Zboqxd Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Witam mam problem pod maską, mianowicie od pewnego czasu słyszę dziwny dźwięk w okolicy silnika, na postoju jest słyszalny po odpuszczeniu pedału gazu (wrzucam na obroty do 2 tys i odpuszczam - słychać jakby "sapnął"), natomiast podczas jazdy podobnie jak na postoju gdy wciskam gaz słychać jak coś syczy i odpuszczam gaz to takie sapnięcie. Może ktoś się spotkał z taką sytuacją? coś doradzi, jakaś nieszczelność? Dla lepszego zrozumienia się wrzucam filmik, dźwięk jest słyszalny od 20 sekundy, nie zwracajcie uwagi na to co kręcę, tylko na to co słychać Dodam że nie mam żadnych "czystych przelotów" wszystko jak z fabryki.
BF10 Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Rolka, napinacz ? Sprawdzałeś paski ? Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Zboqxd Opublikowano 22 Maja 2016 Autor Opublikowano 22 Maja 2016 To bardziej jakaś nieszczelność... dolot, intercooler. Dodam że jedyny błąd na silniku to 17994 - Engine Mount Solenoid Valves (N144/N145) Short to Plus P1586 - 35-10 - - - Intermittent
JanuszK20 Opublikowano 22 Maja 2016 Opublikowano 22 Maja 2016 Mam identycznie to samo. U mnie wystąpiło po gruntownym przeglądzie ( wymiana rozrządu, olejów, filtrów, pasków alternatora itp ) i jeżdze z tymi sapnięciami już od ponad 10 tys kilometrów ale nic się nie dzieje więcej, nie bierze oleju, nie powiększa się dlatego myślę że nie masz co się jakoś specjalnie przejmować
lukasz51237 Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 Ja też myślę, że wszystko jest ok, możesz zrobić logi 11 dynamiczna i 11 bs, żeby sprawdzić jak turbo pracuje, jeśli Cię to martwi.
Ralen Opublikowano 23 Maja 2016 Opublikowano 23 Maja 2016 (edytowane) Miałem to samo, jeździłem tak ze 4 miesiące i strzeliłem z 10 tyś km. Nic się nie działo więc możesz się nie przejmować. U mnie problem się rozwiązał po wyczyszczeniu geometrii turbiny. Zrób logi jw. kolega pisze. Jak przeładowuje lub nie doładowuje to sprawdź układ podciśnienia, wyjmij i wyczyść VNT. Może pomoże Zabawy na 3/4 dnia, ale tak czy siak warto to zrobić. Edytowane 23 Maja 2016 przez Ralen
Zboqxd Opublikowano 28 Maja 2016 Autor Opublikowano 28 Maja 2016 (edytowane) Na dniach ogarnę te logi i postaram się wrzucić! Witam dodaje logi 008 i 011 dajcie znać co myślicie ktoś? coś? Edytowane 26 Maja 2016 przez Zboqxd
mariuszbyd Opublikowano 1 Czerwca 2016 Opublikowano 1 Czerwca 2016 odwiedź temat dziwne odbijanie w filtrze powietrza, wałek rozrządu.
Ralen Opublikowano 3 Czerwca 2016 Opublikowano 3 Czerwca 2016 (edytowane) Podwieszony jest temat jak byk u góry na forum silniki diesel 1.9 a4 b6/b7. Edytowane 3 Czerwca 2016 przez Ralen
Rekomendowane odpowiedzi