Skocz do zawartości
IGNOROWANY

[B6 BKE] Proszę o pomoc w rozszyfrowaniu błędu 01366

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Jak w temacie proszę o pomoc w rozszyfrowaniu błędu 01366 (Otwarcie po sygnale zderzenia/Opened Due to Crash Signal). Błąd występuje w sterowniku 46- Układ komfortu. Czy może to być związane z faktem, że na wyświetlaczu FIS cały czas wyświetla mi się informacja otwartej tylnej maski a oświetlenie bagażnika nie gaśnie z pozostałym oświetleniem? Maska jest zamknięta! Usuwanie błędu nic nie pomaga po chwili jest od nowa. Jak można usunąć tą usterkę?

:( :( :(

Z góry wielkie dzięki.

Piotrek

Opublikowano

Są tylko dwie możliwości albo auto było uderzone i sterownik airbag wysłał sygnał do modułu centralnego o otwarcie drzwi( co by było łatwiej ludziom wyjść). 2 Masz problem z okablowaniem między modułami centralnego a airbag

Opublikowano

Są tylko dwie możliwości albo auto było uderzone i sterownik airbag wysłał sygnał do modułu centralnego o otwarcie drzwi( co by było łatwiej ludziom wyjść). 2 Masz problem z okablowaniem między modułami centralnego a airbag

grzanek85 wielkie dzięki za info. Masz może jakiś pomysł jak to naprawić?

Najbardziej ciekawe jest to, że usterka pojawiła się kilka dni temu- auto nie miało dzwona. Może być to spowodowane wilgocią i jakimś dziwnym przebiciem?

Czy można to jakoś przekodować, czy coś podobnego?

[br]Dopisany: 30 Listopad 2008, 13:55_________________________________________________Witam ponownie,

Odpowiadając sam sobie na problem może pomogę innym.

Przyczyną błędu było "zasyfienie" mikrowyłącznika tylnej klapy. Wystarczyło przelać zamek jakimś środkiem czyszczącym pod ciśnieniem a potem smarem w spray-u i dolegliwości ustąpiły. Błąd wykasowałem i już się nie pojawia. :>

Pytanie do adminów: Może warto to umieścić w FAQ diagnostyki VAG- temat nie był wcale tak jasny z opisu błędów, wręcz sugerował inne przyczyny.

Opublikowano

gdzie ten wyłącznik sie znajduje bo ja mam ten sam problem

pozdr

Opublikowano

gdzie ten wyłącznik sie znajduje bo ja mam ten sam problem

pozdr

Nie wiem czy pytanie aktualne ale wyłącznik jest w zamku tylnej klapy i nie za bardzo opłaca się go rozbierać i naprawiać bo w ASO można go dostać za około 120PLN. Z tego co się też dowiedziałałem to zamki są identyczne w skodach i może tam można kupić taniej.

Dla ułatwienia numer części 4B9827505N.

sorki za zwłokę ale nie zauważyłem pytania,