Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B5 ADP] Zawieszenie przednie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wszystkie B5 miały przednie zawieszenie identyczne. od 1,6 - 2,8 w quattro też chyba to samo (przód) .

będzie pasować[br]Dopisany: 28 Listopad 2008, 23:10_________________________________________________ Mówie o wahaczach. Jeśli myślisz o sprężynach , to pewnie do 1,8 są twardsze . więc będzie za sztywno . Amory w każdym są takie same. poza zawieszeniem oryginał utwardzonym 1BE , tu amory są inne.

Opublikowano

Sprężyny między 1.6 i 1.8 różnią się minimalnie, byłoby ok. Do 1.6/1.8 nie można pakować sprężyn o Vek, albo diesla...

Opublikowano

dokładnie 1.8 i 1.6 raczej bedą miały takie same sprezyny, a co do wahaczy to są takie same.

Opublikowano

Górne wahacze napewno te same :decayed: Ale nie wiem jak dolne :mysli:

Opublikowano
panowie a do 2,6 v6 to od 1,6 będzie to działać czy inne szukać ?

jeśli chodzi o wahacze to raczej będą te same natomiast sprężyny i amorki juz raczej nie bo 1.6 jest lżejsze z przodu<mniejszy silnik> jak założysz te amorki i sprężyny od 2.6 do 1.6 to auto pójdzie do góry a jak na odwrót to pójdzie w dół i będzie dobijało na nierównościach

Opublikowano

ozi_wells, a wahacze dolne proste będą te same?.. Bo wiesz mam taki komplet które kupiłem do 1.8T i nie pasują :mysli:.. Mały cienki sworzeń...

Opublikowano

a amory i sprężyny z a4 1.9 tdi będą pasować do 1.8 ???

Opublikowano

Amory tak.. Na sprężynach od tdi może stać wyżej :decayed:

Opublikowano
panowie a do 2,6 v6 to od 1,6 będzie to działać czy inne szukać ?

jeśli chodzi o wahacze to raczej będą te same natomiast sprężyny i amorki juz raczej nie bo 1.6 jest lżejsze z przodu<mniejszy silnik> jak założysz te amorki i sprężyny od 2.6 do 1.6 to auto pójdzie do góry a jak na odwrót to pójdzie w dół i będzie dobijało na nierównościach

w takim razie sprężyny od tdi szukać do 2,6
Opublikowano

strasznie kombinujecie :wallbash:

Opublikowano

d

strasznie kombinujecie :wallbash:

do 2,6 ciężko znaleźć zawieche a na sportowej ja nie będę jezdził z zona w ciąży :) dlatego szukam alternatywy
Opublikowano

ozi_wells, a wahacze dolne proste będą te same?.. Bo wiesz mam taki komplet które kupiłem do 1.8T i nie pasują :mysli:.. Mały cienki sworzeń...

Łączniki stabilizatora są na tulejach (najpopularniejsze) i sworzniach kulowych (rzadziej spotykane)

trzeba sprawdzić organoleptycznie :hi: