McArius Opublikowano 16 Lutego 2007 Opublikowano 16 Lutego 2007 Wtam, dziś już mam dosyć - oto historia: kupiłem niedawno przywiezioną zza zachodniej granicy czerwoniutką A4 B5 rok 1999... ślicznie wyglądała na tych sprężynkach H&R co je tam jakiś niemczarek wstawił.. i właśnie dzisiaj moja cierpliwość sięgneła zenitu.. na tym się jeździć po nie da i tyle !! dzisiaj manwerując na parkingu znów "naderwałem" przedni dodatek pod zderzak (te czarne plastikowe cóś) i podjałem decyzję o wywaleniu tych H&R'ów i podniesieniu auta na ludzką wysokość w związku z tym mam pytanie: 1. może mnie tu ktoś podratowąć jakimś linkiem gdzie mógłbym odpowiednie sprężyny zamowić / zakupić / wirtualnie obejrzeć 2. albo namiary na firmę (telefon czy cóś) co to takie cuda sprzedaje i ma na stanie - bo różni tuningowcy od siedmiu boleści to mają.. jak się zamówi najpierw < szukanie na allegro dało mizerne efekty a używek z chiny nie wsadzę.. nie w zawieszkę > 3. jaki jest oryginalna wysokość audiczki - taka fabryczna dzięki
platiniumm Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 poszukaj moze kogos na forum co obnizal swoja a4 i sobie odkupisz od niego oryginalne sprezynki seryjne. ja mam swoje ale niestety nie bede sie ich narazie pozbywal
Gość spedyt Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 podjałem decyzję o wywaleniu tych H&R'ów i podniesieniu auta na ludzką wysokość Jeżeli dla Ciebie "ludzka wysokość" to fabryczna wysokość to dostaniesz sprężyny w każdym sklepie motoryzacyjnym
wojtas-audi Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 Albo po prostu napisz ze chcesz sie zamienic za sprezynki, ktos z klubu moze byc chetny
McArius Opublikowano 17 Lutego 2007 Autor Opublikowano 17 Lutego 2007 dzięki wszystkim za sugestie ale dalej pociągnę parę pytań... otóż powrócenie do fabrycznej wysokości to ostateczność.. najbardziej by mi odpowiadało obniżenie samochodu tak około 2 cm od stanu fabrycznego, dlatego pytam co byście polecili i gdzie to znaleźć
SebMis Opublikowano 17 Lutego 2007 Opublikowano 17 Lutego 2007 to musisz poszukać zawiasu "audi sport" one przeważnie były -20mm i moim skromnym zdaniem najlepsze rozwiązanie
kred Opublikowano 18 Lutego 2007 Opublikowano 18 Lutego 2007 mam taki sam problem , ludzie doradzcie !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! jakie sprezyny zeby nie bylo za miekke i nie wygladalo jak sunaca motorowka z dziobem do gory po wzburzonych falach. jedna wystajaca studzienka i po zawodach. [ Komentarz dodany przez: zdeniu: 18-02-2007, 22:38 ] kolego raz już Cie prosilem o coś
McArius Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 to musisz poszukać zawiasu "audi sport" one przeważnie były -20mmi moim skromnym zdaniem najlepsze rozwiązanie szukam i szukam tego cuda w necie i znaleźć nigdzie nie mogę... masz jakieś sugestie, byłbym wdzięczny
kred Opublikowano 19 Lutego 2007 Opublikowano 19 Lutego 2007 jest na to sposob.... zdejmij kolo i zobacz czy nie masz amorow regolowanych(gwintowanych) jak nie masz zainwestuj w nie ustawisz sobie wysokosc jaka tylko bedziesz chcial i problem znika. mialem taki sam problem i myslalem ze poplyne z kasa na nowa zawieche uratowaly mnie regolowane amory. samochod nie stracil na wlasciwosci jezdnych poza tym jest duzo wiekszy przeswit. pozdrawiam wszystkich majacy ten sam problem
McArius Opublikowano 19 Lutego 2007 Autor Opublikowano 19 Lutego 2007 niestety nie mam gwinciaków, niemiaszek który te autko "rasował" zrobił to po łebkach i na standardowych amorkach zasadził tylko krótsze (jak na mój gust za krótkie) sprężyny - dlatego aby nie naciągać i tak ostatnio wydrylowanej kieszeni szukam wyższych (prawie standardowych) sprężynek
Rekomendowane odpowiedzi