Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Szary Avant / Prawie wszystko mający ALTek ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor
1 minutę temu, kamil-vag napisał:

Z tej klimy, to już doktorat możesz napisać :)

No dokładnie, oby badania tego tragicznego przypadku zakończyły się tym razem powodzeniem :)

Opublikowano

Trzymam kciuki za operacje... To tak jakbyśmy mieli gdzieś jeszcze jechać :whistling:

Czyli następnym razem do samochodu w czapce i rękawiczkach :JC_fan:

Opublikowano
  • Autor

Serwis klimy zrobiony. Wymieniony skraplacz, osuszacz, dysza rozprężna i kompresor, układ płukany i złożony na nowych oringach.

Przy okazji zrobiony cały napęd paska PK (Ori napinacz i rolka odwracająca) do tego wymienione koło pasowe z łożyskiem jednokierunkowym na alternatorze (Ina).

Przy okazji grzebania okazało się że termostat cieczy chłodzącej trzymał się tylko siłą woli. Na szczęście miałem już wcześniej kupiony nowy, bo przy wymianie alternatora w zeszłym roku wyglądał już podejrzanie.

IMG_20200514_133021.jpg

IMG_20200514_133654.jpg

IMG_20200514_132608.jpg

Do całości wpadła nowa osłona silnika i ślizgi zderzaka, stare elementy były połamane i latały.

Aha no i dzisiaj mała zmiana we wnętrzu :)

zmieniłem schowek na taki pod zmieniarkę i dorzuciłem zmieniarkę CD teraz mapa może siedzieć w RNSie, a w schowku 6cd do szybkiego odpalenia ?

IMG_20200515_114223.jpg

Opublikowano

Kurde, teraz to będzie chłodziło:JC_fan:

W mojej B6 też muszę zobaczyć cały układ, bo nic nie chłodzi. Poprzedni właściciel nabijał gaz, ale ni ma:no:

Opublikowano

Obyś nigdy tam nie musiał już zaglądać do tego układy kliimatyzacji, bo za cenę tych serwisów to byś drugie B6 kupił ?

Jak zwykle, kawał dobrej roboty Mati ?

Opublikowano
  • Autor
3 godziny temu, Adam87 napisał:

Kurde, teraz to będzie chłodziło:JC_fan:

W mojej B6 też muszę zobaczyć cały układ, bo nic nie chłodzi. Poprzedni właściciel nabijał gaz, ale ni ma:no:

Mam nadzieję że tym razem będzie sukces.

Jak nie masz gazu to lepiej nie jeździć bez, druga sprawa że jak masz pusty układ to możesz wyciągnąć dyszę dławiącą i zobaczyć co na niej jest, da to ogólny pogląd na stan układu.

Kamil za te wszystkie graty co wsadziłem do auta to pewnie bym kupił auto z minimum 2012 roku ?

Opublikowano
42 minuty temu, MaTeo85 napisał:

Kamil za te wszystkie graty co wsadziłem do auta to pewnie bym kupił auto z minimum 2012 roku ?

:tonguemad: No sądzę, że nie jeden z nas tak ma ?

Opublikowano
  • Autor

Właśnie przed chwilą dostałem od @kamil-vag świeże szpiegowskie fotki mojej nowej lampy ? druga się jeszcze robi.

Gęba mi się cieszy jak dzieciakowi ?

Kamil naprawdę piękna i profesjonalna robota.

received_2693940040930118.jpeg

received_707645656638367.jpeg

received_670006130518882.jpeg

Zestaw złożony jak już wcześniej wspominałem na soczewce Evox-R 2.0 z dedykowanym adapterem zaprojektowanym przeze mnie, nowym żarnikiem Osram xenarc 4300k i przetwornicą Valeo.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

Ehh trochę auto teraz poczeka zanim wrócę z roboty (wg. planu ok 8 lipca), nie udało się zakończyć tematu klapy bagażnika przed wyjazdem bo się lakiernia trochę ociągała. No ale mimo problemów i takich tam, to jestem zadowolony z ich roboty. Nie udało się ocalić uszczelki z szyby więc postanowiłem że wkleję nową Pilkingtona (z uwagi na cenę bo ori cena trochę boli w czasie wirusa i mniejszych wpływów do kieszeni) ew. pogadam jeszcze u szklarza czy dało by się wyciąć moją szybę bez strat i założyć do nowej klapy.

Poniżej kilka fotek jak wyszła klapa z malowania :)

IMG_20200604_114506.jpg

IMG_20200604_114529.jpg

IMG_20200604_114519.jpg

IMG_20200604_114525.jpg

IMG_20200604_114514.jpg

IMG_20200604_114517.jpg

PS. w głowie zrodził się kolejny mały modzik, ale to innym razem opowiem :)

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
Godzinę temu, MaTeo85 napisał:

PS. w głowie zrodził się kolejny mały modzik, ale to innym razem opowiem :)

Jacy wszyscy ostatnio tajemniczy :whistling:

Opublikowano
1 minutę temu, lewiatan1989 napisał:

Jacy wszyscy ostatnio tajemniczy :whistling:

Kto taki ?

??

Opublikowano
Teraz, kamil-vag napisał:

Kto taki ?

??

Dwóch takich :polew:

Opublikowano
1 godzinę temu, lewiatan1989 napisał:

Dwóch takich :polew:

Oni juz wiedzą o kogo chodzi:whistling:

Opublikowano
  • Autor

Oj tam trzeba budować napięcie :) hehe co tak wszystko od razu na tacy podać? Z drugiej strony jak się nie uda zrobić moda albo się człowiek rozmyśli, to nie będzie zawodu bo nikt nie będzie wiedział o co chodziło :polew:

Opublikowano
23 godziny temu, MaTeo85 napisał:

Oj tam trzeba budować napięcie :)

Następny 'elektryk" . :guma:

Opublikowano
  • Autor
23 minuty temu, dekiel 13 napisał:

Następny 'elektryk" . :guma:

Hehe. Większość modów oparta jest jak by nie było o jakieś zabawy z prądem i kabelkami :polew:

Wrócę z podbojów norweskich to uchylę rąbka tajemnicy :)

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

No dobra... Przyszedł czas na mały uodate w temacie.

Wróciłem do kraju i w końcu udało się zakończyć temat klapy bagażnika (no może nie w 100%, gdyż urwał się jeden zaczep od siłownika, był w kiepskim stanie i gwint w budzie nie wytrzymał, czekam na nitonakrętki i będę robił reanimację.)

Teraz zadek prezentuje się tak:

IMG_20200716_162913.jpg

Chyba zostanie bez żadnych znaczków :)

oczywiście wpadł nowy Ori 3ci stop, nowa szyba Pilkington'a, a sama klapa była cała lakierowana.

Kilka fotek z przebiegu prac:

IMG_20200716_151840.jpg

IMG_20200716_124527.jpg

IMG_20200716_095133.jpg

IMG_20200716_095518.jpg

IMG_20200715_172158.jpg

Tak wyglądała stara klapa, szkoda jej trochę ale nie mogłem już patrzeć na tego rudego bąbla.

IMG_20200715_172224.jpg

Z kolejnych tematów udało się wyrwać zderzak że spryskami w spoko cenie. Jest już ogołocony ze wszystkiego, czeka na dokładkę. Jak będzie to poprzecinane wszystko jak trzeba i pojedzie do lakierowania.

IMG_20200714_144551.jpg

Do kompletu że zderzakiem wpadła mi w ręce Ori lotka na klapę z B6 więc też pójdzie w lakier :) a na deser odebrałem dzisiaj z ASO małe gadżety pod zderzak :)

IMG_20200716_145558.jpg

Przy okazji zamówiłem i odebrałem zaworek zwrotny z wężem od wspomagania układu hamowania. Niestety stary był nie sprawny i zawsze wywalało błąd w silniku. Myślałem że to wina dodatkowej pompy vacum elektrycznej więc jakiś czas temu zmieniłem na nowszą (z A5 chyba z 2014 roku) jednak winowajcą był zaworek.

IMG_20200716_164003.jpg

IMG_20200716_165857.jpg

A po za tym wszystkim dostałem pierwszą paczkę od @kamil-vag z masą zabawek do xenona :) wiązki kablowe na części, czujniki samopoziomu, sterownik xenonu, zbiorniczek plynu i masę innych drobiazgów które przydadzą się przy robieniu moda :) jeszcze się lamp od Kamila doczekać nie mogę ?

IMG_20200715_145355.jpg

IMG_20200715_145352.jpg

Kolejne podziękowania dla kolegi Darka @lewiatan1989 za wielką pomoc i przechowanie zabawek zamawianych na odległość, bez niego nie było by zderzaka, lotki, i gratów do TPMSa :)

No i na sam koniec zastanawiałem sie5 gdzie te wszystkie sterowniki upchnąć (fonon i tpms) i dorwałem stelaż pod moduł haka na którym udało się zamontować sterowniki TPMS (to jego Ori miejsce) oraz przerobiłem troche samą obudowę sterownika od xenonu tak żeby zamontować wszystko w jednym miejscu.

IMG_20200715_142828.jpg

Uff to chyba tyle na dzisiaj ?

A nie czekajcie... Jeszcze kupiłem olej bo zbloza5 się czas wymiany i przy okazji swe płukanki Archoil'a AR2300 i AR 2820.

Ta pierwsza dzisiaj w ilości 125ml trafiła do silnika, pojeżdżę z nią ok 1000km i zmienię olej przy okazji płucząc jeszcze tą AR2820 i zaleję świeżego Ravenola VMP 5W30.

IMG_20200714_204615.jpg

Na zdjęciu zestaw dla 2ch aut (A4 i Seat)

Teraz to już chyba naprawdę wszystko ?

IMG_20200715_142828.jpg

Opublikowano

Klapa pięknie się teraz szkli...

Graty są, no to teraz do roboty ?

Samopoziom i spryski to kupa roboty, ale warto mieć to w pełni ori i legalne ? zejdzie żeby ogarnąć wiązki i wszystko rozkręcić i pomocować, ale chyba warto dla bixow... 

Na lampy poczekasz... Ale myślę, że będziesz zadowolony, to będzie taka wisienka na torcie dla Twojego auta ?