Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana licznika a immobiliser .

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. W niedziele zabieram sie za wymiane silnika z 1.8 ADR na 1.8T AEB . Chcialbym eie dowiedziec jaki problem z immo napotkam? Z tego co wiem to bede musial zakodowac licznik ktory mam pod kompa ktorego wloze . Czy to wystarczy ? No i pytanie: Jak zakodowac licznik pod kompa ?

Wysłane z mojego SM-G920F przy użyciu Tapatalka

Opublikowano

musisz miec kod pin licznika i z tym pinem dopiero zabierasz sie za kodowanie.

Opublikowano
  • Autor

Z kad go wezme ?

Opublikowano

Witam. W niedziele zabieram sie za wymiane silnika z 1.8 ADR na 1.8T AEB . Chcialbym eie dowiedziec jaki problem z immo napotkam? Z tego co wiem to bede musial zakodowac licznik ktory mam pod kompa ktorego wloze . Czy to wystarczy ? No i pytanie: Jak zakodowac licznik pod kompa ?

w Twoim aucie nie ma immo w liczniku wiec nic nie musisz robic

Opublikowano
  • Autor

A z kad to wiesz ? Mam licznik zmieniony na pol fis

Opublikowano
  • Autor

No ale kompa wkladam z 98r z silnika AEB

Opublikowano

To jak juz wszystko poskładasz do kupy to normalna adaptacja immo

Opublikowano
  • Autor

No ok . Tylko jak ? Bo duzo potrafie zrobic ale z immo niemam doswiadzczenia . Jesli moglbys wytlumaczyc to bylbym wdzieczny

Opublikowano

Czyli wymieniasz silnik i ecu ale zegary zostają te co masz? Licznik na zegarku ma cyfry 3,6,9,12 czy tylko same kreski?

Edit.

Doczytałem że masz pół fis. Jaeger czy Vdo?

Opublikowano
  • Autor

Vdo " chyba "

Opublikowano

Czarny czy biały tył?

Opublikowano

Najlepiej daj foto.

Jeśli faktycznie masz połfisa vdo to pin wydobedziesz chociażby Commanderem.Mogę podesłać instalke z opisem co i jak. Jak masz jaegera to wtedy vag Tacho (chociaż od razu bym szukał vdo bo jaeger to jajco).

Mając pin sprawa jest prosta. Nie będę się tu rozpisywał bo w sieci tego pełno, wystarczy wpisać adaptacja immo2

Rozumie, że wiązke też zmieniasz?

Opublikowano
  • Autor

No wiazke tez musze zmienic. Pytalem na forum czy wystarczy wiazka az do kompa ( wraz z kompem ) czy dalej ale nikt nie potrafil mi sie okreslic. Foto wysle po poludniu ;)

• 5 lat później...
Opublikowano
W dniu 10.11.2016 o 16:28, booolek napisał:

Tak ale jak masz imo 2 to wkładasz licznik i znając jego pin kodujesz klucze i cyka,,a jak masz imo 3 to wkładając licznik i chcąc zakodować klucze musisz znać też pin poprzedniego licznika...---chyba....

W dniu 26.05.2016 o 02:45, Fazii napisał:

Najlepiej daj foto.

Jeśli faktycznie masz połfisa vdo to pin wydobedziesz chociażby Commanderem.Mogę podesłać instalke z opisem co i jak. Jak masz jaegera to wtedy vag Tacho (chociaż od razu bym szukał vdo bo jaeger to jajco).

Mając pin sprawa jest prosta. Nie będę się tu rozpisywał bo w sieci tego pełno, wystarczy wpisać adaptacja immo2

Rozumie, że wiązke też zmieniasz?

no a nie będzie problemu, że w ECU jest inny login do immo niż w liczniku? Bo immo2 ma swój login w tych miejscach. Pytam bo właśnie chcę wsadzić licznik do auta gdzie było immo2 na inne immo2 ale teraz z FISem. Pin sobie odczytałem z obu liczników, ale nie jestem pewien czy kluczyki też nie muszą być zgodne z loginem.

Opublikowano

Przy immo3 byłby problem. Przy immo2 nie ma takiego problemu. Logujesz się normalnie pinem licznika i adaptujesz na kanale 21

Opublikowano
8 godzin temu, Fazii napisał:

Przy immo3 byłby problem. Przy immo2 nie ma takiego problemu. Logujesz się normalnie pinem licznika i adaptujesz na kanale 21

okej, dzięki, miałem właśnie wątpliwości czy nie pin nie musi być taki sam w liczniku i w ECU, także spróbuję dziś przez vag-com zaadaptować na kanale 21 w 17-Instruments

Opublikowano

Tak jak @Fazii napisał , pin w Ecu tylko od immo3 jest , w immo2 nawet go nie ma i nie mozna odczytać

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Witam.Panowie jestemm na etapie wymiany licznika vdo pełen fis zegarek analog z cyframi na licznik vdo od s4 też z fis i zegarkiem analogowym z cyframi.kostki pasują oryginalnie.Mam problem z pinem nowego licznika ,vag commander pin zczytuje ze starego licznika ale już z nowego nie.Gdzie może być problem?

Opublikowano

podeślij odczytane wsady