Horton Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Witam, podłączyłem wczoraj samochód pod vag i nie mam żadnych błędów ale cały czas wydaje mi się że auto nie za bardzo chce jechać i dużo pali. Temperatura wody na obu czujnikach jest 93 stopnie więc wporzadku. Turba nie sprawdzę przez vag więc zostawię to na weekend, ale narazie chciałbym sprawdzić sondę i przepływomierz tylko nie mam do czego się odwołać. Proszę o informację jakie wskazania powinny być na biegu jałowym a jakie przy obciążeniu i na jakim biegu przy jakich obrotach sprawdzać, chodzi mi o MAF, SONDĘ, DUTY CYCLE. Z góry dziękuję i czekam na cenne informację
Łukasz13 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Opublikowano 16 Czerwca 2016 Zrób normalne logi dynamiczne kanały 002+007, 002+025
Horton Opublikowano 16 Czerwca 2016 Autor Opublikowano 16 Czerwca 2016 A mógłbyś mi wytłumaczyć mniej więcej jak to zrobić bo dopiero zaczynam przygodę z vag? 1 i 2 normalnie a na 3 biegu od niskich obrotów cały gaz i do odcięcia czy do ilu obrotów?
hosearkadio Opublikowano 1 Września 2016 Opublikowano 1 Września 2016 A mógłbyś mi wytłumaczyć mniej więcej jak to zrobić bo dopiero zaczynam przygodę z vag? 1 i 2 normalnie a na 3 biegu od niskich obrotów cały gaz i do odcięcia czy do ilu obrotów? do 5 tysięcy
k232 Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 (edytowane) Panowie na jakim kanale zrobić logi przepływomierza + sprawdzić wypadanie zapłonów w moim modelu? Edytowane 6 Września 2016 przez k232
morbidelli Opublikowano 6 Września 2016 Opublikowano 6 Września 2016 Ja sondę sprawdzam tak że najpierw ją wykręcę z auta i dwa białe przewody pod zasilacz na 12v jak czuję że grzałka działa to wkładam do auta odpalam silnik , miernik na zakres 10V i wpinam się w czarny i szary przewód . Wskazania na mierniku powinny oscylować pomiędzy 0.1 V - 1 V . Jak na mierniku masz coś koło 0.45 V i się nie zmienia to sonda uwalona i sterownik podstawił swoją wartość.
Rekomendowane odpowiedzi