Skocz do zawartości
Wyświetl w aplikacji

Lepszy sposób przeglądania. Dowiedz się więcej.

Forum Audi A4 Klub Polska

Aplikacja działająca w trybie pełnoekranowym na ekranie głównym, z powiadomieniami push, odznakami i wieloma innymi funkcjami.

Aby zainstalować tę aplikację na iOS i iPadOS
  1. Stuknij ikonę Udostępnij w Safari
  2. Przewiń menu i stuknij Dodaj do ekranu głównego.
  3. Stuknij Dodaj w prawym górnym rogu.
Aby zainstalować tę aplikację na urządzeniu z systemem Android
  1. Kliknij menu z trzema kropkami (⋮) w prawym górnym rogu przeglądarki.
  2. Kliknij Dodaj do ekranu głównego lub Zainstaluj aplikację.
  3. Potwierdź, klikając Zainstaluj.

Wymiana gałki samochodowej S line

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Czy trzeba sciągać cały mieszek w B8 aby wymienić gałkę ? czy jest ona przekręcana ponieważ mam stara zniszczoną a mieszek w stanie idealnym i zależało by mi na samej gałce, jest gdzieś instrucja obsługi ?

Opublikowano

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/178414-demontaz-podlokietnika-tunelu-konsoli-srodkowej-galki-zmiany-biegow/?p=2505496

Demontaz lewarka zmiany biegow

tunel4.png

– Wersja wyposażenia z automatyczną skrzynią biegów: przełączyć dźwignię przełączania zakresów w położenie S .
– Wyłączyć zapłon.
– Podważyć ostrożnie mieszek osłaniający dźwigni zmiany biegów / dźwigni przełączania małym wkrętakiem z boku strzałki i wywinąć w górę.

tunel5.png

– Sięgnąć ręką pod wkład konsoli środkowej strzałka A i wyjąć go ostrożnie w górę z konsoli środkowej strzałka B.
– Rozłączyć elektryczne złącza wtykowe i wyjąć ostrożnie wkład konsoli środkowej poprzez dźwignię przełączania zakresów / dźwignię zmiany biegów.

83266701.jpg

***** W przypadku zbyt gwałtownego pociągnięcia w górę wkładu konsoli środkowej może zostać uszkodzona blokada przy przycisku układu zezwolenia na wejście i uruchomienie , ponieważ przewód elektryczny prowadzący do przycisku jest nieco krótki. Wkład konsoli środkowej ostrożnie poluzować i pociągnąć w górę ***** .

53168422.jpg

21143074.jpg

36474761.jpg

Opublikowano
  • Autor

o dziękuje bardzo , cholera jednak przeraża mnie ten demontaż :( raczej zrezygnuje bo widze ze trzeba zmieniac mieszki

Opublikowano
  • Autor

5 MINUT roboty :wink: nie ma co sie bać

wiąże się to z wymiana całego mieszka :( a nikt nie sprzedaje kompletu jak widze nigdzie

Opublikowano

Cześć

A powiedzcie Panowie jak zdjąć ta spinke metalową żeby jej nie uszkodzić i żeby nadawała się do późniejszego założenia.

Ja akurat będę wymieniał gałkę razem z mieszkiem

Opublikowano

Cześć

A powiedzcie Panowie jak zdjąć ta spinke metalową żeby jej nie uszkodzić i żeby nadawała się do późniejszego założenia.

Opaska nówka z ASO groszowa sprawa :grin:

Opublikowano
  • Autor

Tak patrze na te zdjęcia i będę chciał wymienic mieszek tylko jak ? jak to mam delikatnie pociągnąc ew czymś podważyć ? aby nic nie pourywać/rozerwać ? manula ofc

nie rozumiem tych zdjęc aby wymienic w manualu mieszek trzeba rozkrecac konsole cała z tymi guzikami ?

edit : dobra mieszek wyszedł teraz jak sobie poradzić z tą spinka ?

Okej temat ogarnięty dałem rade siedzi jak ulał :D

Edytowane przez Treys

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Tak patrze na te zdjęcia i będę chciał wymienic mieszek tylko jak ? jak to mam delikatnie pociągnąc ew czymś podważyć ? aby nic nie pourywać/rozerwać ? manula ofc

nie rozumiem tych zdjęc aby wymienic w manualu mieszek trzeba rozkrecac konsole cała z tymi guzikami ?

edit : dobra mieszek wyszedł teraz jak sobie poradzić z tą spinka ?

Gdzieś gałę dorwał do s-line?

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Panowie, zmieniał ktoś mieszek w gałce s-line? Jak się go zakłada?. Na gałce jest plastikowy pierścień, który po przekręceniu zaciska mieszek.

Nie wiem jak zdjąć ten plastik, bo bez ściągania nie wcisnę tam mieszka.

Opublikowano

Cześć

Opaska nówka z ASO groszowa sprawa :grin:

Opaska 5PLN

l4wkx3eq.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Właśnie Panie i Panowie chce dziś zmienić gałkę i zastanawiam się jak zmienić mieszek .

Sama gałka super ale mieszek jednak w gałce sline, którą zamówiłem nie jest idealny.

Chce zostawić swój stary i tu pytanie jak zdemontować ten plastikowy pierścień który trzyma mieszek??

kręcę i kręcę i nic .....

Opublikowano

Właśnie Panie i Panowie chce dziś zmienić gałkę i zastanawiam się jak zmienić mieszek .

Sama gałka super ale mieszek jednak w gałce sline, którą zamówiłem nie jest idealny.

Chce zostawić swój stary i tu pytanie jak zdemontować ten plastikowy pierścień który trzyma mieszek??

Kręcenie tym plastikiem NIC nie da :/ Ma przy samej gałce takie zje...ny zatrzask.... :/ Mi osobiście nie udało sie zdemontować tej "obejmy" :/

Popatrz sobie u mnie w wątku

http://a4-klub.pl/index.php?/topic/274749-a4-b8-caha-by-simon-75/page-24

Opublikowano

Demontaż zajmuje dosłownie 3 minuty, ja ciągnąłem za mieszek do dołu przy samej nasadzie tego pierścienia, skóra się powoli wywija i pierścień wyskakuje z zatrzasku, bez żadnego kręcenia - tak więc próbuje :thumbup1:

Opublikowano

Demontaż zajmuje dosłownie 3 minuty, ja ciągnąłem za mieszek do dołu przy samej nasadzie tego pierścienia, skóra się powoli wywija i pierścień wyskakuje z zatrzasku, bez żadnego kręcenia - tak więc próbuje :thumbup1:

U mnie ten sposób nie zadziałał :/

Mieszek zszedł z tego pierscienia a jego samego nie szło zdjąć z gałki :/

Opublikowano

U mnie ten sposób nie zadziałał :/
Mieszek zszedł z tego pierscienia a jego samego nie szło zdjąć z gałki :/

Wiesz co, dziwna sprawa bo mam właśnie w ręku te gałkę i nie stawia to aż tak dużego oporu. Trzeba było może podgrzać ten pierścień suszarką, plastik byłby elastyczniejszy...
Opublikowano

Na no musze w wolnym czasie przetestowac wasz sposob bo wszedzie pokazane jest ze ten pierscien peka i wymieniamy na nowy

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
On 28.07.2016 at 1:10 PM, Treys said:

No napisałeś że ogarnięty a ja mam takie same wątpliwości jak Ty... no i jak podważyć ten mieszek?

Opublikowano

Ja zakładałem do siebie gałkę z B8 i zadziałał sposób z podgrzaniem pierścienia suszarką, a też na początku męczyłem na zimno i za cholerę nie chciał zejść...

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy czy ktoś z ETKĄ może mi podać ORI numery dla gałki A4 B8 manual standard. Mieszek mam w bdb stanie ale sam chrom na gałce jest trochę porysowany.

Pytanie czy w ASO to nie jest komplet gałka + mieszek.