Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Zaproponowany przez gazownika zestaw do 1.8T - wasze opinie i uwagi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No i gra :)

Oby służyło :)

Opublikowano
W dniu 3.01.2018 o 19:30, Bartoszzz napisał:

Panowie, chce do swojego wrzucić instalację gazową. Trochę podkoksowany do 263km/347Nm. 

Dostałem propozycję takiej konfiguracji:

Sterownik Stag 4 Qbox Basic lub +200zł za Qbox Plus/Qnext

Reduktor KME Extreme

Wtryski AC W03 lub Barracuda 130

Zbiornik w cenie do 55l.

Wielozawor Tomsetto Extra

Weze Parker, Faro fi 8, zawor tankowania pod klapka, sciagany kolektor do nawiertow.

Zestaw 3500zl (plus ew. doplata do sterownika)

Co myslicie o tym ? Warto pchac sie w to ? Dolozyc te 2 stowki do sterownika ?

Tutaj też spokojnie będzie pasować Brc Sequent 32, możesz rozważyć, poczytać. Cena porównywalna, żywotność jest.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

U mnie w leonie BRC sq32 świeżo zamontowane. Mam nadzieję, że posłuży do końca kadencji mojego leona :) Gdyby ktoś chciał jakichś informacji jak to wszystko przebiegło to chętnie udzielę. Pozdrawiam i dzięki za porady z forum. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Czy ktoś może polecić jakiegoś gazownika w rejonie Bolesławca. Pytałem u jednego w Legnicy, ale jak usłyszałem, że nie ściąga kolektora do wiercenia to odpuściłem.

Opublikowano

Możecie polecic cos z okolic Warszawa - Siedlce, montaż w BEXie tak do 240KM

Opublikowano
32 minuty temu, kamiles900 napisał:

Możecie polecic cos z okolic Warszawa - Siedlce, montaż w BEXie tak do 240KM

Jak Siedlce to Mr Garage Marcin Rożen, a jak ma być naprawdę profi to W-wa: Auto Dakar, Klinika Lpg na Czardasza, Autowojownicy lub Gs-auto na Marywilnskiej.

Opublikowano

Ktoś zakładał instalację na śląsku/w małopolsce? Warsztat godny polecenia?

Opublikowano
5 godzin temu, zeflik napisał:

Ktoś zakładał instalację na śląsku/w małopolsce? Warsztat godny polecenia?

Zerknij, może coś wybierzesz :Phttps://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1BQTG8bV_c2dg6p2oM49CjxrJDsI&ll=50.16503989137603%2C20.18717052226566&z=9

Opublikowano

Na Śląsku to Silesia Cars Instalacje Gazowe STAG mogę polecić tylko swoje trzeba odczekać w kolejce bo dużo zgłoszeń zawsze mają ;)

Opublikowano
  • Autor
Na Śląsku to Silesia Cars Instalacje Gazowe STAG mogę polecić tylko swoje trzeba odczekać w kolejce bo dużo zgłoszeń zawsze mają [emoji6]
Potwierdzam. Warto im powierzyć robotę.
Ostatnio w sobotę byłem na przeglądzie.
Na samą korektę mapy 3 tyg czekania
Opublikowano

Ale ma LPG forum ten Silesia to wszystkie rozumy pozjadał..

Opublikowano

Dostałem dziś wycenę zestawu:

Elektronika
AC STAG 4 Qbox Plus

Reduktor
2 x R 01 150

Wtryskiwacze
Hana 2000 4 cyl

Zbiornik
Toroidalny 55l

Całość za 2300zł z montażem.

Co o tym sądzicie? Pierwszy raz słyszę o montażu dwóch reduktorów. Czy takie rozwiązania się praktykuje?

Opublikowano
6 minut temu, elvis1 napisał:

Dostałem dziś wycenę zestawu:

Elektronika
AC STAG 4 Qbox Plus

Reduktor
2 x R 01 150

Wtryskiwacze
Hana 2000 4 cyl

Zbiornik
Toroidalny 55l

Całość za 2300zł z montażem.

Co o tym sądzicie? Pierwszy raz słyszę o montażu dwóch reduktorów. Czy takie rozwiązania się praktykuje?

Na moje to w pierwszej kolejności zmień gazownika. Po drugie to po kiego wsadzać dwa reduktory? Ile będziesz miał ps pod maską ? 

Po trzecie, instalacja do turbo za 2300 to gość musi być magiczny, założy za tyle ale kto Ci wystroi ?? Odpuść gościa, wejdź sobie na LPG forum i tam masz podane bardzo dobre warsztaty i na pewno znajdziesz coś dla Siebie ☺️

Przy zakładaniu dopłać za butlę i wsadź największą jaka Ci wejdzie ☺️

Edytowane przez k232

Opublikowano

No właśnie jeżeli chodzi o moją okolice (Bolesławiec) to niestety żaden z forumowiczów nie zaproponował nic w pobliżu. Pod maską standardowo 163 konie (nie zamierzam nic kombinować ze zwiększaniem mocy). Wystrojenie niby w cenie. Gwarancja 2 lata.

Też mnie zastanawia ta opcja z 2 reduktorami....???

Opublikowano
3 minuty temu, elvis1 napisał:

No właśnie jeżeli chodzi o moją okolice (Bolesławiec) to niestety żaden z forumowiczów nie zaproponował nic w pobliżu. Pod maską standardowo 163 konie (nie zamierzam nic kombinować ze zwiększaniem mocy). Wystrojenie niby w cenie. Gwarancja 2 lata.

Też mnie zastanawia ta opcja z 2 reduktorami....???

Wchodziłeś w ten link i próbowałeś znaleźć jakiś konkretny warsztat koło Siebie lub kawałek dalej?? 

https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1BQTG8bV_c2dg6p2oM49CjxrJDsI&ll=50.16503989137603%2C20.18717052226566&z=9

Opublikowano

Wchodziłem w link. Najblizej Wrocław-100km. Średnio mi się widzi później z każdą pierdołą i regulacją śmigać do wrocka.

Byłem dzis u gazownika...te dwa reduktory to pomyłka w ofercie. Chodzi o jeden reduktor R 01 250-czerwony. W tej cenie może też mi założyć Barracudy.

Zamiast miedzi fi 8 montuje zestaw na przewodzie teflonowym fi 6. Jak wspomniałem o zbyt małym przekroju to tłumaczył że średnica miedzi fi 8 to jest po zewnetrznej, a przewodu teflonowego po wewnetrznej.

A co forumowicze powiedzą na temat rurek teflonowych?

Opublikowano

Na temat rurek nie znam się w ogóle ale z tego co się czyta to zawsze do silnika z Turbo montują Fi 8.

Jeżeli gaz będzie dobrze założony i wystrojony to przez 100k km będziesz jeździł tylko na wymianę filtrów, lepiej pojechać te 100 km do konkretnego warsztatu niż robić na miejscu u Siebie a później mieć problemy.

Za 2300 do silnika z turbo to jest założone na takiej zasadzie - a masz Pan i weź pan sp***dalaj.

Do turbo to przynajmniej 2800-3000 zł i wtedy masz wszystko na tip top.

Opublikowano
1 godzinę temu, elvis1 napisał:

A co forumowicze powiedzą na temat rurek teflonowych

jak nie zamierzasz podnosić więcej mocy to rurka faro  fi 6 wystarczy,faro fi 8 stosuje się do mocy w okolicach 200 i więcej koników,nie ważne czy to turbo czy wolnossak, Barracuda lepsza od Hany bo ta ostatnio podupada,ale zapytaj o wtryski W03 od Staga,niczym nie ustępują wyżej wymienionym ale za to są rozbieralne,co jest dużym plusem przy naszym gazie

Opublikowano

4 godziny temu, k232 napisał:

Na temat rurek nie znam się w ogóle ale z tego co się czyta to zawsze do silnika z Turbo montują Fi 8.

Jeżeli gaz będzie dobrze założony i wystrojony to przez 100k km będziesz jeździł tylko na wymianę filtrów, lepiej pojechać te 100 km do konkretnego warsztatu niż robić na miejscu u Siebie a później mieć problemy.

Za 2300 do silnika z turbo to jest założone na takiej zasadzie - a masz Pan i weź pan sp***dalaj.

Do turbo to przynajmniej 2800-3000 zł i wtedy masz wszystko na tip top.

Wg mnie to troche upraszczasz sprawę, bo skoro można zainstalować instalację na takich komponentach za 2300 to reszta...czyli róznica w cenie do 2800 to jest przycinka innego gazownika. I tez nie jest powiedziane, że będzie dobrze zrobiona. No chyba, że zakład z polecenia.

Edytowane przez elvis1

Opublikowano
3 minuty temu, elvis1 napisał:

No chyba, że zakład z polecenia.

4 minuty temu, elvis1 napisał:

tez nie jest powiedziane, że będzie dobrze zrobiona.

cena zależy od regionu,za tą samą instalację gdzie indziej można zapłacić w granicach 4 tysi,choć w twoim wypadku-cena trochę niska to dogadałbym się konkretnie z gazownikiem jak i gdzie wszystko ma być zamontowane,żeby nie było że wysypie instalację na silnik i połapie trytkami,wtryski gazowe najlepiej sprawdzają się jak są zamontowane pojedynczo na trójnikach lub rozdzielaczu i tak wymagaj od gaziarza