Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Turbosprężarka po regeneracji z allegro

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamówiłem turbine z alledrogo. Dla czlowieka bez pojecia jak ja to wyglada calkiem w porzadku. Mozna stwierdzic ze jak nowa.

Niestety moj mechanik jest innego zdania - twierdzi ze nie przejedzie ona nawet 1000km i jak chce zebym ja wstawil to na wlasna odpowiedzialnosc.

Postraszyl mnie ze jak sie rozleci to mam po silniku... ;/ Dokladnie przyczepil sie zarysowan na wirnikach.

Pokazalem zdjecia sprzedawcy i stwierdzil ze jest wszystko OK.

Wrzucam zdjecia i chetnie zasięgnę Waszej opinii.

PS. Zdjęcia są dobrej jakości można śmiało "zoomować"

IYYQeU.jpg

iLMwjy.jpg

3iQKMu.jpg

h47xqz.jpg

Edytowane przez inzKornel

Opublikowano

Wirnik ma widoczne uszkodzenia. Istnieje ryzyko, że nie będzie wyważony i po jakimś czasie ulegnie uszkodzeniu. Czy firma która robiła regeneracje daje Ci jaką gwarancje? Wyniku z pomiarów turbiny?

Opublikowano

widziałem chyba to "cudo" na Allegro za 850zł .. k03s z gwarancją... cena z kosmosu.. widać idzie w parze z wykonaniem :)

Opublikowano

Jeżeli wg. sprzedawcy turbo jest ok to niech sobie je sam założy :P odeślij tego gniota z powrotem...

Opublikowano
  • Autor

Wirnik ma widoczne uszkodzenia. Istnieje ryzyko, że nie będzie wyważony i po jakimś czasie ulegnie uszkodzeniu. Czy firma która robiła regeneracje daje Ci jaką gwarancje? Wyniku z pomiarów turbiny?

Z turbiną dostałem kilka papierków m.in. to co niżej + faktura i karta gwarancyjna. Gwarancja obejmuje "wady materiałowe i technologiczne w okresie 24 miesiecy"

I6SiY1.jpg
mYFTWh.jpg
CFaHu9.jpg
Opublikowano

Koledzy a ja mam pytanie czy turbo z BEXa pasuje plug & play do BFB? No i czy warto kupować w ciemno z allegro od firmy turboladers ?

Edytowane przez dam18t

Opublikowano

Korpus wyszkielkowany, wirnik nie dotkniety i nowe lozyska. Niestety tak wyglada regeneracja.

Opublikowano

Jakbym takie turbo dostał to bym się ani sekundy nie zastanawiał...

Opublikowano

Wiekszosc zakladow daje 12 miesiecy skoro masz 24miesiace to montuj i nie wnikaj bo 3/4 turbin po regeneracji tak wyglada.

Nie ma takiej opcji zeby od tak turbo sie rozlecialo.

Opublikowano

http://diesel.pl/kontakt.html 90km od ciebie, Wymieniał mi koło kompresji w 1.8t, turbawka chodzi do dziś, chłopak ma pojęcie, nowe maszyny a co najważniejsze w turbawkach ze zmienną geometrią ustawia również przepływ. Szczerze mogę polecić.

Po za tym twoja turbawka jest chałupniczo zregenerowana. Nawet się nie zastanawiaj nad założeniem - odsyłaj. Wżery na łopatkach świadczą o ciałach obcych w dolocie - będzie gwizdać. Jeśli założysz i padnie po 2 msc to i tak sprzedawca się wypnie, będzie chciał fakture z warsztatu za założenie, na której powinno być zaznaczone że była wymiana oleju, filtrów, czyszczenie dolotu itd. - a na koniec stwierdzi że była źle eksploatowana.

Edytowane przez b-rad

Opublikowano

Koledzy a ja mam pytanie czy turbo z BEXa pasuje plug & play do BFB? No i czy warto kupować w ciemno z allegro od firmy turboladers ?

Pasuje , ale dostać zdrową sztukę graniczy z cudem.