eryczek93 Opublikowano 19 Października 2017 Autor Opublikowano 19 Października 2017 12 godzin temu, Damjan napisał: Dobry wybór jeśli chodzi o radio choć pewnie będziesz miał brak info na FIS. RNS-E jest za drogie w porównaniu do tego co oferuje. Jego jedyny plus to wygląd. Na ali chcesz kupić? Kupiłem już, a nawet już je dostałem
eryczek93 Opublikowano 3 Listopada 2017 Autor Opublikowano 3 Listopada 2017 (edytowane) Kolejny update. Auto przeszło generalny remont zawieszenia z przodu. Mój portfel płacze. Wymieniono: - łożyska kół przednich SKF - amortyzatory przód bilstein B4 - sprężyny 1BA na 1BE, przód kat 6, tył 9 - zestaw wahaczy przednich firmy SKV Germany na sprawdzenie Po całej operacji wiadomo zbieżność przód / tył. Niestety na bilsteiny nie wpasowały się talerzyki z b5... No ale to było do przewidzenia. Auto siadło fajnie, nie za nisko. Mimo braku talerzyków z b5 z przodu - zostały założone te z zestawu od bilsteina - przód całkiem ładnie siedzi. Zobaczymy jak się ułoży po czasie... Auto jeździ jak po sznurku, jestem mimo wydanej kasy bardzo zadowolony. Fotostory z zabawy: No i gotowe Później dodam porównanie przed i po jak tylko uda mi się zrobić foto w tym samym miejscu No i powoli już kończę zabawę z modzeniem całości wewnątrz, a to cieszy mnie bardziej. Ale to już niedługo... Edytowane 13 Maja 2018 przez eryczek93
kaman Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 A tak się bałeś Czekam na zdjęcia po zmianie amorków, ciekaw jestem ile siadło
eryczek93 Opublikowano 4 Listopada 2017 Autor Opublikowano 4 Listopada 2017 (edytowane) W dniu 4.11.2017 o 09:08, kaman napisał: A tak się bałeś Czekam na zdjęcia po zmianie amorków, ciekaw jestem ile siadło Powiem tak. Nie mierzyłem przed, ale przód siadł elegancko Nie za nisko, jeździ się super. Jestem bardzo zadowolony Tył dałem sprężyny BE jedną kategorie niżej i jakoś nie widzę, żeby było niżej. Pewnie siadło jakieś +/- 1cm, ale też jest ok. Edytowane 13 Maja 2018 przez eryczek93
kaman Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Rzeczywiście, tył chyba nic nie siadł, a jak siadł to minimalnie Przód za to teraz wygląda znacznie lepiej, ale coś czuję, że za jakiś czas pójdziesz jeszcze bardziej w dół
Bknz Opublikowano 4 Listopada 2017 Opublikowano 4 Listopada 2017 Podrzuć gdzie nabyłeś zestaw do otwierania klapy?
eryczek93 Opublikowano 5 Listopada 2017 Autor Opublikowano 5 Listopada 2017 W dniu 4.11.2017 o 20:22, kaman napisał: Rzeczywiście, tył chyba nic nie siadł, a jak siadł to minimalnie Przód za to teraz wygląda znacznie lepiej, ale coś czuję, że za jakiś czas pójdziesz jeszcze bardziej w dół To juz jest moja granica w obnizaniu auta. Nigdy nie podobaly mi sie gleby i uwazalem to za nienormalne takie okaleczanie auta Jedynie co jeszcze kiedys moze rozwaze to kola 18. Ale na ten moment jest miodzio ja otrzymalem efekt zamierzony i jesli chodzi o glebienie to koniec W dniu 4.11.2017 o 20:45, Bknz napisał: Podrzuć gdzie nabyłeś zestaw do otwierania klapy? Kolega Jaguaro z forum
eryczek93 Opublikowano 5 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 5 Grudnia 2017 (edytowane) Kolejna aktualizacja - najpierw był chaos A po miesiącu wszystko na swoim miejscu. Podgrzewane fotele przednie z A6 C6 półskóra z alcantarą, podgrzewane z czujnikiem zapięcia pasów i pakietem światło Android 7.1 + kamera cofania Dołożenie pakietu światło, podgrzewania i czujnika pasów u Domina. Do podmianki został jeszcze moduł komfortu, bo ten który akurat miałem niestety jest w wersji I, a potrzebuję wersję II i musiałem go zdemontować, a zamontować stary. Dojdą jeszcze projektorki w tapicerkę drzwi, ledy pod nogi, clh plus ledy w przeciwmgielne, ale o tym już w kolejnej aktualizacji Edytowane 13 Maja 2018 przez eryczek93
Aleq Opublikowano 13 Grudnia 2017 Opublikowano 13 Grudnia 2017 Można śmiało rzec, że nie taki "szarak" z tego "szaraczka". Oby tak dalej.
gardom Opublikowano 17 Grudnia 2017 Opublikowano 17 Grudnia 2017 Szacunek za wytrwałość i konsekwencje : )
eryczek93 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 24 Grudnia 2017 (edytowane) Zgodnie z zapowiedziami poprzedniego posta - wpadł moduł komfortu w najwyższej wersji dla B6. Szybkie kodowanie wszystko ładnie pięknie. Przyszły ledy od Tomnika. Na pierwszy ogień ledy pod stopy No i wymiana ledów z elektronicznego na ledy Tomnika w bagażniku. Różnica widoczna Do wymiany zostały mi jeszcze ledy w postojówkach, ale niestety pogoda nie rozpieszcza, więc zrobię to w innym terminie... Siedząc zamknięty w aucie podczas cholernej ulewy udało mi się ulepić nieori moduł CLH w halogeny. Moduł został umieszczony nad MCE. Wieczorem nagram filmik jak to działa. Niestety posiadając MCE w wersji HIGH, a jedynie 2 wyjścia w module CLH, mogłem zasilić tylko 2 żarówki... Jednak ori CLH robi lepszą robotę, bo auto jest dookoła oświetlone. No cóż jest tak i na razie tak zostanie W przeciwmgielne mam zamiar wrzucić mocne ledy, ale to już w styczniu. Przy okazji dłubania w aucie zmieniłem sobie kodowanie świateł na skandynawie. Bajer spoko, tylko szkoda, że długie nie chcą się załączać przy przełączniku w pozycji "0". Przy okazji wczoraj umyłem furę, bo po zrobieniu 2kkm bez mycia wyglądała fatalnie Oczywiście pakiecik zima. Tyle na dziś Edytowane 13 Maja 2018 przez eryczek93
marky2552 Opublikowano 24 Grudnia 2017 Opublikowano 24 Grudnia 2017 W środeczku widzę zaszalałeś czas na zewnątrz będzie coś ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
eryczek93 Opublikowano 27 Grudnia 2017 Autor Opublikowano 27 Grudnia 2017 W dniu 24.12.2017 o 15:47, marky2552 napisał: W środeczku widzę zaszalałeś czas na zewnątrz będzie coś ? Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka Powoli dorastam już do zmiany na coś nowszego, a A4 planujemy zostawić narzeczonej, więc z zewnątrz chyba tylko ściema szyb i tyle Co jak co fajnie byłoby rzucić dokładki w kolor plus jakieś listwy s line i chociażby lotkę, auto od razu nabrałoby innego charakteru. No ale to... Zobaczymy
eryczek93 Opublikowano 18 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 18 Stycznia 2018 (edytowane) Nowa wycieraczka Q7 z 2016r od @Exmi. Do tego nowa wycieraczka Valeo 330mm w drodze. Nowe wycieraczki przedniej szyby ASO. Wymiana z niewypałów - denso. Nie polecam. Zrobiłem w końcu porządek z kablami i uruchomiłem tylne głośniki + suba w androidzie Plus wymiana brzęczyka w liczniku Edytowane 13 Maja 2018 przez eryczek93
Gac3k Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 O delfinek. Piękny. Zerknij sobie na czarne lampy na przód. W moim byłym małyszu wyglądały super. Pytanie odnośnie ledów od Tomnika. Naprawdę tak mocno dają? Zastanawiam się nad zakupem.
eryczek93 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2018 30 minut temu, Gac3k napisał: O delfinek. Piękny. Zerknij sobie na czarne lampy na przód. W moim byłym małyszu wyglądały super. Pytanie odnośnie ledów od Tomnika. Naprawdę tak mocno dają? Zastanawiam się nad zakupem. Z tymi lampami to temat do przemyślenia, bo depo w całkiem niezłej cenie są Na ten moment z lampami to planuję wrzucić ledy zamiast hidów, nowe ledy od tomnika w postojówki, rozkleić je, skleić masą klejąco uszczelniającą i spolerować. U mojej narzeczonej taki patent w A3 wyszedł genialnie, lampy nie parują i w końcu jest mega widoczność. Co do ledów tomnika... Ja te w podsufitce mam takie 'allegrowe' i dla wielu osób są bardzo mocne, więc tomnika w podsufitkę muszą być serio bardzo mocne. Mówię tu o przodzie i środku. W bagażniku mam ledy tomnika i jestem zadowolony bo lubię mieć dobrze oświetlony bagażnik. Ledy na stopy są mocne, a to mi też pasuje. Postaram się zrobić ci fotki jakieś takie w lepszej jakości jakoś np. jutro
marky2552 Opublikowano 19 Stycznia 2018 Opublikowano 19 Stycznia 2018 O delfinek. Piękny. Zerknij sobie na czarne lampy na przód. W moim byłym małyszu wyglądały super. Pytanie odnośnie ledów od Tomnika. Naprawdę tak mocno dają? Zastanawiam się nad zakupem.Te od tomnik to petarda mam je u siebie i jestem mega zadowolony Wysłane z mojego SM-G930F przy użyciu Tapatalka
eryczek93 Opublikowano 22 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2018 (edytowane) Tak wygląda działanie tego CLH, na razie ustawione mam na 20 sekund, ale będę musiał zmienić na 30. Niestety zapalają się na chwilę mijania, ale zakupiłem już 2 diody i po montażu powinny załatwić sprawę W dniu 19.01.2018 o 20:13, Gac3k napisał: Naprawdę tak mocno dają? https://postimg.org/gallery/1zmmpyjj0/ Tak to wygląda jak na dworze jest ciemno. Dodatkowo wrzucam tu swoje spostrzeżenia odnośnie kompletu ori wycieraczek na przód. Wycieraczki te, mimo że są takie same, są oznaczone - na stronę kierowcy i pasażera. Na plus, bo nie pomylisz się montując je odwrotnie. Do tego dodatkowo na wycieraczce są dwa paski plastikowe, które dociągają gumę. Zrobione już 500km i oczywiście jakość oryginału - zbiera perfekcyjnie i chodzi cicho. Nigdy więcej podrabiańców. Edytowane 13 Maja 2018 przez eryczek93
eryczek93 Opublikowano 28 Stycznia 2018 Autor Opublikowano 28 Stycznia 2018 (edytowane) Kolejna wymiana olejowo - filtrowa Przy okazji udało się zrobić parę foto skończonego już wg mnie środka Plus moja inwencja twórcza Fajnie byłoby zacząć modzić coś w końcu na zewnątrz i raczej w tym sezonie jednak coś tam ruszy do przodu Edytowane 13 Maja 2018 przez eryczek93
Rekomendowane odpowiedzi