przemek1259 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Witam, mam obrobione śrubki od oświetlenia rejestracji, muszę wymienić żarówki ale nie mam jak odkręcić tych śrubek... Macie jakieś pomysły na to? Pozdr
kubabkb Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 mam ten sam problem, myslem zeby dostac sie od strony tapicerki klapy bagaznika i wymontowac cala listwe.
Golden05 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 (edytowane) spróbuj nabic większego torxa Edytowane 28 Marca 2016 przez Golden05
kubabkb Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Golden robiles tak u siebie? ciezko ogolnie bedzie tam nabic torxa zdjemujac nawet tablice rejestracyjna.
Golden05 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 nie robiłem, ale ogólnie tak sobie radze z takimi sróbkami, wiem że ciezko ale inny pomysł mi nie przychodzi do głowy gdyby ona wystawała było by wieksze pole manewru
mara4 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 u siebie wyrywałem wszystko od środka ,wymontowałem blendę zrobiłem to na stole ,rozwierciłem małym wiertłem główkę zdemontowałem lampki resztę szczypcami wykręciłem
rafal1985 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Dokładnie jak koledzy piszą. Żeby to dobrze zrobić musisz dostać się od bagażnika i wykręcić cała blendę. Potem pozostaje rozwiercenie starych śrub i złożenie wszystkiego z powrotem .
sebul Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 A ma ktos foto pogladowe gdzie sa sruby od blendy ?
staniek Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Tapicerkę klapy musisz zdjąc i śruby się znajdą.
sebul Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Tyle to ja wiem, ale jak ja zdjac by czegos nie polamac ? Dzieki poradom na forum, jak sciagalem tapicerke drzwi, nic nie polamalem
staniek Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Jeśli chodzi o sedana to nie pomogę za bardzo, w avancie są chyba cztery śrubki i kilka metalowych spinek. Może znajdziesz na forum jak te spinki są rozmieszczone. Delikatnie działaj to nic się nie powinno uszkodzic
taxford Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Ja na jesień zeszłego roku poradziłem sobie z tym za pomocą małego wiertła i potem małego wykrętaka+ wkrętkarka. Poszło jak po maśle. Wykrętaki jakieś lipne za 5zł ale dały rdae
sebul Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Jeśli chodzi o sedana to nie pomogę za bardzo, w avancie są chyba cztery śrubki i kilka metalowych spinek. Może znajdziesz na forum jak te spinki są rozmieszczone. Delikatnie działaj to nic się nie powinno uszkodzic Czyli nie ma tam plastykowych spinek ? Sa tylko metalowe ?
staniek Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 Tak to wygląda, są trzy wkręty i kilka spinek metalowych jak mi się zdaje.
Gremlin0209 Opublikowano 28 Marca 2016 Opublikowano 28 Marca 2016 http://a4-klub.pl/index.php?/topic/286918-wymiana-listwy-oswietleniowej-tablicy-rejestracyjnej-w-tylnej-klapie-tzw-listwa-uchwytowa/
COXymoX Opublikowano 9 Kwietnia 2016 Opublikowano 9 Kwietnia 2016 (edytowane) Ja u siebie rozwierciłem te wkręty cienkim wiertłem tylko trzeba się przyłożyć do tematu i starać się zrobić to na środku wkrętu. Wtedy klosik ładnie zejdzie z rozwierconym łebkiem wkręta a to co zostało w oprawce bez problemu wykręcisz szczypcami. Nowe dajesz z nierdzewki i po kłopocie Oczywiście robione wszystko na samochodzie bez rozbebeszania czegokolwiek i bez zdejmowania tablicy. Wkrętareczka, dobre, ostre wiertełko i idzie jak w masło Edytowane 9 Kwietnia 2016 przez COXymoX
b4jor Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 ja również się męczyłem z odkręceniem śrubek ale jak pojechałem na wymianę kół to spytałem czy mi to zrobią i mechanik w 5 minut ogarnął temat nawiercając małym wiertłem i wykręcając pozostałość... i nawet nic nie zapłaciłem za to...
Voucher Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 A jakich śrubek używacie do przykręcenia oświetlenia? Może jakies na torx? Nie powiem, bo tez namęczyłem się aby wyciągnąć śrubę i chciałbym tego uniknąć w przyszłości.
wyzyk83 Opublikowano 30 Września 2017 Opublikowano 30 Września 2017 ja mam nacięte brzeszczotem na płaski bo też ktoś je prędzej objechał
Rekomendowane odpowiedzi