zradek1 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 (edytowane) Witam występowało w moim samochodzie piszczenie przy skręcie kierownicą maksymalnie do oporu np. przy parkowaniu Wymieniłem pasek alternatora firmy continental i dalej piszczy. tylko jak na maxa skręcę kierownice do oporu, zimą rzadko to występuje, latem się nasila... Przy zmianie rozrządu mechanik sprawdzał wszystkie rolki i mówił że są okey. Edytowane 30 Kwietnia 2016 przez zradek1
staff01 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Może coś przy kole piszczy, a nie w silniku?
zradek1 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 nie, na postoju też to się dzieje gdy kierownicę skręcę na maxa..
staff01 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Wspomaganie? Sprawdź jak sytuacja z płynem wygląda bo może będziesz musiał wymienić
zradek1 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Autor Opublikowano 30 Kwietnia 2016 wspomaganie działa dobrze, płyn jest czysty niezanieczyszczony. piszczenie jest wtedy gdy na max skręcie trzymam kierownicę, do oporu, puszcze kierownicę cisza... wydaje mi się że to może być sprzęgiełko alternatora, gdy na nie patrze z góry to widzę że ma wahania małe ledwo widoczne, nie kręci się prosto, jednak nie słychać żeby ten dźwięk wydobywał się z niego...
staff01 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Opublikowano 30 Kwietnia 2016 Jak masz znajomego diagnostę to podjedź do niego niech zajrzy co tam się dzieje przy tym skręcie. Na moje oko to coś z układem kierowniczym może być albo półoś - łożysko i poduszka na amorach(u kolegi to byli winowajcy). Wiadomo trzeba to widzieć, żeby móc cokolwiek powiedzieć
martini_man Opublikowano 8 Maja 2016 Opublikowano 8 Maja 2016 Nie jestem znawcą, ale wydaje mi się że przy maksymalnym skręcie pompa wspomagania daje maksymalny opór i po prostu zaczyna się po niej ślizgać pasek i stąd ten pisk, podobny jak przy luźnym pasku. Oczywiście to tylko takie moje teoretyczne rozważanie, mogę się mylić.
Vipers33 Opublikowano 17 Maja 2016 Opublikowano 17 Maja 2016 zradek 1 wymień płyn od wspomagania,ori to koszt 30 pln za 1L. Kup dwa,jednym przelać aby oczyściło układ,a drugim zalać.Stawiam 99%,że to pompa od wspomagania Znajdziesz nawet na forum jak samemu można to zrobić
Rekomendowane odpowiedzi