misiek95 Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 (edytowane) Siema! Jako że przy a4 b5 nie ma już co grzebać - sprawuje sie aż za dobrze... to kupiłem sobie coś przy czym można pogrzebać Poszukiwania trwały kilka miesięcy, szukałem czegoś co jest podniszczone, tanie, ale do uratowania no i takie auto znalazłem. Sprowadzone z południa francji- 0 rdzy. Wyposażenie całkiem znośne jak na rocznik 1990. Silnik brzytwa. Heble, zawias, koła do ogarnięcia. Lakier też do uratowania. Wnętrze mega brudne, skóry do malowania parę rzeczy trzeba skompletować ale generalnie nic strasznego. Postaram sie w miare regularnie wrzucać jakieś postępy z prac Edytowane 7 Sierpnia 2016 przez misiek95
Horneth Opublikowano 6 Lipca 2016 Opublikowano 6 Lipca 2016 Dobra baza do odbudowy. Ale widze że na placu masz troche tych sprzętów , S51 zachowany w org czy odremontowany ?
misiek95 Opublikowano 6 Lipca 2016 Autor Opublikowano 6 Lipca 2016 S51 zachowany w org czy odremontowany ? To młodszego brata, świeżo wyremontowany bo młody rowa zaliczył fajnie fajnie ile dałeś za niego? niedużo, skrobne Ci pw zaraz
jedrekx Opublikowano 7 Lipca 2016 Opublikowano 7 Lipca 2016 CE są przepiękne, mają po prostu duszę. kiedyś sobie takiego sprawię
alvaro Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Fajne to masz... Południe Francji że bez rdzy ? Dobrze pod tym względem bo 124 rudemu smakuje... hehe Obserwuję
Joziek79 Opublikowano 9 Lipca 2016 Opublikowano 9 Lipca 2016 Piękne autko, na pewno przeżyje jeszcze nie jedno nowe Takich samochodów już się nie produkuje, a szkoda
misiek95 Opublikowano 11 Lipca 2016 Autor Opublikowano 11 Lipca 2016 Fajne to masz... Południe Francji że bez rdzy ? Dobrze pod tym względem bo 124 rudemu smakuje... hehe Obserwuję no można powiedzieć że południe z tym 0 rdzy to może przesadziłem... jest pare rzeczy do ogarnięcia ale jak na 26 letnie auto to jest na prawde dobrze
Sebastiano87 Opublikowano 11 Lipca 2016 Opublikowano 11 Lipca 2016 (edytowane) Zenus z Akcentu śpiewał: Mercedesy wiozą nas bo tam dla nas lepszy czas, bo tam czeka lepszy czas-dobry czas. Powodzi sie, powodzi w życiu jak na merola Cie stać Edytowane 11 Lipca 2016 przez Sebastiano87
Wojtek_A4 Opublikowano 26 Lipca 2016 Opublikowano 26 Lipca 2016 Uwielbiam stare mietki. 124ce r129 czy sec bez różnicy no może z lekkim wskazaniem na r129. Dbaj bo ida ostatnio mocno w górę
misiek95 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Dbaj bo ida ostatnio mocno w górę o to sie nie obawiaj Zdjęć mam sporo, wszystkiego wrzucać nie będę a i to co wrzuce podziele na jakieś pare etapów mimo że realizowane były właściwie jednocześnie Etap 1 Walka z rudym Wiecie, jak już pisałem auto z Francji, 0 rdzy Etap 2 Czyszczenie 26-cio letniego syfu Większość zobaczycie na zdjęciach, deski oraz konsoli nie podjąłem sie ratowania dlatego wjechały idealne używki. Reszte udało sie w miare doczyścić łącznie z podsufitką słupkami przełącznikami itd Etap 3 Elektryka Tutaj największym problemem było uruchomienie wiatraka dmuchawy klimatyzacji Davia. Kupiłem wiatrak najbardziej podobny i zrobiłem z dwóch jeden. Był to też jeden z powodów wyjęcia nagrzewnicy... nie miałem ochoty charatać plastików żeby go wyjać w strone silnika Po za tym ruszył prawy podajnik pasów, pompka sprysków, oświetlenie wnętrza, antena, elektryczne szyby. Wymieniłem i wyczyściłem też wszystkie klosze odbłyśniki żaróweczki łącznie z rozklejeniem przednich lamp bo niezłe akwarium tam było Głośniki wjechały crunche dsx120... stare nie miały prawa grać Wyjąłem też hak, zmieniarke, resztki instalacji gazowej i pare innych śmieci nikomu nie potrzebnych Etap 4 Mechanika, płyny ustrojowe Zmienione zostały 2 przednie łożyska, osłony amortyzatorów zastosowałem z vw passata b5... oryginalne szerokie tarły mi o opone. Wymieniłem rozsypane tylne łożysko razem z piastą, tuleje pływające z tyłu, środkowy drążek kierowniczy, tłumik drgań skrętnych na wale, odświeżyłem tarcze hamulcowe, włożyłem nowe linki ręcznego i mechanizm łączący je. Do wymiany poszły oleje w silniku, skrzyni, dyferencjale(masakra co tam pływało, zobaczycie) do tego płyn hamulcowy. Nasmarowałem wszystkie cięgna, linki zawiasy szyby szyber i wszystko co sie rusza albo powinno. Etap 5 Koła Jedna felga wymagała prostowania, na przód poszły nowe oponki. Tył na razie zostaje. Wszystko dokładnie wyczyszczone a malowanie będzie zimą. I tyle przez miesiąc udało sie zrobić. Teraz czas na wakacje a później jedziemy dalej z koksem
pksmlody Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Ale petarda!!! MEGA ZAZDROSZCZĘ!!! Pięknie to wszystko wygląda... Porób jeszcze jakieś foty całości...!!!
PiterA4 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 Opublikowano 7 Sierpnia 2016 na sam poczatek gratuluje zakupu,oraz checi bo maszyna swietna znawcom ryja wykreca na widok mesia w takim stanie jak two
tipmaniak Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Opublikowano 8 Sierpnia 2016 Ogromny szacunek i podziw ile pracy włożyłes w ten samochód! I ogromnej wiedzy!!! Samochód Piękny!!! Wysłane z mojego SM-N930F przy użyciu Tapatalka
Binek1.8T Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Kolego! O ile moge sie do CB tak odnieść... Stu procentowy szacun na dzielni! Naprawdę podziwiam takie osoby jak ty.. Pozazdrościć temu egzemplarzowi ze w takie ręce sie dostał.. !
prezesik18 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 Opublikowano 10 Sierpnia 2016 o kurde, kawał dobrej roboty odwaliłeś
misiek95 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Dzięki za dobre słowa Foty całości porobie, jak będzie co pokazać bo nadal auto nie wygląda tak jak bym chciał Aktualnie biorę się za korekte lakieru, jakieś zaprawki itd. więc za jakiś czas kolejne zdjęcia się pojawią
pksmlody Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Opublikowano 15 Sierpnia 2016 Czekam i obserwuje z niecierpliwością !
misiek95 Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Autor Opublikowano 17 Sierpnia 2016 Siadła korekta lakieru. Ze 30 godzin sie zeszło, ale było warto.
Rekomendowane odpowiedzi