cube75 Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 (edytowane) Witam Panowie mam młyn w głowie po całej lekturze o dp na forum,więc poproszę o pomoc w podjęciu decyzji. Niedawno zakupiłem b6 bex i okazało się po badaniu organoleptycznym że turbinka nadaje się do regeneracji (luz wzdłużny na wałku ok.1cm ) na szczęście w nieszczęściu firma która sprowadziła auto w ramach rekompensaty zgodziła się pokryć koszt regeneracji,po zdjęciu turbiny kat jest średniej przepustowości jak twierdzi mechanik i zaproponował żeby zastanowić się na założenie dp w tej chwili,jak wszystko jest na wierzchu (niski koszt wymiany) a druga sprawa że turbina po regeneracji będzie lepiej oddychać niż na kacie. Brałem w przyszłości pod uwagę program. Czy wkładać teraz dp? Obawiam się trochę jak poczytałem jakiegoś metalicznego dzwięku który występuje przy dp. http://allegro.pl/downpipe-1-8t-audi-a4-b5-b6-b7-vw-passat-i6192221869.htmlo takim zestawie myślałem. Za wszelkie podpowiedzi dziękuje i pozdrawiam Edytowane 19 Maja 2016 przez cube75
street_soldier Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 też regenerowałem w swoim aeb turbinę i mimo sprawnego kata, wstawiłem dp. nie żałuję
bobersky Opublikowano 19 Maja 2016 Opublikowano 19 Maja 2016 Nie ma żadnego metalicznego dźwięku. Przynajmniej ja nic nie słyszałem. Tylko po założeniu DP obowiązkowo trzeba wyłączyć drugą sondę w ECU. Ten DP jest dziwny bo na zagięciu jest spawany, wolałbym, żeby był w jednym kawałku. Ja kupowałem stąd: http://rm-motors.pl/pl/downpipe/84-downpipe-206-audi-a4-a6-16-18t-20-vw-passat-16-18t-20.html
cube75 Opublikowano 20 Maja 2016 Autor Opublikowano 20 Maja 2016 Że spawany na zagięciu w czymś to przeszkadza? Wysłane z mojego LG-H955 przy użyciu Tapatalka
toman Opublikowano 20 Maja 2016 Opublikowano 20 Maja 2016 Jesteś pewny, że ten który kupiłeś od rm jest z jednego kawałka i gięty? Szczerze wątpię.. :-) druga sprawa, że jak jest dobrze pospawany, to w niczym spoiny nie przeszkadzają... Nie ma opcji, żeby pękło :-)
tomekhxc Opublikowano 21 Maja 2016 Opublikowano 21 Maja 2016 szczerze to od rm juz bym nic nie kupił , pare lat temu kupilem tłumiki z kwasówki no mało siana one nie kosztowały , po dwóch latach rozpadły sie na spawach .... DP jak najbardziej , zapytaj gregor10 może ci ogarnie kwasiaka
cube75 Opublikowano 25 Maja 2016 Autor Opublikowano 25 Maja 2016 (edytowane) Witam ponownie,dzięki koledze z forum Tomkowi " toman " który ma dostęp do dobrej jakości dp w fajnej cenie skusiłem się na taki modzik i powiem że jest bardzo dobrze! Do tego doszła turbinka po regeneracji i bonus w zakupionym bexie w postaci programu Jest ogień a i dzwięk przyjemny dla ucha.Teraz to by się quattro przydało bo z ośką trudno się zebrać Za wszelkie podpowiedzi dziękuje,pozdrawiam i polecam "toman" Edytowane 25 Maja 2016 przez cube75
scq Opublikowano 26 Maja 2016 Opublikowano 26 Maja 2016 Jeżeli masz wszystko na wierzchu, a katalizator juz nie domaga to w ogóle się nie zastanawiaj. To idealny moment na wstawienie dp. Też polecam Tomka (toman). Mam dp od niego i jest profi wykonany!
karol-str Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Witka, a możecie kogoś polecić co robi do AWX???
zolti2 Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Właśnie, właśnie. Ja też jestem chętny na DP do AVF. Moje auto ma juz 300tysi, więc już czas.
bartez80 Opublikowano 30 Września 2016 Opublikowano 30 Września 2016 Podeslijcie mi kata na wzór to zrobię
dzimny Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 Podeslijcie mi kata na wzór to zrobię Tez bym byl chetny na DP do 2.0TDI
toman Opublikowano 3 Października 2016 Opublikowano 3 Października 2016 (edytowane) Panowie damy radę, będę na dniach robił taki koledze z forum ;-) Edytowane 3 Października 2016 przez toman
karol-str Opublikowano 4 Października 2016 Opublikowano 4 Października 2016 Do jakiego będziesz robił?
Rekomendowane odpowiedzi