icemerc Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Siemka. Problem polega na tym, iż jak wiadomo śruba zderzaka jest na imbus M6 ale w moim przypadku obrobiła się w srodku i..... włąśnie i co dalej? dostep fatalny, praktycznie zero dostepu do przecinaka czy szlifierki czy wiertarki....co radzicie>? próbowałem kleju do metalu aby wkleic imbus ale bez powodzenia... jakieś pomysły? bede wdzieczny za pomoc
jospethe Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Przyspawać lekko bita do obrobionej śruby.
icemerc Opublikowano 1 Maja 2016 Autor Opublikowano 1 Maja 2016 nabić bita porządnie nie ma zbytnio miejsca aby przywalić młotkiem....
jospethe Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 Albo naciąć piłką do metalu i spróbować odkręcić płaskim wkrętakiem.
darko Opublikowano 1 Maja 2016 Opublikowano 1 Maja 2016 wyjąć lampy i odkręcić odboje zderzaka od podłużnic, wyjdzie wtedy cały zderzak z belką,
kaczaza5 Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Najszybciej takie śruby wykręca się torx'ami. Dopasowujesz taki żeby nie chciał wejść i wbijasz go młotkiem. Musi puścić
--Rafcio-- Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 Najszybciej takie śruby wykręca się torx'ami. Dopasowujesz taki żeby nie chciał wejść i wbijasz go młotkiem. Musi puścić Też mu to poradziłem i jednak chyba to nie jest takie proste bo śruba jest troszkę w głąb tej kratki i nie ma jak tam uderzać.
GreGoriO Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 wykrętaki.... wiercisz małym wiertłem i i wkręcając taki wykrętak WYKRĘCASZ śrubę http://www.proficentrum.pl/2516,wykretaki-do-urwanych-srub-5szt-3-18mm.html
icemerc Opublikowano 2 Maja 2016 Autor Opublikowano 2 Maja 2016 prubowałem nabić torx - niestety zbyt małe pole manewru aby z odpowiednia siła przyłożyc młotkiem. Z wykrętakiem też problem bo nie ma miejsca na wiertarke aby prosto wiertło wkręcic...
GreGoriO Opublikowano 2 Maja 2016 Opublikowano 2 Maja 2016 jeśli wejdzie imbus tym bardziej masz miejsce na wiertarkę zastosuj głowice kątową ,
huzio00 Opublikowano 3 Maja 2016 Opublikowano 3 Maja 2016 Ja jak imbus się obrobi nabijam splaina. Ze zderzakiem też to przerabialem Wysłane z mojego B15Q przy użyciu Tapatalka
Rekomendowane odpowiedzi