Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

[B6] Szary Avant / Prawie wszystko mający ALTek ? :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Autor

Przede wszystkim dołożone po to żeby kontrolować temp oleju w silniku i oleju w skrzyni. Mam nadzieję że uda się dołożyć funkcjonalność żeby wyświetlać dane z tpms i dodatkowo po wbiciu wstecznego bloki z odległościami dla danego czujnika ale nad tym autor vfiza ma popracować.

W przyszłości chodzi mi po głowie jakiś SWAP na 2.0tfsi z automatem w Q ale to na razie luźne myślenie :)

Opublikowano

Widzę pomysł na tytuł "Najbogatszy ALT Multitronic' :D 

Opublikowano

Ja już dawno mówiłem, że to najlepiej wyposażone ALT na forum będzie :P a może i w PL hehe

Opublikowano
  • Autor

Hehe, możemy szukać konkurencji na forum :) jak ktoś widział lub wie że jest taki ALTek z wypasem dajcie znać :) może się zainspiruję czymś.

A tak poważnie to silnik zawsze można zmienić :naughty: a co z wyposażenia dołożone to już w aucie zostaje :)

Ciekawe co jeszcze można dołożyć do mnie? jakieś pomysły? :polew:

Opublikowano
21 minut temu, MaTeo85 napisał:

Ciekawe co jeszcze można dołożyć do mnie? jakieś pomysły? :polew:

Masz grzany tył? :D 

Opublikowano

@Bart-S swego czasu miał dobrze doposażona sztukę

Opublikowano
  • Autor
21 minut temu, Arszen napisał:

@Bart-S swego czasu miał dobrze doposażona sztukę

Autko Bartka znam, w sensie czytałem jego temat.

Wiele jest kolegów co mają więcej bajerów u siebie niż ja :) tu w formie konkurencji chodzi o znalezienie konkretnie takiej B6ki z silnikiem ALT :) oczywiscie "zawody" z przymrużeniem oka.

Co do kolejnych modów to:

- chodzi mi po głowie słonecznik z pilotem od Homelink'a w kolorze szarym, niestety znalezienie takiego graniczy z cudem chyba że ktoś ma z was na handel taki słonecznik.

- mam w piwnicy lodówkę w schowek więc może wpadnie do auta? Tylko szkoda mi trochę miejsca w schowku.

- myślę też nad roletkami w tylne drzwi, gdyby ktoś miał boczki z roletami od avanta w kolorze soul to proszę o info

- grzanej kanapy nie chcę bo szkoda wydawać hajs jak i tak nikt tam nie siedzi, córa jeszcze ładnych kilka lat będzie miała fotelik, a z czasem audi będę jeździł sam bo żonie będzie trzeba znaleźć coś lepszego niż Seat, niestety nie chce nim jeździć.

- pdc przód? Nie chcę bo to w żadnym wypadku nie jest pomocne, a ustrzelić zderzak pod spryski i pdf do tego w sline to już graniczy z cudem, nawet nowego w ASO już nie ma w tej wersji.

- jeszcze po głowie chodzi mi przesiadka na MCE z B7 i zmiana szyby pod czujnik deszczu.

- czarnego sufitu z sline nie chcę bo będzie za ciemno dla mnie, mam dół czarny do tego dekory w Black piano więc sufit zostaje szary dla jakiegoś kontrastu.

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano
8 godzin temu, MaTeo85 napisał:

pdc przód? Nie chcę bo to w żadnym wypadku nie jest pomocne, a ustrzelić zderzak pod spryski i pdf do tego w sline to już graniczy z cudem, nawet nowego w ASO już nie ma w tej wersji.

I dobrze, bo to za wiele mi nie pomaga ? jest tylko jako kolejny haczyk z dodatkowego wyposażenia, no i wydatek jak padną czujniki... Dlatego ciekaw jestem tych Twoich Vemo, może jak trochę zarobię znowu na lampach to kupię na próbę też żeby zobaczyć czy dadzą radę ? pewnie i tak je założę szybciej niż Ty ???

Opublikowano
  • Autor
14 minut temu, kamil-vag napisał:

Dlatego ciekaw jestem tych Twoich Vemo, może jak trochę zarobię znowu na lampach to kupię na próbę też żeby zobaczyć czy dadzą radę ? pewnie i tak je założę szybciej niż Ty ???

Bardzo prawdopodobne bo moje muszą czekać do lutego zanim pojadą do malowania. Niestety z moją pracą już tak jest że człowiek nigdy nie wie kiedy trzeba jechać i na ile.

Z innych niż Vemo są też na rynku z Hella 6PX 358 141-251 więc może warto takie przetestować też? myślę że i jedne i drugie będą o niebo lepsze od chińczyków z allegro po 30zł.

Cena oryginału powala bo na dzień dzisiejszy w ASO jeden czujnik to 509zł :facepalm:

co do lamp to wczoraj się ktoś ogłaszał na forum że kupi Bixy :) więc działaj

Opublikowano

Podziwiam Cie, ze dalej dodajesz i dodajesz kolejne graty :)

Czujnik jakosci powietrza masz?

Opublikowano
25 minut temu, trepek napisał:

U mnie niby jest, jednak nie zauważyłem nigdy żeby wewnętrzny obieg powietrza zamykał się automatycznie a w kodach wyposażenia mam tak:

Ogrzewanie-układ klimatyzacji 9AK Climatronic z kontrolą recyrkulacji sterowaną
czujnikiem jakości powietrza" Nie zawiera freonu.

Posiadam też przycisk OFF w panelu klimatyzacji.

O co chodzi?

Opublikowano
  • Autor
Godzinę temu, trepek napisał:

Podziwiam Cie, ze dalej dodajesz i dodajesz kolejne graty :)

A no dodaje bo lubię ten samochód :) jest po prostu dopasowany do mnie, a braki uzupełniam ciągle.

Co do czujnika jakości to nie mam, jest to jakiś pomysł więc przemyśle jak mi się gdzieś w oczy rzuci klimatronic z grzanymi stołkami, 2din z b6 i pod czujnik

Opublikowano
33 minuty temu, pelonek1 napisał:

U mnie niby jest, jednak nie zauważyłem nigdy żeby wewnętrzny obieg powietrza zamykał się automatycznie a w kodach wyposażenia mam tak:

Ogrzewanie-układ klimatyzacji 9AK Climatronic z kontrolą recyrkulacji sterowaną
czujnikiem jakości powietrza" Nie zawiera freonu.

Posiadam też przycisk OFF w panelu klimatyzacji.

O co chodzi?

Generalnie jak jechałbyś za jakimś smrodzącym dieslem to powinien sie włączyć obieg zamknięty.

Opublikowano
Teraz, trepek napisał:

Generalnie jak jechałbyś za jakimś smrodzącym dieslem to powinien sie włączyć obieg zamknięty.

Czuję często te smrodzące diesle i nic się nie włącza niestety. Mam B7 i jest przycisk OFF a nie mam drugiego przycisku od obiegu wewnętrznego tego z literką A czyli automatycznego - czy tak ma być u mnie, czy może ktoś wymienił panel klimatyzacji? W ogóle to zajrzę czy jest ten czujnik pod maską. Z kodów wyposażenia wynika że powinien być raczej?

Opublikowano

Jak masz przycisk OFF na panelu climatronika to nie bedzie dzialac Ci czujnik jakosci powietrza.

Opublikowano
2 godziny temu, pelonek1 napisał:

Czuję często te smrodzące diesle i nic się nie włącza niestety. Mam B7 i jest przycisk OFF a nie mam drugiego przycisku od obiegu wewnętrznego tego z literką A czyli automatycznego - czy tak ma być u mnie, czy może ktoś wymienił panel klimatyzacji? W ogóle to zajrzę czy jest ten czujnik pod maską. Z kodów wyposażenia wynika że powinien być raczej?

https://a4-klub.pl/topic/115990-montaż-i-działanie-czujnika-jakości-powietrza-klimatronic/

Opublikowano

A jaki masz pomysł na homelinka...ori czy przeróbka jak w poniższym wątku?

Opublikowano
  • Autor
28 minut temu, lucasek napisał:

A jaki masz pomysł na homelinka...ori czy przeróbka jak w poniższym wątku?

Niestety Ori homelink jest już trochę przestarzały i nie współpracuje z wieloma nowszymi bramami. Najprostszy sposób to przerobienie panelu tak żeby służył tylko za przyciski do pilotów schowanych gdzieś w niewidocznym miejscu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
  • Autor

Chwilę mnie nie było, ale nie oznacza to że nic nie działam :)

Odbieram wszelkie możliwe graty i w przyszłym tygodniu daje mały zestaw zabawek do lakiernika:

- zderzak przód S-line (ori nowy) z dokładką (z allegro)

- listwy drzwi S4 ori w bardzo fajnym stanie

- zderzak tył ori S-line z PDC i wydechem na jeden kominek pod mojego ALTka

Do tego wszystkiego brakuje mi już tylko środkowej kratki, przez chwilę chodziła mi po głowie ori z aso ale ok. 600zł to trochę przegięcie, choć używki nie są specjalnie tańsze. Ostatecznie wpadnie Golf VI GTI w plaster miodu (mniejsza szansa że zaraz ktoś ukradnie).

Z innych ciekawych zabawek odebrałem daszek i moduł Homelink'a. Postanowiłem że sprawdzę najpierw czy na ori module zaskoczy moja brama do hali garażowej, jak nie to pobawię się lutowanie i przerabianie pod dedykowany pilot do bramy.

Przyszłościowo zaopatrzyłem się w lustro fotochrom z kompasem z B7 z czujnikiem deszczu (chodzi mi ciągle swap mce po to żeby mieć ori rozwiązanie do DRLi. Drl będę miał wsadzony w halogeny, dorwałem lampy 2w1 przeciwmgielne i drl z homologacją i wszystkimi znakami na kloszu, nie pasują idealnie ale myślę że będzie dobrze. Jutro mam w planie przymiarki i modzenie uchwytów do tych lampek.

Wpadnie też nowa klamka drzwi pasażera z wersji USA, wcześniej kupiłem taką do malowania, ostatecznie ta wpadła nówka, a ta co była leci do Kamila.

Kupiłem też 4 nowe dekle do felg więc te wrócą do oryginalnego koloru, listwy drzwi też idą w kolor, jak nie będą mi pasowały to prysnę gumą w sprayu na czarny mat czy jakiś grafit.

IMG_20210211_170428.jpg

IMG_20210211_165719.jpg

IMG_20210211_170404.jpg

IMG_20210208_152204.jpg

Edytowane przez MaTeo85

Opublikowano

To była cisza przed burzą  ??️?

Nie mogę się już doczekać jak wrzucisz to wszystko na auto i porobisz zdjęcia ?