soeren Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Hej, Z tygodniowym opóźnieniem, ale się jakoś chyba udało, rzućcie fachowym okiem please. Próby wykonane na IV biegu (jeżeli jest jakakolwiek różnica ) 000 001 003 004 008 010 011 I na prośbę kolegi przemik zaraz po dynamicznych powtórzona raz jeszcze grupa norm 007 (silnik był chyba niedogrzany) w związku z wątpliwościami z posta 22 listopad 007
lukaszr Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 I na prośbę kolegi przemik zaraz po dynamicznych powtórzona raz jeszcze grupa norm 007 (silnik był chyba niedogrzany) w związku z wątpliwościami z posta 22 listopad Auto niedogrzane - pewnie termostat do wymiany. Do reszty bym się nie przyczepił (wróżę temu autu moc jakieś 142 KM w serii +-5KM - pewnie zaraz mój ulubiony kolega Szpankej coś powie )
spanky Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 termostat out ... Do reszty bym się nie przyczepił (wróżę temu autu moc jakieś 142 KM w serii +-5KM - pewnie zaraz mój ulubiony kolega Szpankej coś powie ) pies drapał moc ... jaki jest moment ? ...
letallec Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Rzeczywiscie termostat do wymiany, bo po dynamicznych mialy byc robione 007 i ponownie wyszły źle(tzn temp nadal na poziomi ~81st.C). Poza tym syncho angle 004 sie rozjezdza na wysokich obrotach, wiec napinacz do oglądniecia. A skoro w 004 i 007 sa takie objawy, to pewnie rozrzad do wymiany. Prosze o potwierdzenie Spanky i Lukaszr.
lukaszr Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 pies drapał moc ... jaki jest moment ? ... Hmmm ... 328 nm +-10nm Poza tym syncho angle 004 sie rozjezdza na wysokich obrotach, wiec napinacz do oglądniecia. A skoro w 004 i 007 sa takie objawy, to pewnie rozrzad do wymiany. Prosze o potwierdzenie Spanky i Lukaszr. Wszystko jest ok - takie rozbieżności muszą być przy obciążeniu.
spanky Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Poza tym syncho angle 004 sie rozjezdza na wysokich obrotach, wiec napinacz do oglądniecia. A skoro w 004 i 007 sa takie objawy, to pewnie rozrzad do wymiany. Prosze o potwierdzenie Spanky i Lukaszr. taki rozjazd jest akceptowalny ... Hmmm ... 328 nm +-10nm a przy jakich obrotach ? [dokladnosc do 1 rpm ]
lukaszr Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 a przy jakich obrotach ? [dokladnosc do 1 rpm ] Szpanki, wiem, że mnie doceniasz, ale takim dokładnym wróżbitą to nie jestem - moja szklana kula nie ma jeszcze odpowiedniego softu
spanky Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 a przy jakich obrotach ? [dokladnosc do 1 rpm ] Szpanki, wiem, że mnie doceniasz, ale takim dokładnym wróżbitą to nie jestem - moja szklana kula nie ma jeszcze odpowiedniego softu no coz .. nasuwa sie jedna myśl ... leszcz ...
lukaszr Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 no coz .. nasuwa sie jedna myśl ... leszcz ... Dobra, nie róbmy OT ... cienias
przemik Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 I na prośbę kolegi przemik zaraz po dynamicznych powtórzona raz jeszcze grupa norm 007 (silnik był chyba niedogrzany) w związku z wątpliwościami z posta 22 listopad 007 Termostat do wymiany... kup w ASO... dobrze radze... Reszta juz zostala napisana... Pozdr
GRazny Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Biorąc za przykład powyższe logi mam pytanie... i przepraszam za OT Czy mimo tego że mam na blacie 90st. co oznacza (podobno) że mam ok. 80st. w rzeczywistości - jest szansa że przy sprawnie działającym samochodzie mogę nie wiedzieć że mam uszkodzony termostat???
spanky Opublikowano 3 Grudnia 2008 Opublikowano 3 Grudnia 2008 Biorąc za przykład powyższe logi mam pytanie... i przepraszam za OT Czy mimo tego że mam na blacie 90st. co oznacza (podobno) że mam ok. 80st. w rzeczywistości - jest szansa że przy sprawnie działającym samochodzie mogę nie wiedzieć że mam uszkodzony termostat??? jest ...
przemik Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 Faktyczną temp. plynu pokazuje nam VAG w grupie 007... zegar daje nam tylko obraz poglądowy... kanal 49 klimatronika pokazuje to samo co zegar tylko ze z dokladnoscią do 1*... Pozdrawiam
spanky Opublikowano 4 Grudnia 2008 Opublikowano 4 Grudnia 2008 kanal 49 klimatronika pokazuje to samo co zegar tylko ze z dokladnoscią do 1*... kolega w B6 tego nie zobaczy ...
soeren Opublikowano 4 Grudnia 2008 Autor Opublikowano 4 Grudnia 2008 kolega w B6 tego nie zobaczy ... wink4 Dokładnie, w moim starym dobrym A6 C4 AEL-u można było na klimatronie to sprawdzić. I przy okazji wielkie dzięki za rozszyfrowanie moich logów. Pozdrawiam, Seweryn
Rekomendowane odpowiedzi