcznie +/- dodam jeszcze ze jest biegów 6 wyświetla mi na fisie
House Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 (edytowane) Obstawiam multi. Najpewniej to podłączyć pod kompa lub sprawdzić wizualnie, na skrzyni od spodu masz tabliczkę znamionową. Mój tiptronic ma 5 biegów, a lewarek opcje PRNDS plus zmianę lewarkiem lub łopatkami w kierownicy Edytowane 20 Marca 2016 przez House
Arturoo Opublikowano 20 Marca 2016 Opublikowano 20 Marca 2016 mam na przód napęd tylko moja skrzynia normalnie zmienia biegi czuje to i widać to na obrotomierzu. to tylko taka wizualka? skrzynia ma pozycje P R N D , i mogę zmieniać biegi ręcznie +/- dodam jeszcze ze jest biegów 6 wyświetla mi na fisie W cvt nie odczuwa się zmian W multi i tipie czuć
Dominik93 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 mam na przód napęd tylko moja skrzynia normalnie zmienia biegi czuje to i widać to na obrotomierzu. to tylko taka wizualka? skrzynia ma pozycje P R N D , i mogę zmieniać biegi ręcznie +/- dodam jeszcze ze jest biegów 6 wyświetla mi na fisie W cvt nie odczuwa się zmian W multi i tipie czuć Przecież multitronic to nic innego jak cvt, a jednak to są dwie inne skrzynie?
Banan Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 6 biegów na FIS to multitronic ( jest to skrzynia cvt ) Zaloguj się vagiem i podaj numer sterownika.
Dominik93 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Wczoraj logowalem się vagiem i sprawdziliśmy kod sterownika i okazał się multitronickiem. Kolega wyżej pisze ze w cvt nie czuję się zmian biegów co jest prawda, a niżej pisze ze w multitronic czuć zmianę biegów a jedna i druga to taka sama skrzynia, więc już pogubiłem się chyba kolega wprowadza w błąd
Dominik93 Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 (edytowane) A jednak czuć jakby zmianę biegów połączoną z szarpnieciem w tym samym czasie Edit. Ja posiadam multitronic i nie czuć szarpniec i ' zmiany ' biegów. Edytowane 21 Marca 2016 przez Dominik93
Arturoo Opublikowano 21 Marca 2016 Opublikowano 21 Marca 2016 Panowie źle napisałem... Mi chodziło o porównanie cvt np. z nowych Japończyków do starej bądź co bądź multi
Decybell Opublikowano 16 Grudnia 2019 Opublikowano 16 Grudnia 2019 W dniu 20.03.2016 o 21:11, Arturoo napisał: W cvt nie odczuwa się zmian W multi i tipie czuć w sprawnym multitronicu nie "czuć" zmian biegów, bo ich zwyczajnie nie ma... chyba że chcesz rozmawiać o manualnej zmienie zakresów (+/-) i że czuć jakies szarpnięcie jak obroty wzrastają przy redukcji lub spadają przy zmianie do góry, to nawet nie błaznuj, bo to nie jest działanie skrzyni, tylko twoje...
Rekomendowane odpowiedzi